Review | Ik heb voor de eerste keer de Bala Bangles enkel- en polsgewichten geprobeerd

Review | Ik heb voor de eerste keer de Bala Bangles enkel- en polsgewichten geprobeerd

Zoals bij veel mensen, doet mijn woonkamer ook dienst als mijn sportschool. En hoewel ik net zoveel van een goede workout thuis houd, heb je zeker de juiste apparatuur nodig om de klus te klaren.

Afwisseling is de sleutel tot het vermijden van een trainingsdip. Terwijl ik dus op zoek was naar nieuwe manieren om dingen thuis te mixen, ontdekte ik Bala Bangles. Bala Bangels zijn de trendy pols- en enkelgewichten die je waarschijnlijk overal op je sociale feeds hebt gezien.

Wat zijn Bala-bangles?

Bala Bangles zijn chique verzwaarde “armbanden” die kunnen worden gedragen als pols- of enkelgewichten. Ze zijn verkrijgbaar in sets van een halve kilo, een kilo of twee kilo in verschillende kleuren en patronen. Twee kilo of minder klinkt misschien niet als veel, maar dat extra gewicht voegt in feite een aanzienlijke weerstand toe aan elke oefening. Waardoor je trainingen des te uitdagender worden en de verbranding des te intenser. De Bala bangles werden populair op Instagram vanwege hun bruikbaarheid en minimalistische, esthetisch getinte uiterlijk.

Bala Bangles:

Beste voor: Low-impact oefeningen
Gebruik: Polsgewichten, enkelgewichten
Gewichtsopties: 1/2 kilo, 1 kilo of 2 kilo
Maatbereik: One size fits all
Materiaal: Siliconen bekleding, verstelbare klittenbandsluiting
Prijs: €55
Te koop: HIER

Hoe gebruik je de Bala-Bangles enkel- en polsgewichten?

Bala Bangles zijn de perfecte manier om een ​​boost te geven aan elke fysieke activiteit. Of het nu een intensieve training is of je wekelijkse trip naar de supermarkt. Ik bond ze om mijn polsen om mijn spieren extra hard te trainen tijdens yoga, en droeg ze op mijn enkels onder mijn broek om mijn dagelijkse wandeling buiten te intensiveren. De gewichten zijn klein en licht genoeg om ze onopvallend om te doen tijdens dagelijkse activiteiten, maar maken tijdens het sporten zoveel verschil dat je spieren het zullen voelen.

De Bala enkelgewichten passen het beste bij oefeningen met een lagere impact, zoals yoga, barre, pilates, krachttraining of wandelen. Als je ze draagt ​​tijdens activiteiten met een hoge impact, zoals hardlopen of plyometrics, kunnen je gewrichten onnodig worden belast. Dit kan leiden tot beschadiging van je bindweefsel of zelfs letsel.

Gelukkig zijn de Bala Bangles gemakkelijk aan en uit te doen. Als je een fitnessles volgt of een activiteit doet die zowel low- als high-impact bewegingen omvat, kun je kiezen wanneer je ze wilt gebruiken. En zoals altijd, neem contact op met een arts of gezondheidsprofessional voordat je gewichten aan je fitnessroutine toevoegt.

Het ontwerp: modern en effectief

De roestvrijstalen gewichten zijn verpakt in huidvriendelijke siliconen, verkrijgbaar in trendy kleuren variërend van marmer en salie tot meloen roze. De gewichten zijn bevestigd aan een elastische band. Deze band maak je om je polsen of enkels vast met een dikke, veilige band van klittenband. De rekbare, ademende band behoudt zijn vorm en kan op maat worden gemaakt voor lichamen van alle maten. Als je een bijzonder gevoelige huid hebt en je je zorgen maakt over een reactie op het materiaal (vooral omdat er warmte en zweet bij betrokken zijn), kun je Bala Bangles stevig vastmaken over de manchetten van een shirt met lange mouwen of je legging.

Het gevoel: comfortabel

Hoewel het een beetje vreemd aanvoelde om tijdens mijn training zware “armbanden” te dragen, waren de armgewichten supercomfortabel. De elastische band is zacht, glad en rekbaar. Het behoudt zijn vorm rond je polsen en enkels zonder uit te rekken, dus ik hoefde nooit de pasvorm aan te passen. De banden waren ademend en irriteerden mijn huid niet.

