DIY: Maak je eigen Tinted moisturizer

DIY: maak je eigen tinted moisturizer of bb cream

Als je mijn eerdere post hebt gelezen over de nieuwe “Glass Skin” trend, dan weet je dat wij nu helemaal voor de “no makeup” makeup look gaan. Eentje waarbij onze huid er nog steeds gezond en natuurlijk uitziet. Glass skin is een huidverzorgingstrend, maar zoals alle dingen in de K-beauty, huidverzorging en make-up hangen nauw met elkaar samen. Als je echt make-up moet dragen, raden we een lichte, vochtige foundation aan met een huidvriendelijke formule. Voor mensen met een gladde huid zonder oneffenheden is een tinted moisturizer een geweldig alternatief. Afhankelijk van het product dat je kiest, kan je het beste een formule maken die voldoet aan de behoeften van je huid. Voor de meesten van ons is voldoende dekking echter nog steeds nodig in verband met acne, acne-littekens of andere oneffenheden. Om je tinted moisturizer dus zelf te kunnen beïnvloeden, heb ik voor jullie hieronder de ultieme DIY Tinted Moisturizer.

Tinted moisturizer is geweldig voor het egaliseren van je huidskleur en voor het gehydrateerd houden van je huid. Je kunt tinted moisturizer gebruiken als basis voor je foundation of als onderdeel van een make-up-look die je amper ziet voor een “no makeup look”. Een Tinted moisturizer kan bovendien duur zijn om in winkels te kopen. Waarom geen geld besparen en deze zelf maken?Wat heb je nodig?

DIY: maak je eigen tinted moisturizer of bb creamHeel weinig. Eigenlijk wat je waarschijnlijk ook al in de kast heb staan. Moisturizer, foundation en illuminizer.

1. Begin met het toevoegen van gelijke delen vochtinbrengende crème en foundation in een mengschaaltje. Ik gebruik hiervoor een glazen onderzetter voor kaarsen. Gebruik in het begin slechts een paar druppels van elk, om te vermijden dat je te veel gebruikt. Voeg geleidelijk meer toe totdat je de hoeveelheid hebt die je nodig hebt om je gezicht, nek en decolleté te kunnen bedekken.
2. Meng beide producten tot de kleur consistent is. Voeg voor een lichtere schaduw meer moisturizer toe. Voeg meer foundation toe om het product donkerder te maken of de algehele dekking te vergroten.
3. Meng vervolgens 1 druppel illuminizer in het mengsel. Dit voor die extra glow. Echter, dit hoeft niet perse. Als je meer voor een matte finish wil gaan, sla je deze stap over.
4. Breng het product in lichte bewegingen aan met een mengborstel of gewoon je make-up kwast.Let op: kies altijd een vloeibare foundation met dezelfde basis als de moisturizer die je gebruikt (olievrij of op oliebasis). Of je nu kiest voor vloeibare make-up of poeder, je kunt beiden gebruiken in een zelfgemaakte vochtinbrengende crème. Eenmaal gemengd met de moisturizer en illuminizer, ziet je huid na aanbrengen er puur en bedauwd uit, niet aangekoekt met te zware make-up. Omdat veel getinte vochtinbrengende producten slechts in beperkte tinten verkrijgbaar zijn, kan je op deze manier de perfecte match maken!

Wat vind je van deze tips? Ga jij het ook een keer proberen?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.