Alles wat je moet weten over zelfbruiners + Tannymaxx review

Review Tannymaxx self tanning lotion bronzer

Alles over zelfbruiners en review Tannymaxx

Sla de zon over. Met deze formule kan je er zonovergoten uitzien zonder jezelf bloot te hoeven stellen aan schadelijke UV-stralen. Vandaag vertel ik je alles over self tanning en deel ik mijn ervaring met de zelfbruinende lotion van Tannymaxx!

Met name in de lente wanneer mijn lichaam en met name mijn benen wit en bleek zijn door het gebrek aan zon in de winter, grijp ik graag naar zelfbruiners. In de lente draag ik vaak weer jurkjes en rokjes en dan wil ik mijn benen een mooi en gezond kleurtje geven. Zonnebaden is zo 2010. Niemand doet dat meer, want iedereen weet inmiddels dat overmatig zonnen zeer schadelijk is voor de huid. Een oplossing om er toch lekker bruin uit te zien wordt geboden door self tanners oftewel zelfbruiners.Als ik snel een bruin kleurtje wil dat enkele dagen mee gaat, dan is de zelfbruinende lotion van Tannymaxx geweldig! Wil je mijn review zien? Kijk dan snel helemaal onderaan deze post! Je vind daar ook een geweldige kortingscode om te besteden op de site van hairandbeautyonline in de tanning categorie. Ik vind Tannymaxx ideaal om een paar keer per week te gebruiken. Het is echt zo gemakkelijk en snel te gebruiken, het kost me slechts 5 minuten om mijn hele lichaam te doen! Toch zijn er genoeg vragen en twijfels over zelfbruiners. Zelf had ik ook een paar vragen toen ik voor het eerst op zoek ging naar zelfbruiners. Hieronder geef ik je daarom de antwoorden op drie belangrijke vragen over zelfbruiners.

Wat is zelfbruining en waarom doet iedereen het?

Self tanning producten komen in de vorm van lotions, crèmes, mousses, sprays, gels en schuim. Het wordt ook op heel veel verschillende manieren aangeduid. Denk aan: zonloos zonnen, spraytan, UV-vrij bruinen, airbrush tan en nepbruin. Hoe je het ook noemt, het komt op hetzelfde neer.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom zelfbruinen zo razend populair is geworden? Waarom zien beroemdheden en modellen en mensen op tv er altijd zo bruin uit? Het antwoord is vrij eenvoudig. Ten eerste is het een bekend feit dat de meeste mensen er beter uitzien met een kleurtje. Als je kijkt naar Hollywood-evenementen, modellen photoshoots, of gewoon simpelweg TV, dan zul je daarom al snel merken dat bijna iedereen een soort kleurtje heeft.

De tweede reden heeft te maken met gezondheid. Hoewel vrijwel iedereen graag een gezond kleurtje wil hebben, realiseren de meeste mensen zich nu dat de zon, en meer specifiek de UV-straling, gevaarlijk is. Studie na studie heeft aangetoond dat UV-straling (van de zon of zonnebanken) voortijdige rimpeling van de huid, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker kan veroorzaken. Dit is een andere belangrijke reden waarom zelfbruiners steeds populairder worden.

Is zelfbruining veilig?

Als mensen eenmaal realiseren wat zelfbruining voor hen kan doen, is de volgende vraag: “is het wel veilig?” Het korte antwoord is JA.

Zelfbruinende producten bevatten één ingrediënt dat verantwoordelijk is voor het bruin worden van de huid. Het wordt Dihydroxyaceton (DHA) genoemd. DHA is goedgekeurd door de FDA (US Food & Drug Adminstration) voor gebruik in zelfbruiners sinds 1973. En de Europese Commissie heeft in 2010 DHA ook als “veilig” bestempeld. Naast DHA bevatten zelfbruinende producten ook een aantal andere ingrediënten die in veel andere cosmetische en schoonheidsproducten worden aangetroffen. Dit zijn bijvoorbeeld plantaardige, organische of vochtinbrengende middelen en andere veelgebruikte ingrediënten. Het verschilt per type zelfbruiner. Sommige zelfbruiners, zoals die van Tannymaxx, bevatten bovendien extra antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden.

Van deze ingrediënten, waaronder DHA, is niet gebleken dat ze nadelige gevolgen hebben bij gebruik zoals voorgeschreven.Hoe werken zelfbruiners ?

Zelfbruiners werken met DHA. Wanneer DHA op de huid wordt aangebracht, reageert het op de aminozuren die zich in de buitenste laag van je huid bevinden. Het klinkt vies, maar dat is precies hoe het werkt. DHA is een eenvoudige suiker. En eenvoudige suikers reageren op aminozuren om bruine en goudbruine verbindingen te creëren. De reactie is vergelijkbaar met het bruin worden van voedsel. Denk bijvoorbeeld aan appels en peren die bruin kleuren als de binnenkant aan lucht wordt blootgesteld. Dit verklaart hoe een goede zelfbruinende lotion of crème je dat prachtige sunkissed kleurtje geeft.

Afhankelijk van welk product je gebruikt, zal je binnen enkele uren resultaat zien. Het effect kan 3-7 dagen aanhouden.

Tannymaxx

Self-tanning lotion Tannymaxx

Te koop bij: Hairandbeautyonline

Alles over zelfbruiners

self tanning - zelfbruiners

Ter illustratie heb ik hier de self tanning lotion van Tannymaxx 150ml (€19,95). Tannymaxx is een in Duitsland gevestigd beauty-merk. Het merk heeft een indrukwekkend lange staat van dienst. Tannymaxx heeft verschillende leuke sunkissed looking producten, zoals moisturizers, lotions, UV-zonnebeschermingslotions, anti-aging crèmes en bronzers speciaal voor de benen of voor het hele lichaam. Alle producten van Tannymaxx zijn verkrijgbaar bij Hairandbeautyonline. Ik heb de Tannymaxx Self Tanning Lotion in Medium getest.

Deze lotion heeft een geweldige prijs en komt in twee verschillende kleuren, namelijk light en medium. De lotion heeft een aangename geur. De lotion is doorzichtig op de huid en zou een anti-streep formule hebben. Het komt in een mooi roze tube die heel handig in gebruik is. Ik gebruik het met name op mijn benen en na elk gebruik stralen mijn benen. Deze lotion is eenvoudig aan te brengen. Voor een verhoogd bruiningseffect is aan te raden om het regelmatig te gebruiken.

Eerst scheer ik mijn benen met bijvoorbeeld de Veet scheerapparaat. Daarna breng ik het gelijkmatig op de gereinigde huid aan en laat ik het goed intrekken. Sla de wenkbrauwen en haargrens over. Was daarna je handen. Convey Beauty TIP: gebruik een speciale self-tanning handschoen.

Na ongeveer 2 tot 3 uur is een bruine tint al zichtbaar. Klein nadeel is dat je niet meteen beschermd bent tegen de zon. Je zult hierop nog een zonnebrandproduct moeten smeren!

Als je het mij vraagt, denk ik dat we deze lente veel meer over Tannymaxx zullen horen. Het is een goed merk met verschillende producten. Tannymaxx is daarom ook Convey Beauty approved!

Wil je ook deze en andere producten van Tannymaxx uitproberen met een geweldige korting? Gebruik nu t/m 1 juni 2018 de speciale kortingscode FANI10 op de site van Hairandbeautyonline! De code geeft je 10% korting op alle sunkissed tanning producten op de site, dus inclusief self tanning!

Heb je al eens Tannymaxx-producten geprobeerd? Wat vind jij van self tanning nu je er wat meer over weet?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.