Illamasqua Skin Base Foundation – Review en demo

Skin Base Foundation van Illamasqua

Ik ga graag naar Londen om te shoppen. Eén van mijn favoriete winkels daar is Selfridges. Selfridges is een groot warenhuis, veel groter dan bijvoorbeeld de Bijenkorf. Een merk dat mij in die winkel meteen aansprak was Illamasqua. Niet alleen omdat het vaak in de publiciteit is met reclame over de witte foundation die je kan mengen met donkere foundations om zo de juiste kleur voor ieder seizoen te verkrijgen, maar ook omdat het overal hele goede reviews kreeg als een zeer goed dekkende foundation. Mensen met een onzuivere huid of rode huid zouden volgens het merk perfecte resultaten zien.

Illamasqua is een Brits cosmeticamerk, dat zich oorspronkelijk vooral op de film- en theaterindustrie richtte. Ze zijn bekend vanwege hun high performance make-up. Ik hou van full coverage foundations en wilde daarom de Skin base foundation uitproberen. Ik heb een paar kleuren getest in de winkel toendertijd maar ik heb uiteindelijk de foundation niet gekocht. Een jaar verder heb ik het eindelijk online besteld en ga ik het uitproberen. Ik ben uiteindelijk voor een wat lichtere kleur gegaan die ik nu ook met de winter kan gebruiken.

Wat is het?

De Illamasqua Skin Base Foundation is geïnspireerd op de Aziatische Beauty Balms en is een verfijnde formule in tegenstelling tot de meeste producten op de Britse markt. De Skin Base Foundation beweert moeiteloos een perfecte huidverf op je gezicht te creëren en is geschikt voor alle huidtypen. Er zijn 26 kleuren beschikbaar, van echt wit tot donker.


Wat doet het?

De Skin Base Foundation zorgt voor een gladde en zachte huid dankzij de vitamine C en E die erin zitten. De foundation biedt een natuurlijke, opbouwbare dekking om er volgens Illamasqua perfect en prachtig uit te zien.

Kijk hieronder naar mijn tutorial video

Pluspunten
 • Goede dekking die je tot een zeer dekkend resultaat kan opbouwen. Kan puistjes redelijk dekken, maar voor grote pukkels zou ik nog wel eerst een concealer gebruiken.
 • Een beetje is genoeg voor je hele gezicht.
 • Goed aan te brengen met een kwast. Shop mijn favoriete foundation kwast hier.
 • Mijn huid voelt glad en ziet er niet vettig uit.
 • Verminderde zichtbaarheid van poriën.
 • Mooie verpakking.
 • Zelf houd ik van foundations die in een tube komen met een smalle kop. Zo kan ik er precies de juiste hoeveelheid uit krijgen.
Minpunten
 • Niet makkelijk uit te blenden door de dikke consistentie.
 • Niet te gebruiken met een beauty spons. De spons zuigt al de foundation op en er blijft niks meer over voor je gezicht.
 • Kleur is al snel te licht! Je kan het wel mengen met een donkere foundation om tot de perfecte kleur te komen, maar dit kost allemaal wel tijd en om dit te doen moet je een tweede foundation kopen.
 • Duur en weinig vloeistof in een potje.

Mijn conclusie

Zelf zou ik deze foundation niet meer kopen. Puur omdat ik niet de perfecte kleur kon vinden en dus nu met een te lichte foundation zit die ook nog eens duur is. Het mengen met een andere kleur foundation kost meer tijd en daar heb ik bovendien een donkere foundation voor nodig. In de winter, wanneer mijn huid wat lichter is, zou ik het wel kunnen gebruiken. Maar ik denk dat het zelfs dan nog te licht voor mijn type huid kan zijn. Wel zou ik de Illamasqua Skin Base Foundation aanbevelen aan mensen die een onzuivere huid met acne of acnelittekens hebben die een goed dekkende foundation zoeken. Ik raad je dan wel aan om de foundation niet online te kopen maar ga naar een winkel die deze verkoopt en test de kleuren voordat je deze aanschaft. Soms kan je ook een sample aanvragen op hun site.

Te koop bij LookFantastic.nl

Prijs: €43,92

Wil je nog meer van dit soort videos zien? Geef ons door in het commentaarveld hieronder wat je de volgende keer graag wilt zien in de tutorials!XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Anja@anjahendriks.nl
  november 14, 2017 / 20:23

  Hoi Fani,

  Leuke duidelijke video.
  Even een vraagje hoe reinig jij je kwast?

  Grt Anja

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   november 14, 2017 / 20:42

   Hallo Anja,

   Dank je wel, erg fijn om te horen! Wat goed dat je het vraagt, want ik wilde er toevallig een video over gaan maken! Het is echt heel makkelijk met middelen die je gewoon thuis ook hebt, maar afhankelijk van hoe vaak je de kwasten gebruikt moet je het ten minste twee keer per week schoonmaken! Ik ben vaak heel erg lui hierin, maar ik heb een keer een beauty-documentaire gezien waar ze lieten zien hoeveel bacteriën er op een kwast kunnen zitten en sindsdien probeer ik zeker 2 keer per week mijn kwasten schoon te maken😣. Ik ga kijken of ik de video vóór onze vakantie kan maken!

   Groetjes,

   Fani – Convey Beauty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.