Wat is een Push-present? Cadeautips voor na de bevalling

push gift

Hoewel sommige mensen het gevoel hebben dat het verwelkomen van een baby het enige geschenk is dat een nieuwe moeder echt nodig heeft, zien anderen het als een kans om te worden beloond voor hun harde werk met een push-cadeau ofwel push present.

Met name door celebrities die hun push gifts altijd showen op social media, zoals Kylie Jenner met haar nieuwe Ferrari, is de push present een grote rage geworden. Vooral in landen als Amerika, maar ook steeds meer in Europa! Het is tegenwoordig meer en meer de verwachting van moeders dat ze iets verdienen als beloning voor alle moeite om negen maanden een kind te dragen, regelmatig ziek te worden en een aanslag op je lichaam te plegen.

Wat is een push-present of push-gift nou eigenlijk?

Net zoals de naam al aangeeft, is een push-cadeau een geschenk dat een vrouw doorgaans van haar partner of echtgenoot krijgt, kort nadat zij van het kind is bevallen. We zien echter dat er voor het bevallen ook vaak een push-cadeau wordt gegeven. Niet perse ná het bevallen dus. Het geschenk is bedoeld om de komst van de nieuwe baby te vieren en dient als een soort compensatie voor al het ongemak dat vrouwen tijdens hun zwangerschap kunnen ervaren. En geloof mij, HET ZIJN AARDIG WAT ONGEMAKKEN!!!Wat voor soort push-cadeaus ontvangen nieuwe moeders meestal?

Push-cadeaus zijn er in alle soorten en maten. Het hangt af van jullie eigen budget als gezin. Sommige mensen krijgen een compleet nieuwe auto en anderen krijgen een sieraad of een parfum. Een push-cadeau hoeft dus niet groot en duur of klein en goedkoop te zijn.

Push-cadeaus kunnen een groot aantal unieke items bevatten, zoals: geboortesteen-ringen, gepersonaliseerde juwelen of betekenisvolle fotoframes. Zolang het geschenk past bij wie je het gaat geven, geldt “the sky is the limit“.

Celebrities aan de andere kant doen alles voor hun aanzien. Kylie Jenner bijvoorbeeld kreeg een zwarte Ferrari drie weken na het bevallen van haar dochter Stormi. Kim Kardashian ontving een Lorraine Schwartz diamanten choker. En Beyoncé ontving een blauwe diamanten ring ter waarde van $35,000.

Wat vind ik er zelf van?

Ik heb al eerder gezegd hoe Paul achterloopt met zijn push-cadeau. Bij ons eerste kind kreeg ik geen push-cadeau, ook al heb ik er zelf ook niet om gevraagd. Ik herinner me levendig toen ik hem voor het eerst had verteld wat een duwcadeau was. Het enige dat hij deed was lachen en zeggen: “onze kinderen zijn jouw cadeau.” Ha, ha. (let op dit is mijn sarcastische lach). Ik was snel om hem te corrigeren en hem laten weten dat nee, de kinderen waren ZIJN cadeau.

Gelukkig is Paul ook een heel slimme man, en weet ook dat “happy wife” = “happy life”. Haha, maak maar een grapje … soort van.

Ik mocht deze tweede keer van Paul een push-cadeau kiezen. Deze hebben wij laatst gekocht in Milaan. Wil je zien wat ik heb ontvangen? Kijk dan hier!Dit alles gezegd hebbende, wil ik nu tot de jongens spreken.

Dus aan alle toekomstige moeders die dit lezen en het moeilijk vinden om hun man een push-cadeau te vragen, geef hem dan de telefoon of laptop en laat hem onderstaand stukje lezen.

Nu jongens, laat ik beginnen door te zeggen dat een push-presentje geen auto hoeft te zijn, of iets dat zo extravagant is dat het je blut maakt. Maar vooral, als dat is wat er in je hart zit, ga er dan voor. Het geschenk moet uit het hart komen, iets dat echt en zinvol is. Dat is tenslotte het hele punt van een push-cadeau. Iets dat de nieuwe moeder zal eren en haar laat zien hoeveel je haar waardeert.

Moet je haar een duwcadeau geven? Nee. Maar nogmaals, het idee van een push-cadeau is niet dat wij vrouwen iets eisen, maar dat je laat zien hoe dankbaar je bent voor haar en de negen maanden dat ze die lieve baby droeg, en gemiddeld 12+ uur aan het duwen was bij de bevalling. Om niet te beginnen over alle ongemakken die daarna nog komen!

