Copycat recept voor de Joe & The Juice Spicy Tuna

Copycat recept voor de Joe & The Juice Spicy Tuna

Copycat recept voor de Joe & The Juice Spicy Tuna

UPDATE: Kijk hier naar het Tunacado recept die door medewerkers van Joe & The Juice is gedeeld.

Ben jij ook zo gek op het tonijnbroodje van Joe & The Juice? Mijn  man en ik hebben de afgelopen dagen waarschijnlijk bijna elke dag een Spicy Tuna sandwich van Joe & The Juice gegeten. Onze verslaving werd op een gegeven moment zo groot dat ik maar besloot om het zelf te gaan namaken. Door te experimenteren met verschillende dingen (want online vind je niet veel recepten helaas) kwam ik tot het ultieme copycat-recept voor deze spicy tuna. In deze post deel ik mijn copycat-recept voor een heel simpele en makkelijke tonijnmousse a la Joe & The Juice.

Joe & The Juice is een Deens bedrijf. Tonijnmousse is behoorlijk populair in Denemarken en het recept is met de tijd veranderd. Vroeger werd boter of gelatine gebruikt om de tunamousse te maken. Dit recept is een gezondere en makkelijke versie zonder boter. Verder proef je bij zowel de Tunacado als bij de Spicy Tuna veel verse dille. Wat ik verder proef is tabasco en heel weinig tot misschien geen ui. Ik proef ook niet een heel aanwezige pestosmaak!Voor het brood heb ik meerdere experimenten uitgevoerd en het beste uit de test was een spelt zuurdesem brood in een tosti-ijzer plaatsen. Want helaas is het brood van Joe & The Juice onmogelijk na te maken. Wel is het beter om alleen het broodje op te warmen en daarna alle ingrediënten zoals tomaat toe te voegen. Opgewarmde tonijnsalade is naar mijn mening niet lekker en bij Joe & The Juice is de tonijnsalade ook niet met brood en al opgewarmd.

Hopelijk geniet jij er net zo van als ik en mocht je dit recept namaken, vergeet mij niet te taggen via instagram @fanivantzelfde of deze website te melden. Ik zou enorm dankbaar zijn!

Ingrediënten:

Copycat recept voor de Joe & The Juice Spicy Tuna

1 spelt zuurdesem brood in plakjes
1 ui of salade ui
1,5 el mayonaise
3 el crème fraiche
2 blikjes tonijn (Ik gebruik die met olie)
1 el bieslook
1 el dille
5 stukjes basilicumblaadjes voor de pestosmaak of koop een potje pesto
1 theelepel (of meer) tabasco
1 el citroen
5 jalapeñoplakjes per broodje
1 tomaat

Instructies:

Copycat recept voor de Joe & The Juice Spicy Tuna

Begin met het uitlekken van de tonijn. Meng de tonijn met mayonaise in een keukenmachine tot een smeuïge mousse. 

In de spicy tuna van Joe & The Juice proef je nauwelijks ui. Gebruik dus zo weinig je zelf maar wilt en zorg dat je de ui snippert of raspt in plaats van stukjes te snijden die je tijdens het eten proeft. Snipper ook de bieslook en de dille. Voeg crème fraîche, citroen en tabasco toe aan een kom. Voeg de gemixte tonijn met mayo en de bieslook, dille en ui toe. Voeg aan het eind een beetje peper en zout toe naar smaak. Plaats het brood kort in een tosti-ijzer. Smeer de tunamousse op je broodje met wat pesto en doe er wat jalapeño’s en tomaat bij. 

OPMERKINGEN Je kunt de tunamousse meteen eten, maar ik zou aanraden om het minstens 15-20 minuten in de koelkast te bewaren, zodat je elke smaak proeft. 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.