Giorgio Armani Luminous Silk Foundation op een niet perfecte huid

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation review | dekkend en voor acne huid?

Giorgio armani luminous silk foundation eerlijke review video en resultaat foto's

Een foundation is vaak het product waar ik me het meest toe aangetrokken voel als ik een nieuw merk ontdek of een merk koop waarvan ik weet dat ik er al dol op ben. Foundations maken ook het grootste deel uit van mijn make-upcollectie. Ik gebruik ze bijna dagelijks en ik hou ervan om met ze te experimenteren door te combineren, testen van hun formule, aanbrengen met een kwast of een beautyblender, hun blend-vermogen op de proef te stellen en te kijken of ze al dan niet dekkend genoeg zijn voor mijn kieskeurige zelf.

Een foundation waar ik al een tijdje mixed feelings bij heb, is de Luminous Silk Foundation van Giorgio Armani. Deze foundation claimt een zijdezachte en lichtgewicht formule te hebben, die naadloos op de huid zit. Het claimt ook dat het een opbouwbare dekking heeft, met een hydraterende formule, die de teint bovendien een gezond ogende gloed geeft.

Nadat Douglas één van hun vele shopping nights had, waarbij je 20% korting kreeg op alles, vond ik het nu de tijd om zelf influenced te zijn en deze foundation eindelijk te kopen en testen. Want laten we eerlijk zijn, alle influencers hypen deze foundation.

Ik heb vaak eerder bij bijvoorbeeld de Bijenkorf testers gevraagd van de Giorgio Armani Luminous Silk foundation. Helaas zijn deze testjes voor 1 x gebruik. Gewoon niet voldoende om een echt oordeel te geven over deze foundation. Mijn eerste indruk was wel, MEH. Niet dekkend genoeg! Als een foundation gewoon niet genoeg dekt, wat is het hele punt van het gebruiken van een foundation? De prijs heeft me ook lang genoeg weg gehouden van deze foundation. Maar na jaren met veel goede reviews, dacht ik nu is het genoeg, ik ga het kopen.

Mijn ervaring 

Ik heb eerst op de site van Giorgio Armani Beauty een foundation check gedaan. Omdat ik het nu midden in de zomer heb gekocht , kwam ik uit op de kleur 5.5. Perfecte kleur! Zeker als het je doel is om een beetje te combineren met andere foundations of concealer. Ik gebruik deze foundation minstens drie keer per week, omdat ik mijn foundation graag afwisselend gebruik, om er zeker van te zijn dat ik er het beste uit kan halen. Mijn favoriet blijft namelijk een budget-variant, namelijk de L’Oréal Paris Infallible 24hr Freshwear Liquid Foundation. Die gebruik ik op dagen waarop ik er minder BUGGY uit wil zien, hihi.

De vraag is nu, wat vind ik nou van de Giorgio Armani Luminous Silk foundation? En nadat ik deze foundation sinds begin augustus heb gebruikt, moet ik je zeggen dat ik er nog steeds geen solide mening over heb. Je zou denken dat het een simpele vraag zou zijn, maar ik kan het gewoon niet beantwoorden ben ik bang.
Sommige dagen ben ik dol op deze foundation … als mijn huid er op zijn best uitziet door dagelijks te hydrateren en echt de tijd te nemen om mijn huid goed te reinigen en te verstevigen. Andere dagen is dit de slechtste foundation ooit, omdat de dekking te transparant is en elke droge plek zichtbaar is!

Dekking

De Giorgio Armani Luminous Silk Foundation heeft een lichtgewicht formule. Ik draag het ook wanneer ik een glowy maar natuurlijke make-up look wil hebben. Voor een full face avond make-up look met volledige dekking, denk ik dat je dan beter af bent met bijvoorbeeld de Estee Lauder double wear foundation.

Wat ik wel kan zeggen is dat de Giorgio Armani Luminius Silk foundation ongelooflijk moeiteloos mengt! Je kan bijvoorbeeld eerst de Hourglass vanish stick foundation aanbrengen op de plekken waar je wat extra dekking nodig hebt. En dan daar overheen de Luminous Silk Foundation gebruiken voor een glow /natuurlijke look met toch wat dekking dankzij de eerste stap. Deze combi is nu mijn favoriet. Als ik het toch heb, dan beter combineren. Het gaat ook langer mee op deze manier. Wat je ook kan doen is concealer gebruiken waar je extra dekking nodig hebt. Maar voor puur en alleen dekking, denk ik niet dat je deze foundation moet kopen.

Formule

De formule van de Luminous Silk Foundation is vrij dun van consistentie en is zijdezacht. Je zou twee laagjes kunnen aanbrengen voor een medium dekking, zonder dat het er cakey uitziet. Maar ik vind het net te zonde van zo’n dure foundation. Hoewel dit, eenmaal gecombineerd met wat concealer en een beetje poeder, er echt heel mooi uit kan zien op de huid, met een goede medium dekking ook.

Finish

De Giorgio Armani Luminous Silk Foundation geeft een stralende finish naar mijn idee. Zoals de naam ook al suggereert, “luminous silk”. Het is zeker niet mat en geeft een mooi stralende, gezonde teint. Als je een te vette huid hebt, kan het alleen de glans misschien vergroten. Net wat je fijn vind.

Eindoordeel

Nou is de vraag of deze foundation het prijskaartje en de hele internethype waard is? Er zijn natuurlijk genoeg mensen (inclusief mijzelf) die deze prijs graag zouden betalen voor een designer (merk) make-up. Luxe make-up kopen is precies dat, luxe. Het is niet essentieel, maar het geeft je een goed gevoel bij het kopen en gebruiken. De mooie glazen pot waar de foundation in zit, straalt al luxe uit boven op je make-up kast.

Het geeft niet de meest effectieve dekking die ik gewend ben. Maar eenmaal gecombineerd met een andere foundation (zoals de Hourglass Vanish Stick foundation) of  concealer en wat poeder, is dit een foundation die ik heel graag gebruik. Zeker nu in tijden van quarantaine, waar ik sowieso voor een meer natuurlijke look ga, vind ik de finish die deze foundation geeft perfect. Gezien het feit dat de formule zo zijdezacht van textuur en lichtgewicht is, mengt het moeiteloos! Super fijn om ’s ochtends te gebruiken. En omdat ik het ook in combinatie met andere foundations gebruik, gaat zo’n potje best lang mee. Ik gebruik maar 1 pompje per keer.

Voor mensen met een perfecte huid zonder onzuiverheden, snap ik heel goed waarom ze deze foundation gebruiken. Voor mensen met wat onzuiverheden zoals ik, raad ik aan deze foundation te combineren met iets wat meer dekking geeft. Hoewel ik de Giorgio Armani Luminous Silk Foundation heel graag in mijn make-upcollectie heb, is het niet een essentieel item om te hebben. Mocht je de prijs ook veelste duur vinden, kijk dan hier voor regelmatige aanbiedingen.

De Giorgio Armani Luminous Silk Foundation is Convey Beauty “luxe” approved!

Wat vind je van de make-up en foundation van Giorgio Armani Beauty ?

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

  1. blank januari 14, 2021 / 12:09

    Leuke review, het is inderdaad een schitterend potje en ik zou deze Arrmani concealer heel graag eens willen proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.