Dit is hoe je jezelf de perfecte manicure voor thuis kunt geven

thuis manicure dankzij deze tips

Of je nu geld probeert te besparen of niet naar de salon kan of wilt gaan, er is nooit een slecht moment om thuis je eigen manicure onder de knie te krijgen. Het is niet alleen een echte voldoening om je eigen nagels te lakken, het kan ook therapeutische voordelen hebben. Maar zelfs als je toegewijd bent aan doe-het-zelf-nagels, kan het moeilijk zijn om thuis dezelfde resultaten te krijgen die je gewend bent in de salon. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om zelf een Insta-waardige mani te krijgen; het vergt slechts een beetje oefening en een goede methode. Want een manicure als een professional blijkt makkelijker te zijn dan we dachten. Het enige dat nodig is, zijn 10 eenvoudige stappen. Bekijk hieronder de tien stapsgewijze instructies voor een perfecte manicure voor thuis.

Stap 1: Reinig je nagels met nagellakremover

Om thuis een geweldige manicure te krijgen, doe je net als de professionals door net zoveel tijd te besteden aan het voorbereiden van je nagels als aan het polijsten ervan. Dat betekent beginnen met een goede nagellakremover zoals die van O.P.I.. Het verwijdert snel alle nagellak (zelfs glitter) en bevat aloë vera om je nagels te versterken en je nagelriemen te hydrateren. Zelfs als je geen nagellak op hebt, wil je nog steeds een beetje remover over elke nagel halen om olie of vuil te verwijderen dat je nieuwe nagellak zou kunnen vervormen. Vergeet daarna niet je handen te wassen met water en zeep.

Stap 2: knip, vijl en polijst

Knip eventueel eerst de nagels. Vijl vervolgens voorzichtig in één richting om de uiteinden van je nagels vierkant, rond of ergens daartussenin te krijgen. Wrijf tot slot de bovenkant en zijkanten van je nagels lichtjes met een nagelbuffer (niet je nagelvijl) om een glad oppervlak te creëren. Als je niet polijst, kunnen de natuurlijke oliën in je nagels zich ophopen, waardoor manicure-vernietigende resten achterblijven. Je nagels polijsten is een beetje zoals je tanden poetsen – het verheldert, je nagels zien er jeugdiger uit en het verwijdert ribbels.

Stap 3: Duw je nagelriemen terug

Bereid de nagelriemen voor met nagelriem verwijderaar. Zorg ervoor dat het geen olie of balsem is, om dode huidcellen op te lossen en het gebied te verzachten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn nagelriemolie en nagelriemverwijderaars niet hetzelfde en kunnen ze ook niet door elkaar worden gebruikt. Oliën helpen hydrateren, terwijl removers werken als een exfoliërende behandeling voor je nagelbedden. Duw vervolgens voorzichtig terug met een nagelriemstok. Persoonlijk vind ik deze set geweldig. Je nagelriemen beschermen je nagels tegen bacteriën en houden ze zacht, dus snij ze niet.

Stap 4: Scrub je handen

Scrub je handen met een scrub die dode huidcellen verwijdert en vocht aanvult (probeer deze van ORLY). Pak je nagelborstel vast om vuil onder de nagels voorzichtig te verwijderen. Was daarna je handen en droog ze goed af.Stap 5: Hydrateer je handen en nagelriemen

Hydrateer nu om te voorkomen dat de bijna droge nagellak later uitloopt. Een favoriet is deze van O.P.I.. Maak van de gelegenheid gebruik om jezelf een mini-handmassage te geven. Alleen omdat je niet in een spa bent, betekent niet dat je geen minuut kunt ontspannen. Veeg tot slot elke nagel af met nagellakremover om resten te verwijderen.

Stap 6: Breng een basislaag aan

Breng een base coat aan om de nagels te hydrateren en te beschermen en om afschilferen te voorkomen. Ik raad je wel aan om twee volle minuten te wachten tussen elke laag, te beginnen met de basislaag. Probeer Essie Here to Stay om de kleur vast te zetten en te voorkomen dat er vlekken op je nagels komen.

Stap 7: Breng je eerste laag kleur aan

Nu het leuke gedeelte: breng een laag van je kleur naar keuze aan (enkele favorieten, hier, als je ideeën nodig hebt), en zorg ervoor dat je het penseel helemaal tot aan de nagelriem en in de hoeken van je nagel brengt. Maximale dekking op de eerste laag maakt de tweede laag een fluitje van een cent. Houd de laag gewoon dun. Veel mensen overbelasten de borstel en doen te veel slagen. De truc is om net genoeg nagellak op de borstel te doen om de nagel in één laag te bedekken. Ik raad aan om je nagel drie keer te strippen: één keer in het midden, één keer aan elke kant. Nog een truc die helpt: probeer een vingerspreider om je hand stabieler te houden terwijl je de kleur aanbrengt.

Stap 8: Breng je tweede laag kleur aan

Na een volle twee minuten, breng je de tweede laag nagellak aan. Voor pure of pasteltinten kan een derde laag nodig zijn voor een volledige, naadloze dekking. Vergeet niet om het mooi en dun te houden.

Stap 9: Werk af met een topcoat

Een topcoat beschermt je manicure tegen afschilferen en geeft glans aan je nagels. Sla deze stap dus niet over, anders verkort je de levensduur van de verfbeurt waar je zo hard aan hebt gewerkt aanzienlijk. Wees wel voorzichtig wanneer je een topcoat aanbrengt, want een rommelige applicatie kan je hele manicure verpesten. Laat het met name goed drogen. De Essie Speed Setter is een sneldrogende top coat waardoor de manicure binnen 60 seconden droogt met een glanzende finish.

Stap 10: Ruim ruwe randen op en laat je nagels drogen

Ruim eventuele fouten of wiebelige randen op door een stuk watten, gedrenkt in nagellakremover, rond het uiteinde van je nagelriemstok te wikkelen en voorzichtig rond je nagels te trekken. Als je nagellakremoverpads hebt, probeer er dan één in een driehoek te vouwen voor een preciezere toepassing. Laat je nagels dan nog vijf minuten drogen.

Volg je deze 10 stappen? Maak er een foto van je mani en tag me op social media!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.