GETEST: Brow Lift Kit voor Thuis van Fleeky

GETEST: Brow Lift Kit voor Thuis van Fleeky

Na jaren twijfelen maar regelmatig helemaal verbaasd kijken naar de mooie wenkbrauw-resultaten van anderen, heb ik eindelijk besloten om zelf ook een wenkbrauw-lift THUIS te doen. Ik heb van het merk Fleeky hun Brow Lift Mini Kit in PR ontvangen en vandaag vertel ik mijn ervaringen met het product.

Wat is een Brow Lift?

Ik weet natuurlijk niet hoe het proces van een brow lift gaat bij andere merken, dus hieronder praat ik alleen uit ervaring met het brow lift-merk Fleeky.Tijdens een brow lift worden de wenkbrauwen in de gewenste vorm gekamd en gefixeerd met een in water oplosbare lijm. Hier wordt een 2-fasensysteem gebruikt. In de 1e fase wordt de structuur van de wenkbrauwhaartjes losgemaakt en in de 2e fase wordt deze gefixeerd. De wenkbrauwen kunnen vervolgens gekleurd worden met een Tint Kit, die je apart moet kopen, om ze een nog sterkere uitdrukking te geven.

Voor de duurzaamheid en effectiviteit van de brow lift is de structuur van de wenkbrauwhaartjes cruciaal – dit kan voor iedereen anders zijn. Het effect van een wenkbrauwlift kan 4 tot 8 weken aanhouden en kan worden herhaald wanneer het effect is uitgewerkt.

Inbegrepen in de Fleeky Browlift Mini Kit:

2 Sachets van de Step 1 & 2 Lotion
1 Browlift lijm (4 ml) om de wenkbrauwen te fixeren (in water oplosbaar)
2 wimperborsteltjes
2 wimperkammen
4 applicatiesticks
1 Y-Tool

De behandeling van de wenkbrauwen duurt ongeveer 20-30 minuten. De eerste keer had ik echter iets meer tijd nodig, maar na de tweede/derde behandeling ben je een echte professional!

Browlift voor thuis: Stap voor Stap

Mijn ervaring met de Brow Lift van Fleeky

Stap 1 – Reinigen en ontvetten
Maak de wenkbrauwen grondig schoon. Zorg er ook voor dat je tegen de haargroeirichting in wrijft om de huid onder de wenkbrauwen te reinigen.

Stap 2 – Fixeer de wenkbrauwen
Breng Browlift Glue royaal aan op de wenkbrauw.
Fixeer de wenkbrauwen in de gewenste vorm met behulp van de kam.
Zorg ervoor dat alle haren plat liggen, corrigeer eventueel met de gladde kant van de Lifting Tool en met Glue.
Voor een natuurlijk resultaat de wenkbrauwhaartjes niet te steil in de richting van de haarlijn fixeren! Je kunt de stand van de haartjes corrigeren door de Browlift Glue opnieuw aan te brengen en opnieuw te kammen.

Stap 3 – Stap 1 Lotion
Breng Step 1 Lotion voorzichtig aan op de wenkbrauwhaartjes met de Applicator, zodat de Lotion alleen in contact komt met de haartjes, indien mogelijk.
Bedek de wenkbrauwen met vershoudfolie om de Lotion te absorberen.
Laat de Lotion 8 minuten intrekken.
Verwijder na 8 minuten voorzichtig de film en verwijder de lotion grondig van de wenkbrauwen met een droog wattenschijfje, zonder de lijm te verwijderen.
Breng indien nodig opnieuw Glue aan om de wenkbrauwen in de gewenste vorm te fixeren.

Stap 4 – Stap 2 Lotion
Herhaal het applicatieproces met de Step 2 Lotion en een nieuwe applicatorstick. Dit is belangrijk omdat als beide lotions met elkaar in contact komen, ze door een voortijdige chemische reactie onbruikbaar worden.
Ook hier mag de Lotion alleen in contact komen met de haren.
Verwijder na 8 minuten voorzichtig de film en verwijder de Step 2 Lotion met het droge wattenschijfje.
Reinig de wenkbrauwen met een vochtig wattenschijfje en verwijder de Glue.
Kam de rest van de Glue eruit met de Lash Brush. Kam en style vervolgens de wenkbrauwen in model.

Indien gewenst kunnen de wenkbrauwen daarna gekleurd worden met de Fleeky Tint Kit. Deze heb ik helaas niet, dus ik heb de Anastasia Beverly Hills Dip Brow in de kleur 06 Medium Brown gebruikt.

Mijn ervaring met de Brow Lift van Fleeky

GETEST: Brow Lift Kit voor Thuis van Fleeky

Fleeky Brow Lift Kit / wenkbrauwlaminatie / lash lift / diy / doe het zelf / REVIEW

De eerste keer dat ik het heb gedaan, duurde het hele proces wat langer. Ook had ik een rode huid na het wassen van mijn gezicht. De huid rondom de wenkbrauwen is zeer gevoelig en moet je het liefst 48 uur niet met andere producten of water in contact laten komen. Ook raad ik aan om de uitlegvideo op YouTube te bekijken, omdat deze veel nuttiger is dan de instructies in de doos. Je ziet dan bijvoorbeeld dat je echt veel van de lijm moet aanbrengen. De eerste keer gebruikte ik veel te weinig.

Het effect van mooie gelamineerde wenkbrauwen bleef zeker twee weken goed zichtbaar.

De Brow Lift Kit komt in een mooie verpakking en met bijna alles wat je nodig hebt. Het enige minpunt is dat je ook apart een Brow Tint moet aanschaffen om de wenkbrauwen wat kleur te geven.

De prijs is aan de hoge kant, maar niks extreems als je het vergelijkt met een bezoek aan de beautysalon.

Het resultaat na de Browlift is fantastisch. Ik ben echt verbaasd over hoe gemakkelijk het is als je wat moeite doet en een beetje geduld hebt.

Fleeky Brow Lift Mini Kit (€29,61) te koop HIER
Fleeky Brow Lift Maxi Kit (€62,10) te koop HIER

Van het merk heb ik ook de Lash Lift Kit (€62,10) ontvangen. Deze zal ik binnenkort uitproberen en mijn bevindingen delen op Instagram!

Volg me dus daar!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.