Hoe moet je zelfbruiners aanbrengen? | Mijn self tanning routine

Mijn self tanning routine | wat moet je doen vooraf het aanbrengen van zelfbruiners | de stappen

Eerder heb ik jullie alles over zelfbruiners verteld en waarom ze zo populair zijn geworden. Vandaag vertel ik je hoe ik mijn zelfbruiner aanbreng en wat ik allemaal doe voor dat sunkissed kleurtje.

Hieronder vind je mijn self tanning routine!

De stappen

  1. Ik begin altijd met mijn benen scheren. Je wilt tenslotte geen stoppeltjes of puntjes zien als gevolg van beenhaar.
  2. Daarna ga ik mijn lichaam scrubben.  Je wilt niet dat een schrale of droge huid je huidoppervlak onregelmatig maakt bij het tanning proces.
  3. Hierna smeer ik bodylotion over mijn hele lichaam en met name op de plekken die het droogst zijn. Dit zijn mijn ellebogen, handen en mijn enkels. Ik laat de bodylotion eerst een paar minuten drogen op mijn huid. Dit om te voorkomen dat het later gaat mengen met de zelfbruiner.
  4. Ik trek een oude bikini aan of ik zorg dat ik een badjas heb speciaal voor het zelfbruinen. Zo hoef ik niet helemaal naakt door het huis te lopen. Het mag echter natuurlijk wel!
  5. Breng de zelfbruiner aan op een plek waar genoeg daglicht is, zodat je goed kan zien waar je het smeert. Zo zorg je ervoor dat er geen vergeten plekken ontstaan. Ga bijvoorbeeld tegenover een spiegel staan zodat je beter kan kijken en gebruik zo veel mogelijk licht in de badkamer.
  6. Ik gebruik nooit mijn handen om zelfbruiners aan te brengen. Ik gebruik altijd een speciale tanning-handschoen. Vaak hebben deze handschoenen één kant om je huid mee te scrubben en de andere kant om de zelfbruiner mee aan te brengen. Eén ding is zeker, het is super handig want zo krijg je geen gekleurde handen!
  7. Volg de aanbevolen droogtijd op van het type zelfbruiner dat je hebt gebruikt. Dit kan 1, 2, 3 of zelfs 4 uur zijn. Volg dit! Als je je te gehaast gaat aankleden kunnen er vlekken ontstaan op je kleren. Daarnaast kan het plakkerig gaan voelen en er kunnen natuurlijk ook vlekken of strepen ontstaan op je huid. Als je het volledig laat drogen, zou je zulke problemen niet moeten hebben!
  8. Nadat het helemaal droog is geworden en ik de juiste kleur heb bereikt, ga ik weer douchen.
  9. Ik gebruik zelfbruiners die zijn bedoeld voor het lichaam nooit op mijn gezicht. Om mijn net gebruinde lichaam te laten matchen met mijn gezicht gebruik ik bronzers en/of een wat donkerdere foundation op mijn gezicht. Ook heb je zelfbruiners speciaal voor het gezicht.Een self tanning routine kost zeker tijd, maar je zult afhankelijk van welk merk je gebruikt er een mooi sunkissed kleurtje als beloning voor terugkrijgen. Op dagen waarvan ik weet dat ik deze self tanning routine heb, zorg ik dat ik thuis kan blijven en de deur niet uit hoef. Ik gebruik dan een oud dekbed en ik ga op bed of op de bank liggen met een boek of tijdschrift. Of ik breng een sheet mask aan en ga even slapen. Voordat je het weet is de zelfbruiner al droog en kan je weer gaan douchen en de deur uit met mooie, gezonde bruine benen.

Heb jij deze zelfbruiningsroutine ook geprobeerd? Ik ben benieuwd!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.