Red Raspberry Leaf tea / frambozenblad thee en bevalling

Rode frambozenblad thee oftewel Red Raspberry Leaf tea

Rode frambozenblad thee oftewel Red Raspberry Leaf tea is één van de veiligste en meest gebruikte theeën voor vrouwen. Specifiek voor diegenen die zwanger willen worden of voor vrouwen die al zwanger zijn. Rood frambozenblad (Rubus idaeus) verstevigt de baarmoeder, verbetert de weeën en vermindert constipatie. Het kruid komt in de vorm van bladeren om thee of tonic te maken, evenals pilachtige capsules die je kunt doorslikken.
Drink rode frambozenblad thee regelmatig om deze het meest effectief te laten zijn. Er zijn voordelen, zelfs bij incidenteel gebruik, van deze thee tijdens de zwangerschap, vanwege voedende factoren.

De meeste voordelen van regelmatig gebruik van Red Raspberry leaf tea tijdens de zwangerschap zijn te herleiden tot de versterkende kracht van fragrine, een alkaloïde. Deze ondersteunen de spieren van het bekkengebied, inclusief de baarmoeder zelf. Daarnaast bevat de frambozenblad-plant voedende krachtige vitamines en mineralen: waaronder vitamine C, vitamine E, calcium en ijzer. Frambozenbladeren bevatten ook vitamine A en B-complex en veel mineralen, waaronder fosfor en kalium.

Wanneer mag je beginnen met rode frambozenblad thee?

Rode frambozenblad thee /Red Raspberry Leaf tea en bevalling | voor een snelle bevalling

De Raspberry Leaf tea is prima in elk stadium van de zwangerschap en wordt zelfs door vrouwen gebruikt om de symptomen van de menstruatie te verlichten. Maar, zoals ik al zei, is frambozenblad uitstekend voor het verstevigen van de baarmoeder als deze zich voorbereidt op samentrekken tijdens de bevalling. Beschouw deze thee als een kleine sportschoolsessie voor je baarmoeder. Veel clinici zijn het erover eens dat in het 3e trimester het frequent gebruik (2-4 kopjes thee per dag of 1 – 3 kopjes thee per dag) gunstig is voor de baarmoeder, bekken en spieren.Er is veel miscommunicatie dat Raspberry Leaf Tea de bevalling zou opwekken, maar dat is NIET het geval! Maak je geen zorgen! Geloof me, ik drink zoveel van dit spul dat ik deze post anders met een pasgeboren baby in mijn armen zou schrijven. Mocht ik willen😅. Frambozenblad is echter uitstekend om de baarmoeder te helpen op de reis tot aan de bevalling. En dus de bevallingsduur te verkorten of iets pijnlozer te laten verlopen.

De meeste mensen drinken een kopje thee per dag in het 1e trimester, 2 kopjes in het 2e trimester en ongeveer 3 in het 3e trimester. Sommigen zeggen dat het wordt geadviseerd om het niet in het eerste trimester te gebruiken, vooral als je in het verleden een miskraam hebt gehad. Als een moeder vatbaar is voor miskramen, kan ze zich veiliger voelen om frambozenblad thee te vermijden tot het derde trimester. Dit is echter een kruid dat eeuwenlang veilig wordt gebruikt. Er is meestal weinig reden tot bezorgdheid, maar raadpleeg je zorgverlener voor gebruik.

Wat zijn de vermeende voordelen van het drinken van frambozenblad thee vóór en tijdens de zwangerschap?

  1. Verhoging van de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Rood frambozenblad is een uitstekend vruchtbaarheidskruid wanneer gecombineerd met rode klaver.
  2. Voorkomen van een miskraam en bloeding. Frambozenblad versterkt de baarmoeder en helpt het voorkomen van miskraam en postpartum bloeding door een ontspannen baarmoeder.
  3. Het drinken van frambozenblad thee kan worden gebruikt om de levering van de placenta te vergemakkelijken.
  4. Verlicht ochtendmisselijkheid. Veel vrouwen bevestigen de zachte verlichting van frambozenblad thee bij misselijkheid en maagklachten tijdens de zwangerschap.
  5. Pijn verminderen tijdens de bevalling en na de geboorte. Door de spieren te gebruiken die worden gebruikt tijdens de bevalling en geboorte, kan frambozenblad thee de kans op een pijnlijke geboorte helpen verminderen en het herstel daarna wat meer pijnloos laten verlopen.
  6. Rode frambozenblad thee kan helpen voor een snellere bevalling. Het kan helpen productievere weeën te produceren tijdens het persen.
Zwangerschapsthee recept: Om een ​​thee te zetten, giet 1 kop kokend water over 2 theelepels kruid en laat het zes minuten tot 15 minuten trekken. Het merk dat ik gebruik bevat pure biologisch rode frambozenblad en is mijn favoriet! Helaas is deze vaak uitverkocht. Een merk dat ik dan vaak in de plaats koop is deze.

Drink tijdens de eerste twee trimesters 1 kopje per dag. Drink tijdens het laatste trimester 2-3 kopjes per dag.

Ik krijg dan vaak de vraag op Instagram van hoe het nou smaakt. Ik ben zeer gewend aan kruidige thees en ik hou ook niet echt van gezoete thees. Vandaar dat ik frambozenblad thee prima vind smaken. Ik vind het best lekker! Frambozenblad thee is een robuuste thee die doet denken aan een fijne zwarte thee. Zoet de thee naar wens met bijvoorbeeld honing.

Let op: praat altijd eerst met je zorgverlener (gynecoloog of verloskundige) voordat je rode frambozenblad thee gaat drinken of een supplement neemt. Verschillende zorgverleners kunnen je ook verschillende antwoorden geven, afhankelijk van hun ervaring en kennis met supplementen.

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.