Tips om de wasachtige geharde toplaag uit poederproducten te verwijderen

Tips om de wasachtige geharde toplaag uit poederproducten te verwijderen

Tips om de wasachtige geharde toplaag uit poederproducten te verwijderen

Aangezien we een aanzienlijk percentage van onze welverdiende €€€ besteden aan schoonheidsproducten, is er niets erger dan wanneer deze producten vroegtijdig aan hun einde komen. Met name bij compacte poeders (denk aan bronzer, pressed powder, highlighter, oogschaduw en blush) kan er een soort wax film verschijnen, waar we natuurlijk pissig van worden. Je zult dit waarschijnlijk al eens hebben ervaren met je favoriete blush in poedervorm. Een wasachtige laag ontwikkelt op je poeder waardoor een kwast weinig van het product opneemt, ongeacht hoe hard je het ook probeert. Maar maak je geen zorgen! Er is een makkelijke oplossing en het kost je minder dan een minuut! Hieronder zie je hoe je jouw compacte poederproducten er in een paar seconden weer als nieuw kan laten uitzien.

Maar eerst….

Wat veroorzaakt de geharde toplaag?

Deze ontstaat omdat je make-up kwast oliën van je gezicht overbrengt naar het oppervlak van je poeder. Hierdoor ontstaat een geharde toplaag (soms aangeduid als ‘hard pan‘).

Voordat we onthullen hoe je die vervelende laag kunt verwijderen, wil je misschien weten wat deze geharde toplaag nou is! Het is eigenlijk behoorlijk vies, want die laag bovenop je poederproducten is een opeenhoping van olie van je gezicht die via een make-up kwast op het poeder is overgebracht. Deze geharde toplaag dicht het poeder af, waardoor het niet wordt opgepikt door je kwasten of vinger. Dit is nog een reden waarom het belangrijk is om je make-up kwasten regelmatig schoon te maken! Zo voorkom je dat oliën van je gezicht worden overgebracht naar je producten. Kijk hier naar een DIY anti-bacteriële reinigingsspray voor make-up kwasten.


Hoe verwijder je de geharde toplaag uit poederproducten?

Tips om de wasachtige geharde toplaag uit poederproducten te verwijderen

Er zijn twee snelle manieren om deze toplaag te verwijderen; met behulp van een spooley of plakband. Wij hebben ze allebei geprobeerd en hier is hoe elke DIY werkt:

1. Met een spoolie (wenkbrauwborstel)

Wrijf de film of geharde toplaag voorzichtig weg met je spoolie in cirkelvormige bewegingen. Tik op overtollig product. TIP: je kunt een plastic mes gebruiken als je geen spoolie hebt. Beiden verwijderden effectief de waslaag.

2. Met plakband

Druk voorzichtig plakband op het poeder en trek het voorzichtig los. Deze methode werkte bij ons heel goed en beschadigt het product niet. Het kan zijn dat je meerdere keren moet drukken en pellen om er helemaal vanaf te komen, maar het duurt slechts 30 seconden!

Laat het ons weten als je deze wasachtige laag eerder op je poederproducten hebt gehad.

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.