GHD Platinum Plus Review en dupe | Is de €220 Stijltang de Hype en de Prijs Waard?

GHD Platinum Plus Review en dupe | Is de €220 Stijltang de Hype en de Prijs Waard?

ghd platinum plus stijltang review, ervaring, dupe

ghd platinum plus stijltang review, ervaring, dupe

De GHD Platinum Plus-styler, uitgebracht in september 2018, is het bekendste model van het merk en wordt aangeprezen als ’s werelds eerste slimme stijltang. Uitgerust met zogenaamde “ultra-zone” en “voorspellende” technologie, heeft het sensoren ingebouwd in beide zwevende platen die de warmte 250 keer per seconde monitoren. GHD beweert dat deze sensoren de dikte van je haar en de snelheid waarmee je stylt kunnen bepalen. Dit zodat het geleverde vermogen zodanig wordt aangepast dat je betere resultaten bereikt.

Het valt niet te ontkennen dat €220 – of zelfs €175 wanneer het in de uitverkoop is – een buitensporig bedrag is om te besteden aan een stijltang. Maar in het geval van de GHD Platinum Plus Stijltang denken we echt dat het het waard is. Dit zit hem in het ontwerp, de prestaties en, natuurlijk, hoe goed ons haar er elke keer weer uitziet. Mijn reden om dit product aan jullie aan te bevelen? Dat lees je uitgebreid hieronder.

De verschillende GHD-stylers

Je kunt in totaal uit vijf modellen GHD-stylers kiezen: de Platinum Plus, de GHD Original IV, de GHD Mini (perfect voor kort haar), GHD Max (ideaal voor langer, dikker haar) en GHD Gold (een model dat qua prestaties en qua prijs tussen de Original en Plus in zit). Elk model heeft de variabele warmte-instellingen en bedieningselementen die je bij veel andere merken aantreft, afgeschaft. In plaats daarvan houden de GHD-stylers een vaste temperatuur van 185 °C . Een temperatuur die het onderzoeksteam van het bedrijf als optimaal heeft gevonden voor het stijlen en beschermen van het haar. Elk model heeft ook een veiligheidsfunctie die de styler automatisch uitschakelt na 30 minuten inactiviteit.

De Platinum Plus Styler is het duurste uit de reeks. Dit is ook degene die werd aanbevolen door mijn eigen kapper. De GHD Platinum Plus is de stijltang die ik zelf heb aangeschaft en waar deze review voornamelijk over gaat. Ik heb geen ervaring met de andere GHD-Stylers, buiten wat ik over ze heb gelezen op de site van GHD.

Ontwerp

ghd platinum plus stijltang review, ervaring, dupe

De grootste verandering aan de Platinum Plus in vergelijking met de Original IV zijn de pure grijze, zwevende platen. Deze hebben de geel / oranje platen op oudere modellen vervangen en hebben een vleugje glans die niet te zien is op andere GHD-alternatieven. Vanaf een afstand gezien is het meteen duidelijk dat je een Platinum Plus gebruikt. Je kunt de GHD Platinum Plus Styler kopen in wit, zwart, roségoud en “deep scarlet“(rood). Daarnaast is hij tijdelijk verkrijgbaar in het roze met zwart als onderdeel van de Ink on Pink-collectie.

Verder is het tweedelige scharnier dat te zien is op oudere GHD-stijltangen vervangen op de Platinum Plus-styler. De nieuwste generatie beschikt nu over wat het bedrijf een “wishbone” -scharnier noemt. Dit is een scharnier met een enkele curve. Dit vorkbeenscharnier zorgt voor een vloeiende lijn en verbinding tussen de twee platen en zou de bediening verbeteren. Het voorkomt bovendien dat haar onbedoeld wordt meegepakt of dat hele plukken haar worden meegetrokken tijdens het stylen.

De fysieke schakelaar heeft een platte LED-knop met een “On”-symbool erop. Het piept bij het aangaan om je te laten weten wanneer het klaar is voor gebruik.

Het formaat van de Platinum Plus, qua lengte en gewicht, is bijna identiek aan de GHD Original, maar door de vloeiendere lijnen en rondingen voelt het minder zwaar aan. De Platinum Plus wordt bovendien geleverd met een timer van 30 minuten. Dit betekent dat als je je stijltang per ongeluk aan laat, ingebouwde sensoren weten of je het nog steeds gebruikt of niet. Na 30 minuten inactiviteit zal hij automatisch uitschakelen. Persoonlijk voor mij een uitstekende feature! Ik weet niet hoe vaak ik mijn stijltang vergeten ben uit te zetten.

De ronde, gladde loop en metalen curve van Platinum Plus zien er in ieder geval net zo duur uit als het prijskaartje, evenals de slimme, zwarte platen.

