Natuurlijke facelift | Hoe gebruik je een Gua Sha ?

Natuurlijke facelift met Gua Sha - Hoe gebruik je de Gua Sha - Gua Sha massage

Ik denk dat we allemaal wel houden van een beauty tool die geen batterijen nodig heeft en gewoon thuis kan worden toegepast. En die bovendien goed voelt. Gua Sha is één van de populairste technieken voor face de-puff en het stimuleren en verstevigen van de huid. Maar waarom zou je een Gua Sha gebruiken en hoe moeten we het doen? En wat is het eigenlijk? Hieronder leg ik het uit! Mocht je hier zijn voor een demonstratie van hoe je een Gua Sha gebruikt, kijk dan naar onderstaande video!

Wat is een Gua Sha?

De term Gua Sha zelf wordt in twee delen gedefinieerd: ‘Gua’ voor schrapen; ‘Sha’ voor roodheid van de huid. Men noemt het ook huidschrapen, lepelen of munten. Het is een beauty tool die je met name op je gezicht gebruikt. Vaak gemaakt van edelstenen en verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Gua Sha is vooral nuttig voor lymfedrainage in ons gezicht omdat we de spieren in ons gezicht niet zo veel bewegen. De opzettelijke bewegingen van een gezichtsmassage helpen de lymfe door het systeem te bewegen en resulteert in een strakker en sculpted uiterlijk.

Mijn ervaring met de Gua Sha

Als een grote fan van beauty tools en huidverzorgingsproducten was ik ontzettend nieuwsgierig naar dit product toen het vorig jaar enorm populair werd op onder andere Instagram en YouTube. Het werd aanbevolen om spierspanningen te verminderen en elasticiteit van de huid te verbeteren ofwel een natuurlijke facelift te creëren. In het begin is het een beetje pijnlijk, maar hoe meer je oefent, hoe minder pijnlijk het wordt! Dit omdat de ontsteking minder wordt waardoor ongemak, spanning en wallen worden verlicht. Mijn huid voelt ook elke keer na gebruik ontspannen! Ik neem de Gua Sha gezichtsmassage al heel lang op in mijn huidverzorgingsroutine! Elke avond gebruik ik het als laatste stap van mijn beauty avondroutine. Ik gebruik het voor anti-aging doeleinden en voor het “liften” en verstevigen van mijn huid. Ik moet zeggen, ik zie met name bij mijn kaaklijn meteen een verschil. Het ziet er gewoon wat minder puffy en meer sculpted uit! Contour, zonder make-up te gebruiken!

De juiste techniek

Nu voor waarom jullie hier allemaal zijn. De juiste techniek voor de Gua Sha massage!! Hoewel ik het met woorden hieronder kan uitleggen, denk ik dat het makkelijker en beter te volgen is, als jullie onderstaande video zien. In deze video leg ik uit hoe ik de Gua Sha-steen gebruik, volgens aanbevelingen van top-schoonheidsspecialisten over de hele wereld.

Gebruik een goede Gua Sha-steen, zoals deze van Amazon (€12) of de Coucou Gua Sha (€22), werk met een zachte druk en glij langzaam over de gezichtscontouren. Werk van binnen naar buiten om lymfedrainage te creëren en blauwe of rode plekken te voorkomen. Kort gezegd: het is belangrijk om alleen naar boven en naar buiten te gaan en lichtjes te drukken door over een gezichtsolie te glijden. Ik gebruik de Sunday Riley C.E.O Glow face oil en soms ook de 100% Organic ColdPressed Rose Hip Seed Oil van The Ordinary.

Geen zin in een hele uitleg, kijk dan naar deze snelle (2 minute) Gua Sha tutorial!

Gebruik jij al een Gua Sha of een andere gezichtsschraper in je huidverzorgingsroutine?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.