Dus wat in hemelsnaam kan je geven aan deze geweldige mama?

Hier een paar ideetjes.

1. Kettingenduw cadeau- push gift

Een massief gouden ketting is de perfecte manier om het speciale moment na de geboorte van de baby te markeren. Je zou een ketting kunnen kiezen met de initialen van de nieuwe moeder of de initialen van de nieuwe baby. Of eentje met birthstone oftewel geboortesteen. Maar er zijn zo veel andere chique of speelse goedkope kettingen waar ieder vrouw blij mee zou zijn. Natuurlijk dromen de meeste vrouwen wel van een diamanten ketting, maar feit is dat deze niet in ieders budget passen!

Wil je indruk maken en wel iets van bijvoorbeeld Diamond Point aanschaffen? Dan kan je ook gaan voor één van hun vele kettingen zonder diamant erop. Net zo mooi verpakt en van hele goede kwaliteit. Deze zijn over het algemeen goedkoper en soms net zo mooi. En dus van het statige merk Diamond Point.  Bijvoorbeeld een parelcollier van echte zoetwaterparels voor €260 of deze witgouden hanger met 0.02 ct diamant Grace, nu  voor €219 (in de aanbieding).

De goedkoopste ketting die ik kon vinden bij Diamond Point kost maar €102. Heb je net wat meer budget, dan is “the sky the limit“. Een mooi voorbeeld is deze witgouden collier van 0.30 ct diamant voor €990.

2. Armbanden & ringen

duw cadeau - push gift

Op nummer 2 staan armbanden en ringen. Ook hier geldt hetzelfde als bij de kettingen, zoek iets wat bij je vrouw past. Je hebt bij armbanden en ringen ook initialen waar je uit kan kiezen. Verder is er in deze categorie ook zo veel keus! Het leukste ervan is dat je altijd iets in deze categorie kan vinden wat bij jouw budget past. Neem voor armbanden bijvoorbeeld eens een kijkje hier. De goedkoopste ketting kost bijvoorbeeld €10 en de duurste €8500, met daartussen een hoop mogelijkheden!

Bij ringen hebben wij precies hetzelfde. De goedkoopste ring kost €17,50 en de duurste €9460. Daar tussen in heb je een hoop keus!

3. Tassen

push gift

Ook tassen zijn enorm populair als push gift. Met name door de groei van platforms zoals Instagram zien we een grote stijging in de vraag naar designer-tassen. Met name merken als Gucci, Chanel, Dior, Chloé en Luis Vuitton zijn super populair. Deze tassen zijn over het algemeen wel ontzettend duur. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van de meest populaire type tassen.

Wel populair maar minder duur zijn merken als Micheal Kors, Guess en Ted Baker.

4. Cadeausets

duw cadeau - push gift

Is de toekomstige moeder een parfum- of make-up liefhebber? Dan doe je het misschien ook goed met een cadeauset van haar favoriete geurtje of make-up merk. Zeer populair nu is bijvoorbeeld het merk Jo Malone. Je hebt bijvoorbeeld een parfumset met 5 van hun colognes erin voor €102. Variërend van fruitig tot bloemig en houtachtig tot pittig. Deze komt in een super chique verpakking met een zwarte strik. Ook heeft het merk losse parfums, mooie kaarsen en alles voor het lichaam waaronder bodylotion. Je kan natuurlijk ook gaan voor een specifieke parfumset van haar favoriete merk of geur. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Populair bij make-up is bijvoorbeeld het merk Charlotte Tilbury. Niet alleen vinden vrouwen de make-up van dit merk fantastisch, ook komt het in chique verpakking. Een extra verwenmomentje. Een superleuke make-up set met alles erop en eraan van dit merk is bijvoorbeeld The Sophisticate – make-up set voor €210.

5. Overige

push gift - duwcadeau
Photo by: foxnews.com

Een nieuwe auto, champagne of een hele verbouwing van een open closet zijn ook allemaal extravagante opties. Kijk hier naar de overige populaire cadeaus voor na de bevalling. Van horloges en  spa-achtige verwenspulletjes tot aan een mooi dagboek.

 

Heel veel succes met geven! En aan alle toekomstige mama’s heel veel sterkte bij de bevalling! You can do it!!!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.