Prestatie

Het vorkbeenscharnier van de Platinum Plus Stijltang zorgt ervoor dat het openen en sluiten van de stijltangen soepeler aanvoelt en dat deze niet zo abrupt openklapt. Een groot pluspunt van de GHD Platinum Plus Stijltang is voor mij dat het mijn haar niet vast houdt in het scharnier, wat veel voorkomt bij andere stijltangen.

De platen op de Platinum Plus glijden veel soepeler over mijn lokken.

Het kostte mij echter minstens een week om de Platinum Plus prestaties te ontdekken. Met name de verschillende houdingen die je kan gebruiken, hebben best wat praktijkoefening nodig. Binnenkort zal ik een aantal technieken laten zien, van hoe ik de GHD Platinum Plus gebruik om mijn haren te krullen en meer volume te geven! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte gehouden te worden!

GHD Dupe?

De GHD technologie is niet goedkoop. Prijzen beginnen bij €126 voor het origineel, oplopend tot €220 voor de GHD Platinum Plus-styler. Je zult zelden zien dat retailers ze voor veel minder verkopen. Een flinke investering dus voor de meesten van ons.

Een dupe van de GHD Platinum Plus is misschien wel de eigen GHD Gold-styler. De Gold styler wordt meestal verkocht voor ongeveer € 50 minder (€172). Het mist de ultrazonetechnologie en de voorspellende kenmerken van de Platinum Plus.  Maar de Gold wordt wel geleverd met dual-zone sensoren die een gelijkmatige temperatuur behouden. De GHD Gold-styler past zich echter niet aan op basis van verschillende haartypes of lengtes zoals bij de Platinum plus.

Verder in het assortiment bieden de GHD Max, GHD Mini en GHD Original allemaal een enkele sensor en keramische technologie. Welk model voor je geschikt is, hangt af van hoe vaak je je haar wilt stylen en hoe lang je haar is.

Helaas komen weinig andere concurrerende stijltangen in de buurt van de afwerking, het ontwerp en de veelzijdigheid van het assortiment van GHD. De dichtstbijzijnde die ik heb gevonden, is de Cloud Nine Original stijltang voor €170, ontworpen door één van de oprichters van GHD. Het lijkt opmerkelijk veel op de GHD Gold-styler. Een veel goedkopere dupe is de Remington Shine Therapy stijltang voor €60. Het geeft je haar wat glans, maar het ontwerp van deze stijltang ziet er niet zo stijlvol uit. Bovendien heeft het de neiging om aan je haar te trekken.

Eindconclusie

GHD Platinum Plus Review en dupe | Is de €220 Stijltang de Hype en de Prijs Waard?

Als je het merk niet eerder hebt gebruikt, dan voelt het ontwerp en de bediening van de Platinum Plus niet zo schokkend aan. Veel stylers op de markt bieden al het ronde vat, platte knoppen en het gedempte, maar toch stijlvolle uiterlijk van de Platinum Plus. Niemand doet het echter zo succesvol of met de technologie van de GHD Platinum plus.

De afgeronde randen van het platina maken het aanbrengen van golven en krullen een makkie. De grip van de platen is niet zo sterk wat weer even wennen was ! Ik liet in het begin vaak per ongeluk haar van de platen vallen. Echter, een minder sterke grip is de sleutel bij het krullen van je haar. Dit is omdat het niet alleen voorkomt dat de platen vast komen te zitten, wat gekartelde randen kan veroorzaken aan je look, maar ook de krullen in een fractie van de tijd laat glanzen en stuiteren.

Op het eerste gezicht ziet de GHD Platinum Plus-styler eruit als een paar gewone stijltangen, waardoor het moeilijk is om er zo’n enorm bedrag aan uit te geven. Na enige tijd gebruik te hebben gemaakt van de GHD Platinum +, werden de verschillen duidelijk en wilde ik niet meer terug naar elke andere styler die ik eerder had gebruikt.

De superieure prestaties en bruikbaarheid maakten mijn ochtendhaarroutine moeiteloos en plezierig. Bovendien gaan GHD-producten echt heel lang mee en de technologie beschermt mijn haar. Hoewel het misschien een flinke investering lijkt, kan het geldverschil dat je bespaart door goedkopere concurrerende modellen te kopen, precies het bedrag zijn dat je kwijt hebt aan haarproducten om je beschadigde haar te behandelen.  Het prijskaartje van €220 voelt dan iets minder pijnlijk!

De GHD Platinum Plus is Convey Beauty Approved!

Heb jij GHD producten of stijltangen ooit gebruikt? Ben benieuwd naar jouw ervaring!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.