Gucci GG Marmont tas Mini of Small? | Mijn eerste GUCCI tas unboxen

Gucci GG marmont tas voordelen en nadelen - mijn eerste gucci tas unboxen

In de lente- en de zomermaanden zijn crossbody handtassen de tassen waar ik voor ga! Ze zijn gewoon zo gemakkelijk in te zetten als je op pad gaat of als je een baby moet dragen en achter een peuter aan moet rennen. Je hebt namelijk nog steeds de volledige beschikking over je handen. Omdat een crossbody voor je hangt, vind ik bovendien dat het een veiliger tas is. Je kunt de tas namelijk veel gemakkelijker in de gaten houden dan andere handtassen. Ik vind het ook leuk dat ze meestal heel licht zijn.

Dit jaar koos ik de Gucci GG Marmont Mini Matelasse lederen crossbody tas. Dit was een push present van mijn echtgenoot. Als je nog niet weet wat een push present ofwel duwcadeau is, kijk dan snel naar deze post!

De Gucci Marmont tas komt in verschillende kleuren en maten. Ik dacht dat een post over de verschillende maten van de Gucci Marmont tassen wel nuttig zou kunnen zijn voor iedereen die deze tassen zou willen kopen. Met name als je voor de Mini gaat, heb ik hieronder handige weetjes voor jou!Het eerste wat ik jullie kan aanraden als je een designer tas wilt kopen, is om deze niet online te kopen maar zelf naar de winkel te gaan en de tas met je eigen ogen en handen bekijken en aanvoelen. Voel de leder, kijk hoe het bij je lichaam past en vaak is de hele beleving ook de moeite waard! Zeker als het je eerste designer-tas aankoop is! Wij zaten bijvoorbeeld in Milaan, waar een van grootste Gucci winkels (Flagship store) zit. Hier kan je echt ALLES Gucci vinden en je wordt, naar mijn ervaring, wel vriendelijk geholpen. Wij kregen zelfs drankjes aangeboden en kregen alles netjes uitgelegd. Je moet echter wel een afspraak maken, want het is anders erg druk en ze kunnen jou dan niet lang en goed helpen.

Gucci GG Marmont Mini Matelasse lederen crossbody tas

Gucci marmont tas in mini- verschil en vergelijking

Dit zijn alle details van de tas die ik heb gekocht. Mijn tas is dus in maat Mini en ik heb gekozen voor de kleur zwart.

Afmetingen: L22cm x H13cm x B6cm
Lengte van de kettingriem: 30 – 55 cm afhankelijk van hoe je het draagt
Interieurcapaciteit: Klein / medium

Voordelen:

 • Je hebt twee opties om deze tas te dragen, als crossbody en als een schoudertas
 • Het biedt een hoge mate van beveiliging met de push-lock-functie
 • Chique gouden GG logo. Mooi ontwerp en zeer vintage.
 • Ruim interieur voor opslag van al je dagelijkse benodigdheden en meer, zoals hieronder te zien is!
 • Persoonlijk houd ik van het zachte faux suede als de binnenbekleding; zo’n chic detail!
 • Vrouwelijke maar toch stoere details. Van de stoere gouden ketting tot de klassieke klepopening aan de voorzijde en het gestikte hartdetail op de achterkant.
 • Komt in verschillende kleuren. Alle kleuren hebben een zachte mooie kleur wat met alles zou passen.
 • Het wordt erg mooi verpakt in Gucci’s kenmerkende zwart-wit doos met strik.

Nadelen:

 • Het interieur heeft geen kleine ritssluiting voor wat extra veiligheid en gemak. Dit is alleen verkrijgbaar vanaf de maat Small.
 • Het is gemaakt van zacht, soepel kalfsleer, wat net iets sneller krassen kan geven.
 • Door het klepopening-systeem, kan je de tas op termijn misvormen door elke keer te duwen om de tas dicht te krijgen. Een gevulde of stevige tas zou dit niet veroorzaken.

De unboxing van mijn eerste Gucci tas

De verzorging van je GG Marmont tas

 • Ga voorzichtig met deze tas om. Zo kun je de levensduur van de tas verlengen en zo lang mogelijk van deze tas genieten.
 • Bescherm je tas tegen direct licht, hitte en regen. Mocht de tas nat worden, maak het dan onmiddellijk droog met een zachte doek.
 • Vul de zak met tissuepapier om de vorm te behouden en de luchtvochtigheid te absorberen en bewaar de tas in de meegeleverde flanelzak.
 • Draag geen zware producten die de vorm van de tas kunnen beïnvloeden.
 • Reinig de tas met een zachte, droge doek.

