Dit slaapgeheim kost €3 en zorgt voor de beste nachtrust ooit

Kamille thee om beter te slapen

Niet in slaap kunnen vallen, dat gebeurd ons allemaal weleens. Overweeg om kamillethee toe te voegen aan je boodschappenlijstje!

Verbetert kamillethee je slaapkwaliteit?

JA! Er zijn een aantal onderzoeken die aantonen dat als je kamillethee gebruikt als onderdeel van je bedtijdroutine, je sneller in slaap valt. Het helpt het centrale zenuwstelsel te ontspannen, wat we willen dat er gebeurt als we in slaap vallen.

Kamille-extract bevat benzodiazepine, een chemische stof die wordt gebruikt om het lichaam en de hersenen te vertragen en die vaak wordt ingezet tegen angst en om te kalmeren. Zie het als een kruidenverdovingsmiddel dat je zachtjes naar dromenland duwt. In tegenstelling tot kalmerende middelen heeft kamille geen onmiddellijk “licht uit”-effect op het lichaam – het is meer een subtiele slaperigheid die het overneemt.

Het hele ritueel van het kopje thee drinken, het zetten en ervan nippen, bevordert mindfulness, wat ook bijdraagt ​​aan een betere nachtrust.

Werkt kamille voor iedereen?

JA! Kamille is een slaapondersteunend kruid dat niet discrimineert op basis van leeftijd. Zelfs baby’s zouden baat kunnen hebben met een kamillethee badje, om hen te helpen beter te slapen!

Soorten Kamillethee

Bij het winkelen voor kamille moet je voor cafeïnevrije opties gaan. Hieronder een paar!

1. Piramide Kamille Bio theezakjes, €3

Kamille thee om beter te slapen

Alle theeën van Piramide zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Bovendien krijgen alle ingrediënten ruim de tijd om te groeien en hun werking te ontwikkelen. Lokale keurmeesters selecteren tijdens de pluk de theesoorten en specerijen. Kamille thee van Piramide is een enkelvoudige kruidenthee van pure biologische oorsprong.

2. Pukka Three Chamomile Bio, €4,79

Kamille thee om beter te slapenIn de Pukka Three Chamomile theezakjes worden drie soorten biologische kamille met elkaar gecombineerd. Egyptische, Kroatische en Hongaarse bloemen. Handgeplukte bloesems worden gemengd om een delicate kamillethee te maken. Relax en laat de kamille zijn kalmerende werking doen. Natuurlijk cafeïnevrije en ethisch geproduceerde, 100% biologisch geteelde ingrediënten.

3. Yogi Tea Bedtime Bio, €3,79

blank

Het is geen wonder dat ik altijd drie pakken in huis heb van de Yogi Tea Bedtime bio. Deze veganistische en biologische theezakjes helpen op elk moment van de dag slapeloosheid te verlichten. De kalmerende kruiden in deze melange, waaronder kamille, worden van oudsher in de Ayurveda en de Westerse kruidengeneeskunde gebruikt om het lichaam te ontspannen en een rustig gevoel te bevorderen. Mijn persoonlijke favoriet!

Wat vind je van deze hack?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.