DIY gekleurde lippenbalsem – perfect voor in de winter

DIY: gekleurde lippenbalsem / doe het zelf lipbalsem voor gehydrateerde lippen

Naarmate de temperatuur daalt en de gure wind in kracht toeneemt, worden onze lippen droog en gaan kloven. Het is daarom super belangrijk om lippenbalsems bij je te hebben om je lippen ten allen tijde gehydrateerd te houden! Berg ze op in je tas, op je bureau, op je nachtkastje, in je auto – overal! Je kan er niet genoeg van hebben.

Al jaren maak ik mijn eigen lippenbalsem. Puur omdat ik het leuk vind om te doen. Het laat je lippen super zacht en gevoed voelen en ik vind het ook een voordeel dat ik precies weet wat voor ingrediënten ik op mijn lippen doe. Vandaag deel ik mijn recept voor deze hydraterende lippenbalsem met een mooie roze tint.Ingrediënten:

2 theelepels kokosolie
2 theelepels argan olie
2 theelepels olijfolie
Gekleurde lippenstift naar keuze

Smelt de kokosolie au bain-marie in een glazen pot en voeg ongeveer 1 cm lippenstift toe. Voeg vervolgens de argan- en olijfolie toe en roer goed door. Laat het twee tot drie minuten staan en giet het dan in een klein schaaltje of een oud lippenbalsemblik met behulp van een trechter. Laat het een paar uur in de koelkast staan.

De kokosolie is een natuurlijk verzachtend middel. Samen met de arganolie die boordevol voedende antioxidanten zit en de olijfolie die veel squaleen bevat (wat een beschermende barrière op je lippen vormt),  vormt deze doe-het-zelf lippenbalsem de perfecte balsem voor in de winter!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.