Zo voorspel je het geslacht van je baby!

old wives tale gender predictions | Geslachtsbepaling bekerpraatjes

Het raadspel begint al zodra je een positief resultaat ziet op een zwangerschapstest. Zal het een meisje zijn? Of een jongen? Het is zeker een hoop plezier om het geslacht te raden wanneer je zwanger bent.

Welke zwangere vrouw heeft de regel niet gehoord: “Je draagt een lage buik, je moet een jongen hebben.” Of: “Als je de hele dag misselijk bent, is het absoluut een meisje.”

Over minder dan een week weten wij definitief het geslacht van onze baby en het leek me leuk om alle voorspellingstechnieken oftewel bakerpraatjes te gaan testen om samen te kijken wat de voorspellingen zeggen. Zal het kloppen met wat de technologie zegt over minder dan een week? In ieder geval dit zijn enkele van de voorspellingen die je kan doen. Voor het resultaat van die van ons verwijs ik je naar onderstaande video.

1. Misselijkheid

Braken, misselijkheid en de helft van je dagen op het toilet doorbrengen. Het is een meisje! Voel je je goed? Dan is het een jongen.

2. De hartslag

Toen je voor het eerst een echo had, mocht je waarschijnlijk luisteren naar de hartslag van je baby. Als het meer dan 140 slagen per minuut (bpm) was, wordt gezegd dat je een meisje hebt. Als de bpm minder dan 140 was, dan is het een jongen.

3. Je buik

Draag je laag en vooraan? Dan is het een jongen. Hoog en breed dragend? Dan is het een meisje.

4. Je handen

Droog , gebarsten en afbladderend als een slang? Het is een jongen! Zacht en glad? Het is een meisje!5. Etenslust

Trek in zoete en suikerrijke voedingsmiddelen? Dit zou suggereren dat je een klein meisje onderweg hebt. Behoefte aan hartig eten? Dan is het is een jongen.

6. Chinese geslachtsgrafiek

De Chinese geslachtsgrafiek is meer dan 700 jaar oud en er wordt van gezegd dat ze begraven lagen in een koninklijk graf. Gebruik de kaart door je leeftijd ten tijde van de conceptie te combineren met de maand van conceptie om het geslacht te bepalen.

geslachtsbepaling

7. De Maya’s geslachtsvoorspellingsgrafiek

De Maya’s hebben ook een geslachtsvoorspellingsgrafiek die het oneven / even systeem gebruikt om het geslacht te bepalen. Controleer het jaar van conceptie (bijvoorbeeld 2019) met de leeftijd van de moeder bij de bevruchting (31). Als beide getallen even zijn of als beide oneven zijn, dan is het een meisje. Als je oneven en even hebt, dan is het een jongen.

geslachtsbepaling

8. Glow?

Een zwangerschaps glow wijst op een jongen. Als je, in plaats van een frisse gloed, zweterig bent en bedekt bent met acne, dan wordt voorspeld dat het om een meisje gaat.

9. Hoe slaap je?

Als je liever heen en weer draait en eindigt met slapen op je linkerkant, dan suggereert de legende dat het een jongen is. Als je de voorkeur geeft aan het slapen op je rechterkant, dan is het een meisje.

10. Datum van conceptie

Deze heeft misschien een kern van waarheid (maar misschien ook niet). Experts zoals Dr. Shettles suggereren dat als je seks had vóór de eisprong, de kans groot is dat het een meisje is. Als je zwanger bent geworden op de dag van de eisprong of 48 uur later, dan is het een jongen!

11. Je ring

Doe je trouwring (of een andere ring) af en bindt hem aan een touwtje of haar. Houd het touwtje met de ring boven je buik terwijl je op je rug ligt en kijk welke kant het op zwaait.

Als de ring heen en weer zwaait (zoals een slinger), dan is het een jongen. Als de ring in een cirkelvormige beweging zwaait, is het een meisje.12. Stemmingswisselingen

Ben je op het ene moment boos en het andere moment zit je op de bank te huilen? Dan zou het kunnen dat je een meisje krijgt. Er wordt gezegd dat sterke emotionele stemmingswisselingen erop wijzen dat je een meisje krijgt. Geen stemmingswisselingen? Dan krijg je een jongen.

13. Haargroei

Ze zeggen dat als je lichaamshaar sneller groeit dan normaal, je waarschijnlijk een jongetje draagt.

14. Koude voeten

Heb je vaak last van koude voeten, dan draag je waarschijnlijk een jongen. Als je voeten heerlijk warm zijn zoals altijd, dan heb je misschien een meisje.

15. Maagzuur

Heb je geen last van maagzuur, dan draag je een jongen. Wel ontzettend veel last van maagzuur betekent een meisje.

16. Linea negra

Ze zeggen dat als deze lijn van je navel naar je schaambeen reikt, dat je dan een meisje hebt. Als het boven je navel reikt en vanaf je schaambeen naar onder je ribbenkast loopt, dan heb je een jongen.

Benieuwd naar onze Gender Reveal video en wat het uiteindelijk is geworden? Klik dan hier.

Klopt het bij jou? Welke vond je het leukst om te doen?

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

 1. blank
  Piatek Maja
  april 13, 2021 / 14:31

  Hoi

  Heb 3 grote kinderen maar was toch nieuwsgierig naar de Chinees tabel of de mayan tabel (mijn persoonlijke interesse en voorkeur) zou overeenkom met de geboorte bevruchting van mijn kinderen.
  MAYAAN IS DE WINNAA6!
  Chinees tabel klopt totaal niet in mijn geval

  Zoon # Zoon # Dochter

  LEEFTIJD & MAAND BEVRUCHTING

  17 ♥️ 01
  22 ♥️ 12
  23 ♥️ 01

  Omdat ikzelf pendel kan ik bevestigen dat deze methode ook klopt.
  Wat maagzuur misselijkheid betreft…klopt helemaal niet in mijn geval. Het was eerder andersom.

  Groetjes Maja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.