De training: Bala Bangles gebruiken tijdens yoga, wandeling en kracht

Review | Ik heb voor de eerste keer de Bala Bangles enkel- en polsgewichten geprobeerd

Ik testte mijn Bala Bangles met vier activiteiten: yoga, stevig wandelen en krachttraining. Elke training was een uur lang en ik droeg de gewichten om mijn polsen voor alle trainingen behalve het wandelen, toen ik ze op mijn enkels droeg. Tijdens mijn krachttrainingsworkouts heb ik de armbanden gecombineerd met lichte dumbbells om gewicht toe te voegen zonder het te overdrijven.

Wie wist dat een halve kilo zo’n stoot kon geven? Na de eerste 15 minuten training voelde ik al het verschil. De gewichten dwingen je ledematen continu net iets harder te werken, wat in de loop van een uur of zo een groot verschil maakt. Ik merkte vooral de verandering toen ik de Bala Bangles om mijn polsen droeg; mijn biceps, schouders en zelfs rugspieren waren meer betrokken om mijn armen normaal te laten bewegen.

Ik geef er de voorkeur aan om de gewichten toe te voegen aan mijn yoga- en krachttrainingsroutines. Door de langzamere, zachtere aard van die trainingen kon het extra gewicht in mijn spieren terechtkomen, dus ik voelde echt de verbranding. Door het langzamere tempo kon ik me ook concentreren op het behouden van een goede vorm terwijl ik me aanpaste aan het extra gewicht. Stevig wandelen daarentegen was even wennen. Je moet de enkelband op de juiste plek zien te plaatsen zodanig dat het niet pijn gaat doen aan je gewrichten. Het is daardoor beter om de enkelbanden te bevestigen boven bijvoorbeeld een legging en niet rechtstreeks op een blote enkel.

Aan het einde van mijn trainingen voelden mijn spieren vermoeider en sterker aan dan normaal. Ondanks dat extra gewicht op mijn ledematen, voelden mijn gewrichten en botten tijdens de oefening veilig en sterk aan. Na bijna een jaar soortgelijke thuistrainingen te hebben gedaan, voegden de Bala Bangles een nieuwe dimensie toe aan mijn fitnessroutine die eenvoudig, toegankelijk en effectief was.

Naast het sporten droeg ik mijn Bala Bangles om mijn enkels terwijl ik mijn dag deed: wandelen, trappen op en af ​​lopen en met mijn hond spelen. Op het moment zelf maakt het niet al te veel verschil. Maar mijn spieren voelden aan het eind van de dag merkbaar vermoeider en hebben mijn benen langzaam versterkt in de loop van een paar weken.

Eindbeoordeling

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke en effectieve manier om je workouts veilig naar een hoger niveau te tillen, dan is Bala Bangles wellicht de tool voor jou. De armbanden zijn net zo slank en mooi als beloofd, en zijn gemakkelijk te dragen, comfortabel en precies de juiste hoeveelheid gewicht om je spieren uit te dagen zonder de gezondheid en mobiliteit van je gewrichten in gevaar te brengen. De Bala enkel- of polsgewichten zijn de perfecte aanvulling op minder belastende vormen van lichaamsbeweging zoals yoga en krachttraining, maar laat je Bala Bangles achter als je gaat hardlopen of als je anders gaat lopen of sporten terwijl je ze draagt.

Dus samengevat..

Wat we leuk vinden?
Comfortabel
Veelzijdig (te gebruiken als enkel- of polsgewicht)
Strak, modern ontwerp

Wat we niet leuk vinden
Oncomfortabel om aan de pols te dragen met een fitnesstracker (zoals een Apple Watch of Fitbit)
Blijft niet goed zitten tijdens high-impact oefeningen (zoals dansen of hardlopen)

Als je op zoek bent naar stijlvolle fitnessapparatuur die je echt enthousiast maakt voor je workouts (en die je evenveel energie geeft als je verbrandt), zoek dan niet verder dan Bala Bangles. Houd er rekening mee dat deze, naar onze ervaring, het meest geschikt zijn voor oefeningen met een lage impact.

Heb je al eerder van deze enkel- en polsgewichten gehoord?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.