Beauty essential: Beauty hacks met behulp van wattenstaafjes

Wattenstaafje - Convey Beauty

Het klinkt een beetje raar, maar veel dingen in de make-up industrie zijn ook echt raar. Zo heb je bijvoorbeeld de Koreaanse beauty hack genaamd Jamsu, waar je je vers opgemaakte gezicht in water (koud water!) moet onderdompelen.  En dit is bedoeld om je make-up er flawless uit te laten zien. Het leuke aan de beautywereld, vind ik, is dat ieder zijn verbeelding kan laten gaan en kan spelen met make-up. We staan niet stil en proberen altijd weer iets nieuws te ontdekken dat ons meeneemt naar de ultieme Beauty droom.

Zoek op Youtube en je vindt tal van video’s met beauty DIY en beauty hacks die het ons makkelijker maken om er mooi uit te zien. Eén ding dat ik al jaren standaard in mijn make-up kast heb staan zijn wattenstaafjes. Het is de beauty essential die je voor minder dan €2 kan halen bij Kruidvat, Etos of zelfs bij je favoriete supermarkt.Feit is dat je een heleboel met wattenstaafjes kan doen waar je misschien nog geen idee van had. Dit zijn mijn geweldige beauty hacks met behulp van wattenstaafjes die je make-up niet alleen sneller en gemakkelijker, maar ook goedkoper zullen maken.

Wenkbrauwprecisie

Gebruik dunne wattenstaafjes om onder en boven je wenkbrauw restproducten weg te halen en je wenkbrauw te definiëren.

Wimpers

Wattenstaafjes kan je gebruiken om lijm van je valse wimpers dat op je oogleden terecht is gekomen, te verwijderen. Ook kan je de wattenstaafjes bij het drogen gebruiken om de valse wimpers op de goede plek te drukken.

Make-up kwast

Wattenstaafjes zijn geweldig als make-up kwast. Gebruik het bijvoorbeeld om eyeshadow aan te brengen op je onderste wimperlijn. Of gebruik het om highlight of een lichte eyeshadowkleur in de binnenste ooghoek aan te brengen. Wil je bijvoorbeeld experimenteren met glitter maar heb je geen zin om dit met je make-up kwasten te doen, gebruik dan een wattenstaafje. Het werkt prima en je hoeft aan het eind niet schoon te maken.

Eyeliner

De cateye look kan ik echt niet maken zonder wattenstaafjes. Het is al een hele moeilijke taak waar iedereen wel eens moeite mee heeft om perfect mooi te krijgen. Dep de punt van het wattenstaafje in micellar water of make-up remover en maak hiermee de lijn strakker en rechter of maak schoon waar nodig.Puistjes

Spot concealen bij puistjes kan je vanaf nu beter met wattenstaafjes doen. Niet alleen is dit hygiënischer omdat je steeds een nieuw wattenstaafje gebruikt, ook gebruik je hierdoor nooit te veel product op het puistje. Ook als je bijvoorbeeld een beetje tea tree oil wilt aanbrengen op het puistje kan je dit eenvoudig doen met een wattenstaafje. Omdat je steeds een nieuw wattenstaafje gebruikt is het risico op het verspreiden van bacteriën niet aanwezig.

Nagels

Ik heb twee linkerhanden. Als het gaat om nagellak, zit het bij mij overal. Ben je net als ik, dan zijn wattenstaafjes je nagel beauty saver. Je kan het wattenstaafje in een beetje nagellak remover dompelen en deze gebruiken om de plekken waar je gemorst hebt rondom je nagel weer netjes schoon te maken. Hier geldt wel hoe dunner het wattenstaafje, hoe beter!

Gebruik je deze budget beauty essential ook? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Xoxo,

Fani – Convey Beauty

 

 

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.