Hoe maak je een make-up kwast of beauty spons schoon

hoe maak je make-up kwasten schoon

Mijn brushes en natuurlijk mijn beauty spons behoren tot mijn essentials als het gaat om make-up aanbrengen. Dit betekent dat deze ook vaak vies zijn. In een ideale wereld moeten make-up kwasten na elk gebruik worden gereinigd, met name foundation kwasten. Maar een meer realistische verwachting is eenmaal per week. Make-up kwasten die niet worden gereinigd kunnen resten van olie, vuil en bacteriën bevatten die weer tot puistjes kunnen leiden. Daarnaast zal oude make-up (vooral poeders) die op je make-up kwast blijft zitten je niet de perfecte applicatie geven die je zou kunnen krijgen met schone make-up kwasten. Ook je make-up spons moet na elk gebruik echt worden gereinigd! Ik doe het meestal vlak voordat ik het ga gebruiken, op die manier is het schoon en vochtig en klaar voor gebruik.

Er zijn verschillende manieren om je make-up kwasten te reinigen. Je kunt bijvoorbeeld een instant brush cleanser gebruiken, zoals die van M.A.C die de vezels reinigt, ontsmet en verzorgt. Het is makkelijk in gebruik en lost al je make-up op en zuivert de make-up kwast. Maar dit soort brush cleansers zijn over het algemeen duur en vaak zitten er toch wat ingrediënten in die je misschien niet helemaal vertrouwd.Mijn werkwijze

Thuis gebruik ik maar één ding om zowel mijn make-up kwasten als mijn make-up spons schoon te maken en dat is babyshampoo. Babyzeep werkt ook goed als het hypoallergeen is en zonder parfum. Ik gebruik vaak het shampoo van Zwitsal. Ik doe een beetje shampoo op de haartjes van de kwast samen met een paar druppels water. Daarna wrijf ik de borstels in mijn handpalm en zorg ik dat al het vuil wordt weggehaald. Daarna spoel ik af met water totdat het water weer helder is. Zodra de borstels allemaal glanzend en als nieuw zijn, laat ik ze op een schone handdoek of keukenpapier liggen totdat ze volledig droog zijn.

Je kunt daarna een brush cleanser gebruiken om ervoor te zorgen dat ze worden ontsmet. Op deze manier gebruik je niet veel per kwast en gaat het langer mee.TIP: Ben je net als ik erg gehecht aan sommige make-up kwasten, behandel ze dan zachtjes en voorzichtig bij het wassen. Als je te hard en ruw gaat wrijven gaan ze na verloop van tijd kapot en heb je er minder lang plezier van. Sommige van mijn make-up kwasten heb ik al jaren en ik ben zo aan ze gehecht dat ik ze altijd als mijn baby’s behandel.

Wil je zien hoeveel vuil van mijn kwasten komt tijdens het schoonmaken? Kijk dan naar deze video waar ik je laat zien hoe ik ze schoonmaak.

Hoe maak jij je make-up kwasten schoon? Ga je na het kijken van deze video ook een poging wagen met babyshampoo?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.