Milani Luminoso als dupe voor de NARS Orgasm Blush?

Als je het aan het almachtige Internet vraagt, dan zijn NARS Orgasm en Milani Luminoso blush dupes van elkaar. Deze informatie wordt overal aangeprezen, zowel op beautyblogs als in bekende fashion en make-up magazines.

Laten we eerlijk zijn: NARS Orgasm Blush zal altijd een topproduct zijn op de blush-afdeling. Iedereen, van influencers tot make-upartiesten, zweert bij deze specifieke tint en formule om die perfecte, universele gloed te bereiken die op zoveel huidtinten werkt. En hoewel Orgasm altijd een cultklassieker zal zijn, is niet iedereen bereid om €30 neer te leggen voor een enkele blos-tint.

NARS Orgasm is een geliefd product. Helaas is het ook een prijzig product. Tegenwoordig kan je de mini-Orgasm aanschaffen, maar ook die kost €18 voor 2.5 g. Het is dan ook geen verrassing dat beautybloggers op zoek zijn naar een vergelijkbaar product voor een lagere prijs. In die categorie valt Milani Luminoso. Het kost €14 voor 3.5 g. Dat is bijna een derde van de kosten van NARS per gram.

De verschillen

Als we de twee producten naast elkaar leggen, is het meteen duidelijk dat er op zijn minst milde verschillen tussen de twee zullen zijn. Luminoso lijkt meer een perzikkleur te hebben, terwijl Orgasm aanzienlijk meer roze is.

NARS blush vs MILANI blush

blank
Links Orgasm ; Rechts Luminoso

Als je naar swatches kijkt, is het verschil nog groter. Ook wordt duidelijk dat de afwerking van de twee producten wezenlijk verschillend is. Luminoso heeft aanzienlijk minder glans en geen glitter, terwijl Orgasm stukjes glitter bevat.

Luminoso is aanzienlijk meer gepigmenteerd dan Orgasm. Zelf vind ik een blush beter als het niet te gepigmenteerd is. Voor dames met een lichte huid zoals ik, is een supergepigmenteerde blush moeilijk om mee te werken. Het gaat gemakkelijk over de grens naar het gebied van clownsmake-up. Vrouwen met een donkere huidskleur hebben meer baat bij een supergepigmenteerde blush zoals Milani Luminoso. Voor mensen met een lichte tot bleke huid raad ik aan om voorzichtig te zijn bij de applicatie van de Luminoso blush. NARS Orgasm, aan de andere kant, kan gemakkelijk worden aangebracht met meer of minder druk, waardoor het een stuk veelzijdiger is.

Eindoordeel

Als je de voorkeur geeft aan minder glans, zou ik Luminoso aanbevelen, wat meer een perzikkleurige tint is met een minder opvallende glans. Zelf vind ik ze compleet niet op elkaar lijken en wordt deze door mij ook niet gezien als de dupe van de NARS Orgasm blush. Begrijp me niet verkeerd, de Milani Luminoso blush is PRACHTIG! Zeker in de zomermaanden is het een blush die ik voortdurend gebruik. Maar als je het vergelijkt in termen van consistentie, kleur, pigmentatie, applicatie en uithoudingsvermogen is het simpelweg niet de dupe van NARS Orgasm.

Er zijn ook veel mensen die de kleur Dolce Pink van Milani een goede dupe vinden voor de NARS Orgasm. Persoonlijk denk ik dat deze iets meer in de buurt komt dan de Luminoso. In termen van consistentie, pigment, applicatie en uithoudingsvermogen – Dolce Pink is prachtig😍. Laat me weten als jullie hiervan ook een side by side vergelijking willen zien.

Ben jij ook een fan van de Nars Orgasm blush?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.