Milieuvriendelijke herbruikbare glazen rietjes

Milieuvriendelijk glazen rietjes

Herbruikbare glazen rietjes / milieuvriendelijk / plastic vrij

Herbruikbare glazen rietjes / milieuvriendelijk / plastic vrij

Er zijn genoeg voordelen voor het milieu en je eigen gezondheid om glazen rietjes te gebruiken in plaats van traditionele plastic rietjes.

Over het algemeen is het een goed idee om rietjes te gebruiken in je dagelijks leven, vooral als je jonge kinderen hebt. Het gebruik van een rietje in plaats van een kopje in het vroege leven van een kind kan hen helpen helderheid van spraak en articulatie te ontwikkelen doordat zuigen aan een rietje de mondmotoriek bevordert. Maar glazen rietjes zijn vooral ook een goede zet – voor jouw, je familie en het milieu.

De meeste traditionele rietjes zijn gemaakt van plastic, waarvan is aangetoond dat het correleert met een verhoogd risico op kanker. Dit risico wordt verergerd wanneer plastic wordt gecombineerd met warmte, bijvoorbeeld wanneer een warme drank met een rietje wordt gedronken. Dit is omdat warmere temperaturen ervoor zorgen dat meer stoffen in het voedsel lekken. Zelfs BPA-vrije plastics kunnen hormoonveranderende stoffen toevoegen aan het voedsel en de dranken die jij en je gezin consumeren. Omdat glas deze schadelijke stoffen niet bevat, elimineer je dit risico bij het overschakelen van plastic op glazen rietjes.

Het andere voordeel van glazen rietjes is dat ze veel milieuvriendelijker zijn. Traditionele plastic rietjes zijn voor eenmalig gebruik en ze kunnen niet worden gerecycled. Dus komen ze terecht op stortplaatsen en in onze oceanen. Hoewel één individueel rietje geen milieuramp veroorzaakt, is het de schaal die een probleem veroorzaakt! Alleen al in de Verenigde Staten worden er elk jaar meer dan 500 miljoen wegwerp-plastic rietjes gebruikt en dus weggegooid. Omdat je glazen rietjes kunt wassen en hergebruiken, draag je niet bij aan het afval dat met plastic wegwerp-rietjes wordt gecreëerd.Een ander voordeel is dat glazen rietjes niet-poreus zijn, wat betekent dat bacteriën uit je smoothie of milkshake niet aan het glas zullen blijven hangen en je ziek kunnen maken. Bovendien is glas hypoallergeen, dus glazen rietjes zijn veilig, zelfs voor mensen met allergieën en gevoeligheden.

Ons favoriete milieuvriendelijke rietje: StrawGrace

De glazen rietjes die wij hier in ons gezin gebruiken zijn van het merk StrawGrace. Dit zijn handgemaakte glazen rietjes vervaardigd van zeer stabiel laboratoriumglas – onafhankelijk getest in Duitsland. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland en de rietjes zijn 100% lood- en kunststofvrij. Zelfs de verpakking waar de rietjes in komen is recyclebaar.

Wij hebben de 23 cm lange en 10 mm dikke rietjes in een set gekocht. De set bevat 5 glazen rietjes en 2 reinigingsborstels. Door de vrij grote diameter van deze rietjes zijn ze ook geschikt voor dikkere dranken zoals smoothies, cocktails en shakes. Deze dikke rietjes bestaan uit hetzelfde materiaal dat industrieel wordt gebruikt in laboratoria over de hele wereld. Het is erg stevig. Perfect voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het schoonmaken van de StrawGrace rietjes is ook zeer eenvoudig. Spoel na gebruik de herbruikbare rietjes of plaats ze in de vaatwasser. Twee reinigingsborstels van volledige lengte zitten ook in het pakket en deze kan je goed gebruiken om de rietjes intensief schoon te maken.

Mijn ervaring

Herbruikbare glazen rietjes / milieuvriendelijk / plastic vrij

De StrawGrace glazen rietjes zijn milieuvriendelijk en prettig in gebruik! We hebben siliconen geprobeerd en metaal (wat altijd ook een vieze bijsmaak heeft) en niet dezelfde goede ervaring gehad. Ook het feit dat ik in staat ben om te zien dat ze van binnen schoon zijn, is een groot voordeel van de glazen rietjes ten opzichte van metalen rietjes. Deze glazen rietjes zijn gemakkelijk schoon te maken en prettig in gebruik en breken niet zo gemakkelijk als je zou denken. Ik bewaar ze bij het bestek en we gebruiken ze dagelijks. Verder zien ze er altijd erg mooi uit in een mooi cocktailglas of in een shake. Het oogt net wat chiquer.

Pluspunten

Deze rietjes zijn super eenvoudig te reinigen, simpelweg spoelen onder de kraan of zet ze in de vaatwasser. Omdat ze eenvoudig schoon te maken zijn, zal je ze vaker gebruiken en zul je niet zo snel in de verleiding komen om weer naar plastic rietjes over te stappen.

Minpunten

Let op! Kies de juiste dikte van de opening van het rietje. Als het iets te smal is kan je dranken met een wat dikkere consistentie, zoals bij een smoothie en milkshake, niet goed drinken.

Ben jij bewust bezig met het milieu? Wat doe jij om het milieu te helpen?

Xoxo,

Fani | Convey BeautyXOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.