31 dagen squat challenge | Elke dag 100 squats!

Squat challenge - een maand lang 100 squats

Wat zou er gebeuren als we dagelijks 100 squats deden gedurende 31 dagen? Nou, laten we het uitvinden! Vanaf 1 januari ga ik ELKE DAG 100 squats doen. En ik ga het elke dag live doen op mijn Instagram @fanivantzelfde. Wil je met me meedoen? Laten we het de # FaniSquatChallenge noemen !!!

Ik ben altijd gemotiveerd voor een goede uitdaging. Misschien komt het door de competitieve kant in mij, of misschien komt het door mijn liefde voor workouts, maar wat het ook is, ik ben meestal één van de eerste mensen die zich inschrijft voor een workout-uitdaging. Ik was benieuwd wat er zou gebeuren als ik me ertoe zou verplichten elke dag 100 squats te doen gedurende 31 dagen.Natuurlijk hebben we het hier over 100 squats. Maar de uitdaging is om alle 100 squats in één sessie te doen, wat betekent dat je ze niet over een dag mag spreiden. Het is moeilijker dan je denkt en daarom daag ik JOU uit! Ik zal je elke dag herinneren aan de 100 squats via mijn Instagram stories (@fanivantzelfde). Het enige wat je hoeft te doen is dus 100 squats achter elkaar! Zorg ervoor dat je eerst een before foto hebt gemaakt! Geloof mij, de after foto zal je compleet verbazen. Je zult grote verschillen zien!  Heb je Instagram of Facebook? Film dan een stukje iedere dag en tag ons met #FaniSquatChallenge, zo kunnen wij zien hoe jij het elke dag doet en kunnen we alle vorderingen volgen!

Na de 31 dagen zal ik hier een update geven met before en after foto’s van mezelf en wat mijn ervaring is met deze uitdaging.

Update: 17 januari | Mijn ervaring

Challenge mislukt! Helaas heb ik de challenge moeten stoppen door een sportblessure. Ik baal er enorm van en had gehoopt dat het nog zou gaan. Helaas voor mij zal ik niet weten wat de 100 squats in 31 dagen voor me zal doen. Wel heb ik het elke dag gedurende een halve maand (16 dagen) gedaan. Ik heb het als een hele leuke uitdaging ervaren die mij enorm heeft gemotiveerd om in beweging te blijven. Het was ook ontzettend leuk om te zien hoe jullie allemaal meedoen! Helaas kunnen deze dingen gebeuren. Ik hoop dat jullie het wel vol kunnen houden tot en met dag 31! Ik zal jullie sowieso blijven motiveren en ben zeer benieuwd hoe het met jullie gaat. Wat is jullie ervaring tot nu toe?

Mijn ervaring

De eerste dag vond ik het een beetje zwaar. Je benen moeten natuurlijk wennen aan de 100 squats. Als je 100 herhalingen van iets doet, voelt het uiteindelijk als een cardio workout. Je begint te zweten en hijgen. Je hartslag neemt toe. Na ongeveer 50 squats ademde ik alsof ik net een blokje om had gerend en aan het einde van alle 100 herhalingen veegde ik de zweetdruppels van mijn voorhoofd af. Dag 2 ging al wat beter. Echter bij dag 3 begon ik spierpijn te krijgen. De billen deden pijn en ook mijn benen. Dat is allemaal normaal! Dit betekent dat je goed aan het trainen bent. De dagen hierna ging het geleidelijk aan beter. Al snel ging de spierpijn weg. Je zal verbaasd zijn hoe snel je lichaam zich aanpast aan nieuwe bewegingen. Rond dag 10 begon ik te merken dat ik door de hele set heen kon komen zonder echt te zweten.

Squats zijn zeer makkelijk uit te voeren want je kan het echt overal doen. Buiten, thuis, terwijl je ergens op wacht. Wat ik ook fijn vind is dat je niet perse sportkleren nodig hebt. Ik heb op mijn verjaardag op hakken en een jurk gesquat. Nu na 16 dagen merk ik dat mijn billen en benen wat gespierder aanvoelen, maar niet veel meer dan wat het al op dag 1 was. Hieronder de before and after foto!

Mijn ervaring met elke dag 100 squats doen - squat challenge

De foto aan de linkerkant werd genomen op dag 1 nadat ik de eerste 100 squats heb gedaan. De foto aan de rechterkant was direct nadat ik de uitdaging heb moeten beëindigen. Zoals je kunt zien, is er geen echt zichtbaar verschil in mijn billen of mijn dijen. Ik heb van verschillende trainers gehoord dat je gewichten moet gebruiken als je grote verschillen wilt merken, en ik ben het levende bewijs dat dit waar is. Squats zonder gewichten in 16 dagen waren niet genoeg om mijn bilspieren te laten groeien. Dus met elke uitdaging, of het nu voor twee weken of 30 dagen is, als je echt verbeteringen en doorbraken wilt zien, moet je het misschien geleidelijk aan steeds moeilijker maken voor jezelf. Wel was het een leuke manier om in beweging te blijven.

Wat vinden jullie ervan? Had er misschien een merkbaar verschil kunnen zijn als ik het tot dag 31 had gedaan? Ik ben super benieuwd wat de ervaringen zijn van mensen die de 100 squats een maand lang hebben gedaan!

Misschien kunnen we in februari een nieuwe challenge samen gaan doen! Ideeën in het commentaarveld zijn altijd welkom! Voor nu wens ik degenen die de challenge nog aan het doen zijn, heeeeeel veel succes! Zet ‘m op!!!!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Sonja
  januari 19, 2019 / 10:49

  Nieuwe challenge 31 dagen vega eten?

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   januari 20, 2019 / 11:04

   Hihi, Dat is zeker een hele leuke challenge. Alleen misschien iets moeilijker om samen te doen. Ik probeer wel sowieso altijd mijn vegetarische recepten te delen op instagram dus hou mijn instagram sowieso in de gaten!
   Xoxo,
   Fani

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.