Dit is hoe je de “glass” haartrend kunt krijgen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een glass skin, wat een super gladde, perfecte huid betekent. Nu volgt “glass hair“. Sleek, hoogglanzende kapsels zijn niet nieuw, maar domineren al maanden mijn Instagram feed. Sociale media-elite zoals Hailey Bieber, Jordan Dunn, Kim Kardashian en meer, zie je allemaal hun ‘glass hair‘ rocken.

Glass hair beschrijft een scherpe, stompe snit, recht gestyled met een hoogglans-afwerking. Hieronder laat ik je stapsgewijs zien hoe je deze nieuwe haartrend (zonder naar de kapper te hoeven gaan) zelf thuis kan creëren met behulp van enkele tips van de beroemde haarstylist Chris Appleton.

Stap 1: Onder de douche

Begin met een shampoo zonder siliconen en sulfaat die niets op het haar achterlaat. Vermijd frizz-bestrijdende shampoos die siliconen, oliën of romige vochtinbrengende ingrediënten bevatten. Deze formules laten een doffe film achter op je haar waardoor het minder gaat glanzen.

Chris Appleton beveelt de Color Wow Color Security Shampoo en Color Wow Color Security Conditioner aan.

Stap 2: Prep

Voordat je verder gaat met het föhnen, moet je je haar voorbereiden. Voor radicaal gestroomlijnde, zeer glanzende resultaten beveelt Chris de Color Wow Dream Coat Anti-Humidity Spray aan. Het zou werken om het haar super glad en glanzend te maken.

Stap 3: Föhn

Het krijgen van die glanzende, mooie, rijke, gezonde “glass hair“-afwerking gaat vooral over de föhntechniek.

Christ beveelt aan een mondstuk op de föhn te bevestigen en de volle hitte op het haar aan te brengen. Het mondstuk van de föhn moet tijdens het drogen naar beneden wijzen. Hierdoor blijft het haar zo plat en strak mogelijk. Dat is de sleutel tot een geweldige, pluisvrije glans. Voor de beste resultaten, föhn je je haar in secties met een grote borstel zoals de GHD Ceramic Vented Radial Brush Size 3.

Je zou denken dat met een rechte haarstijl zoals deze een stijltang de sleutel zou zijn, maar volgens Appleton is het het beste om het gebruik van je stijltang tot een minimum te beperken.

Stap 4: Afwerking

Dwing loslopende babyhaartjes glad naar beneden met wat haarlak op bijvoorbeeld een tandenborstel. Ik gebruik hiervoor vaak de Balmain Paris Session Spray Medium haarlak. Neem de tijd met deze look en geef je haar wat liefde. “Het gebruik van de juiste producten, het goed conditionen van je haar en het echt plat houden van de wortels zijn de essenties om deze look te creëren,” zegt Appleton.

Nu je alle stappen hebt, is het tijd om zelf “glass hair” uit te proberen. En raad eens, jongens, het is veel gemakkelijker te bereiken dan je dacht. 🙂

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.