Waarom je maar beter Eucalyptus in je douche kan ophangen!

Waarom je maar beter Eucalyptus in je douche kan ophangen!

Eucalyptus ophangen in je douche ziet er zo mooi uit, spa-achtig zelfs. Maar niet alleen dat, het geeft een gevoel van vrede en rust. Daarnaast heeft eucalyptus ook andere helende eigenschappen waar je meer over zult leren. Denk aan anti-stress en ontspanningsvoordelen.

De voordelen van het ophangen van stengels Eucalyptus

Eucalyptus verlicht verstopte neuzen en sinushoofdpijn. Dat is de reden waarom de meeste vrij verkrijgbare borstwrijvingen en luchtbevochtigers eucalyptus als actief ingrediënt hebben. Dit, samen met de stoom van het hete stromende water, zorgt ervoor dat de oliën uit je eucalyptusbundel vrijkomen. Hierdoor worden je neusholtes vrijer waardoor je beter kunt ademen. Omdat het griepseizoen voor de deur staat, maken de combinatie van stoom en plantaardige oliën uit de opgehangen Eucalyptusplant bij het inademen slijm los, verlichten ze congestie en ontstekingen en zullen ze je helpen je sneller beter te voelen.Eucalyptus is niet alleen een vriend van het ademhalingssysteem, het helpt je ook te ontstressen! De geur van de oliën, zelfs als je niet ziek bent, zal je een gevoel van vrede geven. Een stukje zen onder je eigen douche? Ja graag! Nog een reden waarom veel kalmerende oliën eucalyptus bevatten. Als je onder de douche staat met een stuk eucalyptus, geef je jezelf een spa-achtige ervaring. En zelfs als je alleen maar even in en uit de douche springt, is de eucalyptus er nog steeds en helpt je tot rust te komen.

Onderzoekers geloven dat eucalyptus de activiteit van je sympathische zenuwstelsel ⁠— je stressresponssysteem ⁠— vermindert en de activiteit van je parasympathisch zenuwstelsel verhoogt, wat ontspanning bevordert.

Hoe hang je een Eucalyptus plant in je douche?

Dit is super eenvoudig om te doen. Je hebt geen rare gadgets of tools nodig om dit in elkaar te zetten. Wat ik doe is dat ik ongeveer twee stengels eucalyptus koop. Ze zijn meestal vastgebonden met een rubberen band aan de onderkant. Ik pak dat elastiekje, bind de twee stengels aan elkaar en hang het dan recht onder mijn douchekop. Je hebt echt geen clips of iets nodig om het op zijn plaats te houden. Je kan ook een touw gebruiken om ze onder de douchekop op te hangen, zoals in mijn foto hierboven.

Nu je alles weet over de voordelen van eucalyptus, ga even op pad om wat trossen eucalyptus te kopen en geniet van de zen die je zo verdient. En als je je wat minder voelt, steek dan wat kaarsen aan, stoom je badkamer op en profiteer van alle helende voordelen die eucalyptus te bieden heeft.

Had jij al een Eucalyptus plant in je badkamer staan? 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.