Review en swatches van mijn top 3 Charlotte Tilbury lipsticks

Top 3 Charlotte Tilbury lipsticks conveybeauty

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe dol ik op het merk Charlotte Tilbury ben. De laatste tijd koop ik alleen maar make-up van dit merk. En de lipsticks… OMG, ik wil ze allemaal! Helaas zijn ze niet de allergoedkoopste en in praktijk draag je toch niet alle kleuren. Je neigt altijd naar maximaal drie lipsticks. Vandaag laat ik je daarom mijn top 3 lipsticks zien van het merk Charlotte Tilbury. Deze kleuren zijn een aankoop meer dan waard.

Charlotte Tilbury lippenstiften hebben een zachte, botte afwerking die niet droog aanvoelt, maar mat lijkt. De kleuren zijn zeer vrouwelijk en de verpakking is chic rosé goud. Lipsticks van Charlotte Tilbury zou je zo kunnen dragen op je trouwdag vanwege de mooie, subtiele en vrouwelijke kleuren.

Charlotte Tilbury lippenstiften hebben twee varianten. De Matte Revolution en de K.I.S.S.I.N.G. Hieronder leg ik kort uit wat de verschillen zijn.

Matte Revolution

Matte Revolution lippenstiften bevatten hoogwaardige ingrediënten die je lippen verzachten, beschermen en verzorgen zodat je lippen er jonger en gezonder uitzien. De lipstick heeft een revolutionaire, vierkante, gebogen tip die de vorm van een lipborstel nabootst. Hiermee kan je de lipstick zeer precies aanbrengen. De Matte Revolution lipsticks claimt daarnaast speciale “3D gloeiende pigmenten” te bevatten die je lippen van binnenuit laten stralen en ze een bredere en vollere uitstraling geven. Een ideale, langdurige lipstick met een matte finish. Tenslotte is de lipstick ook vrij van parabenen.

K.I.S.S.I.N.G.

K.I.S.S.I.N.G. bevat ingrediënten die je lippen beschermen tegen UV-schade en oxidatieve stress en hebben daarmee een kalmerende, verzachtende en hydraterende werking op de lippen. “Licht verspreidende pigmenten” geven je lippen een multidimensionale afwerking zodat ze er vol en licht uitzien. De lipstick bevat wax die zorgt voor een rijke, op te bouwen kleur. Ideaal voor een verfijnde kleur lippenstift, perfect voor gebruik tijdens de nacht of overdag.

Mijn top 3

swatches Pillow Talk, Amazing Grace en the duchess

1. Amazing Grace (Matte Revolution)

Swatches amazing grace

Lipswatch amazing grace lipstick

Review amazing grace lipstick

Dit is een van mijn favoriete roze, koraalachtige tinten en waarschijnlijk de lipstick die ik het meest draag. Amazing Grace is een “koraal / roze” kleur die net als de lente of zomer aanvoelt. Ik weet niet hoe vaak ik complimenten krijg als ik dit kleurtje draag. Mensen vragen mij regelmatig wat voor kleur lipstick ik op heb. Met name tijdens een avondje stappen staat dit geweldig op je lippen. Het is een helder, maar toch subtiel, roze, koraalachtig maar niet oranje, semi-mat, zijdeachtige lipstick. Bovendien droogt het niet uit en de lichte textuur maakt het gemakkelijk om de hele dag te dragen. Ik heb nu een zongebruinde huid met donkerbruin haar en deze kleur verheldert mijn algehele look zonder dat het too much wordt. Tenslotte is Amazing Grace een gemakkelijke, matte lipstick omdat de textuur comfortabel en glad is. De formule is mijn favoriet. Op de één of andere manier zorgt deze lipformule ervoor dat mijn lippen er voller uitzien, zelfs zonder eerst lippotlood aan te brengen.

