Recept | Starbucks Caramel Frappuccino zelf maken

Copycat Starbucks Caramel frappuccino ZELF MAKEN

Recept Starbucks Caramel frappuccino

Snak jij ook naar ijsjes en frappuccino’s met dit warme weer? Frappuccino is een koud drankje dat je kan maken op basis van koffie maar ook op basis van yoghurt en fruit. Mijn favoriet is de Caramel Frappuccino. Dit is eigenlijk koude cappuccino met een karamelsmaak.

Starbucks is natuurlijk dé plek voor frappuccino’s en lekkere koffie. Waar ik woon is er helaas geen Starbucks in de buurt en voor mijn dagelijkse dosis cafeïne zou het daarom voor mij heel praktisch zijn als ik het zelf zou kunnen maken. Online kwam ik een recept tegen en door middel van veel trial & error heb ik geprobeerd mijn eigen Starbucks Caramel Frappuccino na te maken. En ik moet zeggen dat het goed is gelukt! Het recept voor dit lekkere drankje zie je hieronder. Tast toe!Benodigdheden

Copycat Starbucks Caramel frappuccino ZELF MAKEN

  • 237 ml sterk gebrouwen koffie
  • 170 ml magere melk. De ideale hoeveelheid melk hangt echter af van hoe sterk jij de frappuccino wilt. Ik houd ervan als het een lekkere koffiesmaak heeft. Wil jij het minder sterk, speel dan met de hoeveelheid melk.
  • 1 theelepel caramel sauce. Ik heb bij Starbucks hun eigen caramel sauce gekocht, maar je kan elke caramel sauce gebruiken! Een ander merk dat ik weleens gebruik is Monin.
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker. Omdat de caramel sauce zoet genoeg is, gebruik ik 1 theelepel. Mocht jij het echter iets zoeter willen, dan kan je naar eigen inzicht meer suiker toevoegen.
  • 2 cups ijsblokjes

Blend alles met elkaar en voilà, je hebt je eigen Starbucks Caramel Frappuccino gemaakt!

Laat mij weten wat jij van dit recept vindt! Heb je het gemaakt? Maak een foto en tag ons met #conveybeauty op Instagram!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.