DIY: gezichtsmasker tegen acne en puistjes

In de puberteit heb ik veel last van puistjes gehad. Niet alleen door de hormonen, maar ook door wat ik at. Als puber ben je niet echt bezig met wat je eet en wat wel of niet goed is voor je huid. Als ik had gedaan wat ik nu allemaal weet, had dat veel gescheeld. Grote tip: drink veel water! Je hoort het misschien overal, maar het is echt waar. Water reinigt het lichaam en voorkomt dat je nieuwe puistjes krijgt. Suiker en vet eten zijn je vijand.

Wat je eet en drinkt is het halve werk. Ook wat je op je gezicht aanbrengt helpt mee voor de staat van je huid. Toen ik ongeveer 25 jaar oud was, heb ik veel onderzoek gedaan naar hoe je acne en acnelittekens kan tegengaan. Wat voor ingrediënten zijn van essentieel belang om van je puistjes af te zijn? Het goede is dat als je de ingrediënten weet, je natuurlijke gezichtsverzorging kan kopen die dit soort ingrediënten bevatten. Maar ook kan je zelf bijvoorbeeld een gezichtsmasker maken met natuurlijke ingrediënten erin.


Acne wonder-ingrediënten:

Honing:

Honing is een antiseptisch middel dat de groei van organismen die ziekte veroorzaken helpt voorkomen en dus ook de bacteriën in je poriën. Honing heeft een laag gehalte aan waterstofperoxide, dat je huid desinfecteert. Bovendien vermindert de hoge concentratie van suiker en zure eigenschappen het vermogen van de bacterie om te vermenigvuldigen. Het toepassen van een antiseptisch middel op een volledig ontwikkeld puistje of een grote puist met pus kan helpen voorkomen dat de infectie in de poriën erger wordt. De honing dat ik altijd gebruik vind je hier.

Honing heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen die de zwelling en roodheid die kan ontstaan uit acne, voorkomt. Ten slotte, voor degenen met een droge huid, is honing een natuurlijk vochtmiddel, dat de natuurlijke vocht van de huid beschermt en droogheid voorkomt die wordt veroorzaakt door andere acnebehandelingen.

Nootmuskaat:

Nootmuskaat bevat verschillende krachtige stoffen, waarvan één “Mace” / “Myristica fragrans” is. Een studie gepubliceerd in het Journal of Natural Products bleek dat mace “sterke antifungale en antibacteriële activiteiten vertoonde”. In feite is nootmuskaat traditioneel gebruikt om eczeem en andere huidcondities te behandelen. Nootmuskaat kan, net als honing, de infectie en zwellingen rond je verstopte poriën verminderen, wat resulteert in kleinere puistjes en minder zichtbare littekens.

Melk:

Melk heeft meerdere eigenschappen en componenten die een scala aan therapeutische voordelen bieden. Het melkzuur in melk kan jeuk verminderen. Melk kan, met behulp van zijn vetgehalte, de huid hydrateren en het kan ook je huid strak maken.

Gezichtsmasker

Voor het gezichtsmasker doe je 1 eetlepel honing, 1 eetlepel nootmuskaat en 1 theelepel melk in een kleine kom. Meng de ingrediënten goed met een lepel. Als het te waterig is, voeg iets meer nootmuskaat toe zodat de consistentie iets dikker en plakkerig wordt. Smeer het op je gezicht door het goed in de huid te drukken met circulerende bewegingen. Werk hierbij naar buiten. Je kan het masker ook met een synthetische kwast aanbrengen. Laat het masker zitten voor ongeveer 10 à 15 minuten voordat je het schoon reinigt met water. Hierna kan je je favoriete moisterizer aanbrengen.

Kijk hier naar de tutorial

Vind je deze video leuk? Subscribe op mijn YouTube kanaal en alvast bedankt voor je steun!

XOXO

Author Signature for Posts

1 Reactie

  1. blank
    Diyar
    augustus 14, 2021 / 19:26

    Is dit ook goed voor mee eter?(zwarte puntjes op je neus)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.