Vergelijking van de verschillende maten van de Gucci GG Marmont Matelasse schoudertas

Toen ik mijn nieuwe tas wilde uitzoeken, had ik het geluk dat ik de verschillende formaten mocht bekijken en passen in de winkel. In mijn hoofd wilde ik de Gucci GG Marmont Matelasse in Small. Na het passen van de verschillende maten, was de Mini degene die het mooist paste bij mijn lichaamsstructuur. Met name ook als crossbody vond ik meteen de maat Mini er veel mooier uitzien dan de Small. De Small zag er namelijk ontzettend groot uit bij mij. Als je ook de binnenkant vergelijkt, was de Mini niet eens veel kleiner dan de Small. Wat wel een groot verschil is ten opzichte van de Small, is dat je bij de Mini geen ritssluiting hebt in de binnenkant van de tas.

Hieronder een lijst die ik samen heb opgesteld met de afmetingen van de tas voor elke maat van de Gucci GG Marmont Matelasse schoudertas.

Gucci GG Marmont maten

Een ding om op te letten bij het winkelen, zijn de verschillen in de naamgeving bij retailers. Mijn tas wordt bijvoorbeeld als Mini gezien in de Gucci online webshop, maar in de Gucci Flagship Store in Milaan werd het verkocht als Small. Houd er dus rekening mee dat als je online besteld de maten anders kunnen zijn dan wat er in de winkels wordt aangegeven. Dus als je van plan bent om online te bestellen of in de winkel, controleer dan altijd de afmetingen die je zoekt!

Wat past er allemaal nou in een Gucci GG Marmont Matelasse schoudertas in maat Mini?

Gucci GG marmont tas in mini | wat past erin?

Er past:

 1. Mobiele telefoon,
 2. Kleine parfum
 3. Gezichtsmist
 4. Paspoort
 5. Lipgloss / lipstick en lip potlood
 6. Blush
 7. Highlighter
 8. Poeder
 9. Gezichtsroller

Mijn ervaring

Ik zou deze handtas zeker aanbevelen, omdat ik het gevoel heb dat het praktisch en perfect is voor elke vrouw. Persoonlijk is dit mijn favoriete handtas. Natuurlijk is een Chanel handtas wel heel erg welkom, maar deze is duizenden euro’s duurder dan de Gucci tassen. Uiteindelijk gebruik je ze allemaal voor hetzelfde doel en gemak. Daarnaast zou ik liever wat geld willen sparen en meer designer-spullen willen kopen zoals een Gucci Princeton schoen of Gucci sieraden of wellicht een mooie bijpassende Gucci portemonnee. Dat doe ik liever dan al het geld in maar één item steken. De kleur zwart is een klassieke kleur die bij ongeveer alle outfits past. Niet alleen bij elke outfit, het combineert ook perfect met de trendy gelaagde gouden kettingen van nu!

Heb je er nog meer vragen over deze tassen? Stel het gerust hieronder.

XOXO

Author Signature for Posts

4 Reacties

 1. blank
  Wendy
  juli 14, 2021 / 23:16

  Hoi.
  Vraagje;

  Ik heb 2 week geleden mijn 1e designertas gekocht ook de Gucci marmont mini in Saint -Tropez.

  Nu ben ik vergeten te vragen of de tas ook geïmpregneerd moet worden?

  Kan dit niet vinden in de verzorgings tips.

  Ik hoop dat je mijn vraag kan beantwoorden .

  Groetjes

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   juli 17, 2021 / 14:29

   Hoi hoi,
   Volgens mij hoef je niks te doen met de tas.
   Aangezien het echt leer is moet je alleen uitkijken met krassen.

 2. blank
  Maria
  augustus 18, 2022 / 12:46

  Hoi!

  Dankjewel voor je artikelen. Draag je tas nog steeds? Ik twijfel om deze tas te kopen. Vooral omdat de verkoper aangaf dat het goudkleurige logo (en ketting) kan beschadigen. Onder het goud is het metaal/zilverkleur. Wat is jouw ervaring hiermee?

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   augustus 29, 2022 / 12:38

   Hi Maria,
   Super bedankt voor je lief bericht.
   Ik draag eerlijk gezegd deze tas niet meer zo vaak. Sterker nog, ik ben van plan om het te verkopen😱.

   De ketting en logo is bij die van mij vlekkeloos. Ik heb geen enkel beschadiging bij die van mij. Maar volgens mij heeft het ook heel erg te maken met waar de tas is gemaakt en uit welke jaar/maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.