Oogcontour in DRIE stappen!

Oogcontour in DRIE stappen!

De schoonheidswereld heeft een groot aantal contourfasen doorgemaakt. Van de beroemde wangcontouren die nu al een tijdje bestaan tot het contouren van je neus en lichaam.

Net toen je dacht dat de hype was weggeëbd, is er een nieuwe contour-hack waar iedereen, inclusief ikzelf, helemaal weg van ben. Oogcontouren. Deze nieuwste beauty hack houdt in dat je je eeuwenoude contourvaardigheden gebruikt om de vorm van je ogen te veranderen of je bestaande vorm te accentueren.

Of je nu ronde ogen hebt, monolids of amandelvormige ogen, er is een contour hack voor elke vorm oog. Intrigerend, toch? Na meerdere YouTube en Tiktok video’s te hebben gezien, kwam ik tot de volgende drie stappen voor de perfecte oogcontour.

Stap 1: Preppen

Gebruik altijd een primer om die gladde basis te creëren voor een langdurige make-uplook. Optioneel: gebruik een nude-achtige oogschaduw , zoals deze van MAC, over je oogleden voordat je begint met contouren. Een beetje zoals wanneer je een muur wit schildert voordat je begint met schilderen.

Stap 2: Kies de kleur

Het is tijd om de tinten te pakken die je nodig hebt om de magie te laten gebeuren. Kies een tint die iets donkerder is dan je oorspronkelijke huidskleur om dat voorgevormde effect op je huid te creëren. De exacte contourmethode zal afhangen van je oogvorm en wat je probeert te bereiken. Als je bijvoorbeeld ronde ogen hebt en je probeert ze er smaller uit te laten zien, breng dan een donkerdere tint aan op het midden van je ooglid en een lichtere tint om de hoeken te accentueren. Het beste wat je kunt doen, is een snelle Google-zoekopdracht uitvoeren (of een TikTok-video of YouTube-tutorial bekijken), afhankelijk van je doelen, om ervoor te zorgen dat je het goed doet. Oogpaletten met handige oogcontour kleuren kan je hier vinden.

Stap 3: Blenden blenden blenden

Vergeet dit deel niet! Gebruik niet zomaar een heleboel verschillende tinten op je ooglid en vergeet ze te blenden. Gebruik een blending brush zoals deze van MAC en blend de kleuren goed. Doe dit alleen niet te overdreven tot op het punt waarop ze zijn samengevoegd tot één en je het verschil niet meer kunt zien.

Tip: doe een beetje extra! Maak er een wing line van, gebruik wat glanzende tinten en laat die ogen iedereen aanspreken. 

Dus daar heb je het, in drie stappen een snelle en gemakkelijke oogcontour! 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.