7 makkelijke manieren om zelfbruiner uit je handen te verwijderen

7 makkelijke manieren om zelfbruiner uit je handen te verwijderen

7 manieren om oranje handen door zelfbruiners te verwijderen
Eén dag na gebruik van onderstaande methodes

Ik denk dat vrijwel iedereen het eens is dat zelfbruiners of gezichtsbruiners de beste uitvinding zijn. Helaas denk ik dat vrijwel ook iedereen de onvermijdelijk fout ooit heeft gemaakt om de zelfbruiner aan te brengen en de handen daarna niet te wassen of scrubben. Met als consequentie de dag daarna oranje handpalmen! Zelfbruiners zijn geweldig, maar af en toe maken we allemaal fouten bij de toepassing ervan. Mij gebeurt het ook zo vaak, dat ik op zoek ben gegaan naar verschillende manieren om zelfbruiners uit mijn handen te verwijderen. En het beste is, de meeste manieren zijn erg goedkoop en gemakkelijk thuis te doen!

Onderstaande methodes zijn het meest effectief als je op tijd bent en snel de verkleuring ziet en er direct iets aan doet. Als je een hele nacht de verkleuring hebt laten staan, kunnen sommige van deze tips minder snel effectief zijn! De schade is dan al geleden en je zal het dan tijd moeten geven. Wel kan je onderstaande methodes blijven doen om het verwijderingsproces te versnellen en je handen er minder oranje uit te laten zien.

1. Scrubben

De eerste stap bij het aanbrengen van zelfbruiners is het scrubben van je lichaam of gezicht. Dit maakt het ook makkelijker om de zelfbruiner te verwijderen bij een foutje. Gebruik hiervoor een grove scrub in cirkelvormige bewegingen om alles weg te schrobben. Mijn favoriet is deze dode zee scrub met sheabutter en calendula!


2. Baking Soda

self tanning uit je handen verwijderen

Dit is vrij eenvoudig. Maak een body scrub van water en baking soda en ga aan het werk om de oranje kleur weg te exfoliëren!

3. Citroensap

Dep je huid met een wattenschijfje dat is gedrenkt in citroensap. Dit is met name handig wanneer je slechts een paar plekken wil verwijderen of vervagen. Je kunt ook kleine flesjes citroensap kopen in de supermarkt.

4. Witte azijn

Wat kan witte azijn niet? Het kan op verschillende manieren worden gebruikt en voor verschillende doeleinden. Bij het koken, schoonmaken en in je schoonheidsregime. Wrijf de azijn op je handpalm en laat het ongeveer 10 minuten zitten. Vervolgens spoel je het af met water.

5. Babyolie

Het hydrateren van je huid zal helpen om de ongewenste kleur te verwijderen terwijl een drogere huid meer pigment kan vasthouden. Breng wat babyolie aan op het gebied dat je wilt verwijderen en laat het 10-15 minuten rusten. Spoel het daarna weg in een heet bad. Het ruikt heerlijk en maakt je huid zacht en soepel.

6. Tandpasta

self tanning uit je handen verwijderen

Voor deze methode heb je whitening tandpasta nodig. Wrijf het op de huid, laat het eventjes zitten en spoel het daarna weg!

7. Ontsmettingsalcohol of aceton (zit in veel nagellakremovers)

Dit is misschien niet je eerste keuze omdat het een beetje stinkt en ook een beetje agressief voor je huid kan zijn. Maar als je alles hebt geprobeerd en niks werkt, dan kan je altijd nog deze methode proberen. Het is zeer effectief bij het verwijderen van hardnekkig zelfbruiner uit je handen! Gebruik deze methode op dezelfde manier als bij de azijn of babyolie. Wrijf het middel op, laat het een minuut of twee rusten en spoel het dan af. Je kunt het ook op een tissue of wattenstaafje leggen en zachtjes wrijven over het gebied dat de zelfbruiner bevat die je wilt verwijderen.

Dit is een kleine prijs die we dan moeten betalen om onze huid te beschermen tegen de gevaren van de zon en rimpels. Met deze tips weet je echter zeker dat je er gebruind en fantastisch uitziet en dat je die kleine (of grote) vervelende plekken en strepen kunt oplossen!

Laat mij in het commentaarveld weten welke methode voor jou het meest effectief was!

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Mandy
  mei 21, 2023 / 15:05

  Uit gebrek van scrub en citroen, heb ik m’n handen in lopen wrijven met schuurmiddel (die in die gele fles met groene dop 😉) werkte perfect!

 2. blank
  Natasha
  juli 8, 2023 / 23:07

  Ik ga het uitproberen
  Gisteren ben ik dus vergeten mijn handen te wassen na het gebruik van zelfbruiner. Ook mijn elleboog en achterkant voet hebben donkere plekken. Ik ben benieuwd! Houd jullie op de hoogte 😄

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.