Hoe je Pasen speciaal maakt voor je kinderen

Paasfeest voor je kinderen - Convey Beauty

Dit jaar zal Chloé voor het eerst Pasen bewust met ons meemaken en ik kan niet enthousiaster zijn. Ik vind het altijd leuk om voor ons als gezin een leuk paasontbijt te maken en de tafel mooi te versieren. Maar hoe maak je een paasontbijt, paasmandje en tafelschikking speciaal voor je kinderen? Wat voor activiteiten zijn leuk voor dreumesen en peuters? Inspiratie nodig? Lees dan snel hieronder!

Het decor

Pasen speciaal maken voor je kinderenPasen voor je kinderen

Als je een speciale kindertafel met stoelen hebt, maak dan een leuke tafelschikking. Ik gebruik voor Pasen vaak veel gele kleuren in combinatie met groen. Met wat vers groen van mijn plaatselijke bloemenwinkel maak ik een kleine tafelslinger. Ik heb daarnaast een leuke mand, een konijntje en leuke papieren borden en bekers in lentestijl toegevoegd! Nogmaals, het is nieuw en anders, dus het maakt het nog specialer. Vergeet ook de chocolade-eieren niet!! Ik koop ze altijd bij een plaatselijke snoepwinkel!

Het paasontbijt

paasontbijt voor kinderen

Maak een opwindend ontbijt: ontbijtfavorieten van mijn dochter zijn bananenbrood of bananenmuffins en pannenkoeken. Voeg bijvoorbeeld wat lentekleuren toe aan je beslag met behulp van kleurstof. Zo maak je het bananenbrood of de pannenkoeken een beetje specialer voor je kids! Chloé wordt altijd zo opgewonden als ze een roze pannenkoek opeet. We doen het niet vaak, dus dat alleen al maakt haar ochtend speciaal! Maar ook het servies kan een groot verschil maken om Pasen voor je kinderen aantrekkelijk te maken. Presenteer bijvoorbeeld het ontbijt op mooie schotels als je ze hebt. Het zal het ontbijt nog specialer laten voelen! Het zijn de kleine dingen!

Paasmandje

Pasen speciaal maken voor je kinderenJe kan een paasmandje ongeveer overal kopen. Je hebt ze in alle maten en kleuren. Maar je kan er ook zelf één maken. Zelf maak ik ze nooit omdat ik druk ben met het paasontbijt en wat je in een supermarkt of tuincentra kan kopen is vaak ook al mooi. Ik houd er wel van om de paasmanden bij de open haard te zetten met eromheen verspreide eieren om het te laten lijken alsof de paashaas net is gekomen. Hier zijn enkele leuke en gemakkelijke items die je kunt halen bij tuincentra of supermarkt om aan je paasmand toe te voegen. Kinderen kunnen later met deze items spelen, terwijl de volwassenen aan tafel zitten!

 • Bellenblaas
 • Krijt of kleurtjes
 • Tekenboek
 • Peuter tuingereedschap (speeltjes)
 • Een nieuw boek
 • Favoriete snoep / chocolade-eieren
 • Plasticbal voor buiten

Paaskostuum

Pasen met dreumes en peuters

Chloé vindt het leuk om in de tuin paaseieren te zoeken. Wat is er nou leuker dan dat in een paaskostuum doen? Ik heb bij een plaatselijke winkel een leuk konijnenpak gekocht. Deze mag ze aan en met de paasmand in de hand gaat ze dan de tuin in op zoek naar het gouden ei. Ik koop grote chocolade-eieren die makkelijker te vinden zijn en ik zorg dat er een speciaal ei bij zit. Het speciale ei  kan eentje zijn die in een gouden wikkel zit of een andere vorm heeft, bijvoorbeeld een chocolade paashaas. Dit maakt het specialer voor je kinderen om te gaan zoeken. Ik verspreid ze in de tuin achter bomen en deuren. Als het regent doen we het gewoon binnen! Je kind zal zich wel even vermaken met het zoeken naar de eitjes!

Ik hoop dat mijn tips je leuke ideeën hebben gegeven voor Pasen. Laat het me weten als je nog andere ideeën hebt in de reacties hieronder!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Sonja van 't Zelfde
  maart 25, 2018 / 17:58

  Wat een leuke paas tips!

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   maart 25, 2018 / 21:39

   Ja, super leuk ook voor de kleinkinderen 😊

   Groetjes,

   Fani | Convey Beauty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.