Buikketting: dé accessoire voor 2021

Als je hebt gekeken naar recente catwalks of op Instagram kijkt naar bekende influencers zoals Negin Mirsalehi, dan zie je een letterlijk vrij kleine trend die eigenlijk onmogelijk te negeren is: buikkettingen of in het Engels, belly chain. Ik weet het, waarschijnlijk niet wat je had verwacht, maar de trend uit de jaren 2000 is terug en sterker dan ooit. Ik moet toegeven dat deze accessoire me de eerste keer een dubbel gevoel gaf, aangezien badpakken super in trend zijn deze zomer. Zelf draag ik niet vaak een bikini. En ik denk dat zo’n ketting juist super mooi zou staan bij een bikini of een kleine crop top. Maar later dacht ik, hoe mooi zou het staan boven een badpak…..It’s all about the styling.

De afgelopen seizoenen heeft de trend van de buikketting een zelfverzekerde comeback gemaakt in designercollecties. We hebben een reeks manieren gezien om de accessoire te stylen. Er zijn veel looks om ook buiten de catwalk uit te proberen. Bij Chanel werden buikkettingen toegevoegd aan rokpakken, bikini’s en spijkerbroeken. Jacquemus combineerd ze met een cropped vest en een pak. Dior stijlt ze in combinatie met een gebreide trui en een logobroek. Het ziet er best chic uit, afhankelijk van hoe je het stijlt.

Moet je de buikkettingtrend proberen?

De buikkettingen zijn zeker een interessante trend die meestal wordt gevolgd door slanke topmodellen, maar je kunt het proberen, zelfs als je een grotere taille hebt. Probeer er één te dragen als je naar het strand gaat, dan passen ze misschien heel goed bij je. Probeer het anders met een gewaagd jasje en een gescheurde spijkerbroek. Verschillende merken moedigen vrouwen nu aan om de buikketting of eerder ceintuurketting uit te proberen door ze te verkopen.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de beste buikkettingen op dit moment.

TIP: Mocht je voorzichtig eerst willen testen hoe het eruit ziet bij jou, dan kan je altijd twee kettingen aan elkaar vastbinden en deze gebruiken als een buikketting.

Wat vind jij van deze trend?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.