Ik test de Fanola No Yellow en Fanola No Orange shampoo, en dit is het resultaat!

Ik test de Fanola No Yellow en Fanola No Orange shampoo - review - demonstratie - verschil en vergelijking

Ik test de Fanola No Yellow en Fanola No Orange shampoo, en dit is het resultaat!

Ik test de Fanola No Yellow en Fanola No Orange shampoo - review - demonstratie - verschil en vergelijking

Ik ben er vrij zeker van dat ik de beroemde Fanola No Yellow en No Orange shampoos niet hoef te introduceren. Ze zijn best wel bekend op social media en je hoeft alleen maar een voor-na-foto te bekijken om te begrijpen waarom! Aan de andere kant vind ik dat ik wat specifieker moet zijn over de verschillen tussen de No Yellow en de No Orange shampoo. Door de verschillen hier voor jullie in woorden te beschrijven, worden jullie nog niet veel wijzer. Maar de verschillen in werkelijkheid zien is een ander verhaal!

Ze zijn echt anders. Niet omdat de één beter is dan de ander, maar omdat er twee verschillende toepassingen zijn. Als je blond haar hebt of blonde/lichte highlights hebt in je haren, dan zijn deze shampoos de ideale uitkomst voor de “in between salon days“. Helemaal nu dit in deze tijd best wel wat lang kan duren vanwege de Covid19-crisis.

Eerlijk gezegd was ik nooit echt bekend met het merk Fanola, behalve dat mijn kapper het aanbeveelt. Ik vond mijn haar, door de lichte highlights, altijd een beetje oranje/fel geel worden na een tijdje. Dus ging ik op zoek naar een toner of in ieder geval iets wat geen ammoniak bevat en die de kleur toch weer mooi maakt. En met name die gele/oranje kleur weghaalt. Ik kwam al snel op dit merk. Ik wist echter niet welke Fanola ik moest kopen. En eerlijk gezegd de before and after foto’s van beiden leken mij fantastisch.

De Fanola No Yellow shampoo is het meest geschikt voor gekleurd haar met lichtere tinten zoals witte, zilveren of platina tinten. Dit terwijl de Fanola No Orange shampoo het beste werkt om koperachtige haartinten te verwijderen in donkerdere blondines en brunettes. De No Yellow is speciaal ontwikkeld om een gelige gloed te neutraliseren. De No Orange is een neutraliserende shampoo voor ongewenste warme kleuren, zoals koper- en roodtinten. Beide zilvershampoo’s helpen blondines en brunettes met het neutraliseren van ongewenste kleurtinten.

Voor mij is bovenstaande nog steeds niet helemaal duidelijk, aangezien ik brunette ben en dus de Fanola No Orange zou moeten gebruiken. Maar als ik blonde highlights heb de Fanola No Yellow zou moeten gebruiken. Welke van de twee zou ik dan moeten gebruiken? Ik vroeg me dan ook af wat het verschil is in mijn haren. Zal ik een enorm verschil merken als ik beide shampoos gebruik op de helft van mijn hoofd in één keer?

Vandaag stel ik de Fanola No Yellow en Fanola No Orange shampoo op de proef. Ik test ze allebei apart tijdens één wasbeurt. Ik gebruik de Fanola No Yellow shampoo op de linkerhelft van mijn hoofd en de Fanola No Orange shampoo op het rechterdeel. Het verschil en resultaat zie je in onderstaande video!

Als bonus heb ik ook een andere bekende zilvershampoo van het merk Fudge, de Clean Blonde Violet-Toning Shampoo gekocht. Deze zal ik later in een post reviewen en vergelijken met de Fanola. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om niks te missen!

Speel je zelf kapper thuis in deze tijden van Corona? Heb jij wat home kapper tips?

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Cynthia
  augustus 10, 2020 / 21:42

  Mijn haar is vandaag geverft met highlights en het is super lelijk geworden. Hoelang moet je wachten voor je dit mag gebruiken?

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   augustus 13, 2020 / 13:30

   Oh balen zeg!
   Je kan de Fanola meteen gebruiken hoor. Zit geen ammoniak ofzo erin. Hooguit kan je haar wat droog worden door de highlights in combinatie met de Fanola shampoo. Gebruik een hydraterende masker daarna of een haarserum.
   Succes!
   Fani | Convey Beauty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.