DIY Pompoenen Verven in Pastelkleuren

H

blankpompoenen verven herfstactiviteiten

blank

Het is herfst en dat betekent maar één ding: pompoenen! In plaats van ze te snijden, waarom niet schilderen? Hier is een leuk project voor alle leeftijden om tijdens de herfstvakantie te doen.

Zoals je op mijn Instagram hebt gezien, heb ik een hint gedeeld over deze DIY die we afgelopen weekend hebben gedaan en ik kan niet wachten om het met jullie te delen! Dit is een super speciaal doe-het-zelf-project omdat het de eerste was waar Chloé en Céline bij betrokken waren.Eén van de eerste stappen die ik zet bij het ingaan van een nieuw seizoen, is het bepalen van het kleurenpalet dat ik dat seizoen voor mijn decor wil hebben. Mijn favoriete kleuren voor mijn herfstdecor zijn heel natuurlijke, aardse en gedempte kleuren. Maar dit jaar dacht ik om het even anders te doen. Pastelkleurige pompoenen zijn uniek, zien er mooi uit en met twee meiden in huis is het gewoon een heel leuke kleurenpalet.

Benodigheden

Echte of nep-pompoenen
Puur-witte acryl- of krijtverf
Pastelkleuren acryl- of krijtverf
Goudkleurige acryl- of krijtverf
Isopropylalcohol
Verfkwasten
Oude kranten om als ondergrond te gebruiken.

Werkwijze

Reinig de pompoenen met water en zeep en veeg het oppervlak vervolgens af met 91% isopropylalcohol om eventuele was te verwijderen.

Kies ervoor om de pompoen eerst met één laag witte verf te schilderen. Als je van nature witte pompoenen kan vinden dan hoef je deze stap niet te doen. Of schilder je ontwerp rechtstreeks op de oranje schil zelf, waarbij je de natuurlijke kleur van de pompoen gebruikt om het pastelkleuren te versterken. Laat de verf tussen de lagen door even drogen.

Ik hou ze graag vast aan hun stelen om ze te schilderen. Je kan de bodem en de steel in een ander kleur doen, bijvoorbeeld goud.

Wat voor verf gebruik je op pompoenen? TIP: Acrylverf is de juiste keuze omdat het op waterbasis is, snel droogt en gemakkelijk te gebruiken is. Dat geldt ook voor spuitverf. Andere mogelijkheden zijn krijtverf en geloof het of niet, nagellak!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.