Ik breng het aan op mijn onderlip en druk vervolgens mijn lippen samen om te voorkomen dat ik te veel tegelijk aanbreng. Slechts een klein beetje van deze lipstick voegt veel kleur toe, waardoor het product ook lang meegaat.

2. Pillow Talk (Matte Revolution)

Charlotte Tilbury Pillow Talk lipstick

Review Pillow Talk lipstick

lipswatch Pillow Talk lipstick

Ik heb lang moeite gehad om de juiste nude lipstick te vinden. Sinds vorig jaar heb ik echter de ultieme nude lipstick gevonden. Pillow Talk staat niet bleek of bruin op je lippen. Ik heb ontdekt dat deze lipstick er goed uitziet zowel met een bruin kleurtje als wanneer ik in de winter een wat lichtere huid heb. Vergeleken met MAC’s Velvet Teddy, wat ook een favoriet van mij is, blijft Pillow Talk bijzonder lang zitten.

Pillow Talk zorgt ervoor dat je lippen er ongelooflijk goed uitzien terwijl het lijkt alsof je echt niets draagt. Het is mat, maar geen extreem droog matte, het heeft enige diepte en helderheid, waardoor het een absolute favoriet is voor minimale make-updagen. Maar het is ook goed te combineren met een uitgebreide ooglook. Deze kleur past perfect bij mijn natuurlijke lipkleur en het ziet er goed uit op letterlijk elke huidskleur. Het smaakt naar butterscotch. Ik zou bijna zeggen dat het voor mij gemaakt is. Het is ook de exacte match voor de Pillow Talk lippotlood, waar zoveel mensen dol op zijn en geen wonder!

Ik vind het heerlijk dat Pillow Talk niet uitdroogt. Het heeft daarnaast een elegante verpakking. Eentje die je zeer charmant uit je tas zou kunnen halen tijdens een diner. Het heeft een aangename geur die niet overweldigend is.

Pillow Talk is een perfect neutraal-roze lipstick die je iedere dag kan dragen. Ik vind dit een geweldige roze nude!

3. The Duchess (K.I.S.S.I.N.G.)

Charlotte Tilbury The Duchess lipstick

lipswatch The Duchess lipstick

Review The Duchess lipstick

Ik ben normaal meer een fan van de Matte Revolution lipsticks, maar deze lipstick kan mij van gedachten doen veranderen. The Duchess is mijn eerste K.I.S.S.I.N.G. lippenstift en ik ben er helemaal weg van. Wanneer ik de lipstick aanbreng is deze glanzend en ziet de kleur er iets meer perzik / koraalachtig uit dan roze. Maar na ongeveer een half uur, wanneer de kleur is opgedroogd, kan je de ware kleur zien: een mooie blush roze die bij elke look past. The Duchess is een mooie rooskleurige roze met glans! De kleur wordt soms vergeleken met de Pillow Talk, maar heeft iets meer roze. Perfect voor een avondje uit, waar je het niet te gek wilt maken in termen van kleur. Ter vergelijking, ik heb een lichte huid, bruine ogen en bruin haar en de lipstick geeft mij mooie roze lippen met precies de juiste hoeveelheid glans die mijn huid een mooie boost geeft. Deze lipstick zal je lippen niet uitdrogen, omdat het een semi-matte lipstick is. Het ziet er prachtig uit in de lente en de zomer en het geeft je een frisse look.

De verpakking is precies hetzelfde als van de Matte Revolution lipsticks, geweldig elegant rosé goud.

The Duchess lipstick is exclusief online te koop op de site van Charlotte Tilbury. Hier vind je een uitgebreid assortiment. Het leuke is dat je bij elke aankoop twee samples van het merk krijgt die je zelf kan kiezen. Zo kan je weer nieuwe dingen uitproberen. Verzending is gratis boven de €100 en anders betaal je €3,95 aan verzending. Ik kan hiermee leven!

Heb jij één of meer van deze lippenstiften van Charlotte Tilbury? Welke is jouw favoriet?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.