Enkele tips hoe je foundationvlekken uit kleding kan verwijderen

Enkele tips hoe je foundationvlekken uit kleding kan verwijderen

Of je nu dagelijks make-up draagt of alleen bij speciale gelegenheden, we hebben allemaal wel eens meegemaakt dat er foundation uit de fles op je favoriete shirt is gemorst. Lastig, zeker nu linnen en lichte kleuren stof trendy zijn. Hieronder enkele tips die mij laatst hebben geholpen.

Om make-upvlekken te verwijderen, is scheerschuim vaak voldoende

Werk scheerschuim in de vlek. Gebruik een scheerschuim in plaats van scheergel, omdat dit de make-up effectiever verwijdert. Plaats het scheerschuim rechtstreeks op de vlek en bedek het volledig. Laat het scheerschuim ongeveer 5-10 minuten intrekken om zijn magie te laten werken voordat je het met je vingers in de stof wrijft. Als je klaar bent, spoel je het scheerschuim uit met koud water.

Als op het label op je kledingstuk staat ‘alleen chemisch reinigen’, probeer de vlek dan niet voor te behandelen en laat het meteen stomen.Voeg een paar druppels ontsmettingsalcohol toe aan het scheerschuim voor hardnekkige vlekken

Als scheerschuim op zichzelf niet werkt, breng het dan opnieuw aan op de vlek en sprenkel er 3-4 druppels ontsmettingsalcohol over. Wrijf het mengsel van scheerschuim en alcohol in je kleding en laat het ongeveer 5 minuten intrekken. Spoel daarna de stof uit met koud water.
Test de ontsmettingsalcohol eerst op een onopvallende plek van je kleding. Zo kun je veilig testen dat het de stof niet beschadigd.

Restvlekken voorbehandelen met wasmiddel voor intensief gebruik

Kies een vloeibaar wasmiddel dat is gelabeld voor het behandelen van vlekken. Zo heb je de meeste kans om de foundation uit je kleding te krijgen. Maak de vlek nat met koud water en wrijf het wasmiddel in de stof. Bedek de hele vlek met het wasmiddel en laat het 5-10 minuten intrekken.
Als je alleen wasmiddel in poedervorm hebt, meng het dan met voldoende water om een dikke pasta te maken en breng het aan op de vlek.

TIP: Scheerschuim doet wonderen bij het afbreken van make-up foundation die op je kleding is gekomen. Pas echter op dat je dit niet gebruikt op wol of andere stoffen die alleen chemisch kunnen worden gereinigd. Behandel deze niet zelf maar breng ze naar de stomerij.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Voor mij altijd leuk om te horen!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.