Groot nadeel van de Laneige Lip Sleeping Mask

De grote nadeel van de Laneige Lip Sleeping Mask

Hoewel ik deze post wilde maken met de intentie om er een goede review van te maken, ben ik helaas tot de ontdekking gekomen dat het merk Laneige een groot nadeel “verbergt”.

Zoals jullie misschien weten door mijn Instagram, heb ik kortgeleden de Laneige Lip Sleeping Mask gekocht. Ik was super enthousiast want de reviews zijn veelbelovend. Normaal maak ik zelf mijn lippenbalsems… zie onder andere deze post. Maar een kant-en-klaar lipmasker of lipbalm heeft ook zijn voordelen; je bespaart tijd en hoeft geen lijst aan ingrediënten aan te schaffen😅.

Na twee weken de Laneige Lip Sleeping Mask te gebruiken was ik eerlijk gezegd ook aardig onder de indruk van de prestaties. Daarna ging ik op onderzoek. Ik wilde dit niet vooraf doen, zodat het mijn oordeel voor de review niet zou beïnvloeden. Toen ik op onderzoek ben gegaan naar de ingrediënten en naar het merk, kwam ik tot de conclusie dat Laneige niet dierproefvrij is. Dit om twee redenen.

Laneige is niet cruelty free

Laneige betaalt voor en staat toe dat hun producten op dieren worden getest wanneer dit wettelijk verplicht is. Het merk verkoopt haar producten ook in winkels op het vasteland van China, waar dierproeven verplicht zijn voor de meeste geïmporteerde cosmetica. Bovendien is Laneige eigendom van Amorepacific Group, een bedrijf dat ook niet dierproefvrij is. 

Vanwege het besluit van Laneige om haar producten in winkels op het vasteland van China te verkopen, moeten ze toestemming geven en betalen om hun producten op dieren te laten testen. Dat is de reden waarom de meeste cosmeticamerken die in winkels op het vasteland van China worden verkocht, niet als dierproefvrij kunnen worden beschouwd. Hoewel Laneige deze dierproeven misschien niet zelf uitvoert, staan ​​ze de Chinese autoriteiten bewust toe om hun producten op dieren te testen om ze in China te kunnen verkopen. Veel echt dierproefvrije merken hebben ervoor gekozen om hun producten niet in China te verkopen vanwege de dierproefwetten van het land. Helaas weigert Laneige hetzelfde te doen en heeft ze besloten om winst boven het welzijn van dieren te stellen.

Voor een uitgebreidere uitleg over dit onderwerp en een overzicht van alle niet dierproefvrije merken, lees dit artikel.

Is de Laneige Sleeping Mask Vegan?

Aangezien Laneige producten op dieren worden getest wanneer dit wettelijk verplicht is, kunnen we Laneige niet als een cruelty free merk beschouwen. Daarmee beschouwen we ook niets dat door Laneige wordt verkocht of vervaardigd als veganistisch.

Cruelty Free alternatieven voor de Laneige Lip Sleeping Mask:

Wil je overstappen op dierproefvrije merken? Hier zijn enkele diervriendelijke en veganistische opties die vergelijkbaar zijn met Laneige:

  1. Glow Recipe Lip Pop
  2. Drunk Elephant Lippe Balm
  3. Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuacu Lip Butter

Wil je één van deze merken liever op de Sephora website bestellen? In deze post leg ik uit hoe je koopt bij Sephora zonder douanekosten te betalen !

Koop jij bewust je beautyproducten?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.