Lange nagels? Zo hou je ze schoon!

hoe je lange nagels schoon houdt

Er is een piepklein deel van je lichaam dat je misschien negeert als het gaat om het schoonhouden. En hier is het ding: deze plek is als een discofeest voor vuil, ziektekiemen en bacteriën. We hebben het over de gebieden onder je nagels! Hoe langer je nagels zijn, hoe meer kans er is dat smurrie zich er gaat vestigen. We gebruiken onze handen en nagels voor praktisch alles. Om dingen van de grond en elders op te rapen, te krabben, elkaars hand vast te houden en af ​​te vegen😅. Gedurende de dag gebruiken we onze nagels voor vele mechanische doeleinden en deze acties kunnen de ophoping van vuil, bacteriën, gist en andere micro-organismen onder de nagels versnellen.

Vuile nagels kunnen het risico op ziek worden vergroten. Weet je nog dat deel waar we je eraan herinnerden dat nagels voor vrijwel alles worden gebruikt? Welnu, de kwestie van groezelige vingernagels is om precies die reden een groot probleem. We gebruiken onze handen ook om voedsel te bereiden en te eten, en om onze huid te krabben of aan te raken. Sommigen van ons hebben zelfs de gewoonte om op onze nagels te bijten of (soms onbewust) ze in of bij onze mond, oren en neus te steken. Met andere woorden, we hebben de neiging om dit vuil een gratis en welkom toegang te geven, rechtstreeks in ons lichaam.  Langere vingernagels neigen meer vuil en bacteriën te bevatten dan korte nagels. Daarmee dragen ze mogelijk bij aan de verspreiding van infectie.

Nee, we zeggen niet dat je je nagels snel moet knippen. Maar we vertellen je dat je misschien deze nagel schoonheidsroutine moet gaan overwegen. Een goede handhygiëne is belangrijker dan ooit #covid. Of ze nu lang of kort zijn, je moet elke keer dat je je handen wast grondig onder je nagels reinigen.

Wat je nodig hebt om je nagels schoon te houden:

  1. Anti-bacteriële zeep: zoals deze met natuurlijke ingrediënten op basis van Tea tree. Tea tree of groene thee heeft een belangrijke antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Het is misschien niet chic, maar het pakt bacteriën aan zonder je handen uit te drogen.
  2. Nagelborstel: Probeer deze duurzame nagelborstel gemaakt met cactusharen om effectief alle vuil te verwijderen en je nagelriemen zacht te maken. Of koop deze nagelverzorgingsset van Tweezerman met een nagelknipper, nagelschaartje en nagelvijltje erbij.
  3. Metalen stuk: Als je extra hardnekkige smurrie hebt, kan je het stompe uiteinde van een metalen stuk of een cuticle pusher & cleaner gebruiken om alle vuil weg te schrapen. Deze van het merk Brushworks is een goede optie. Om het metaal schoon te maken, veeg je het af met alcohol.
  4. Crème/olie: Verander je nagel schoonheidsroutine in een verwenmoment door een lekkere handcrème en / of nagelolie te gebruiken. NUXE Reve de Miel Hand and Nail Cream is onze favoriet met een mix van honing, zonnebloem en vitamine E.
    OPI Prospa Nail and Cuticle oil zit boordevol vitamine E, voedende zonnebloemolie en druivenpitolie. Het heeft een handige druppelaar voor gebruik zonder te knoeien.

De beste manier om je nagels schoon te houden:

Gebruik minstens één keer per dag een borstel met antibacteriële zeep om zachtjes onder de vingernagels te schrobben. Je kunt een nieuwe zachte tandenborstel gebruiken of een zachte borstel die je hier super goedkoop kunt krijgen.

Nu je toch bezig bent, is dit een goed moment om te proberen die dwaze gewoonte om op nagels te kauwen te beteugelen en je meer bewust te worden van waar je je vingers precies neerlegt. Oh, en koop wat handschoenen voor al het vuile werk. Dat omvat het schoonmaken en schrobben van oppervlakken in je huis, de afwas en het werken in de tuin. 😉

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Stay safe!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.