Drie manieren om uitgedroogde gel make-up weer tot leven te brengen

Gel liner of wernkbrauwgel herstellen

Hallo Beauties,

Ik was vandaag van plan om een video tutorial voor jullie te maken met daarin de basisstappen voor een perfecte winged eyeliner. Tot mijn frustratie was mijn gel eyeliner echter weer helemaal uitgedroogd. Herken je dat? Dat net wanneer je iets nodig hebt of net wanneer je van plan bent om iets te gaan doen er dit soort dingen tussendoor komen waardoor het niet lukt? Nou, voor dit probleempje heb ik een oplossing!

Het probleem met gels is dat ze sneller uitdrogen dan dat je ze kunt gebruiken. Het goede nieuws is dat een droge gel eyeliner in dat geval niet meteen weggegooid hoeft te worden. Ik heb namelijk drie manieren om je droge gel eyeliner of wenkbrauwgel weer te laten herleven. Zo kan je nog wekenlang zijdeachtige lijnen en scherpe vleugels trekken!

1 Oogdruppels

Misschien heb je er al eerder van gehoord, maar voeg twee tot vier oogdruppels of lenzenvloeistof toe aan je gel eyeliner of wenkbrauwgel en deze wordt weer als nieuw. Het exacte aantal druppels dat je moet toevoegen hangt af van hoe droog de gel is en de totale grootte van de gelpot. Begin met het toevoegen van twee druppels en meng het met een tandenstoker of wattenstaafje door de gel. Als de gel dan nog steeds droog of brokkelig is, voeg dan steeds één druppel toe tot je uiteindelijk de juiste gelstructuur bereikt hebt. Gebruik vervolgens het wattenstaafje om de bovenkant van de gel aan te drukken tot een glad en vlak oppervlak ontstaat. Tenslotte sluit je met het deksel de pot weer goed af. Je gel is weer als nieuw!

2 Kokosolie

Kokosolie heb ik altijd in huis! De vraag is eigenlijk waar is kokosolie nou niet goed voor? Maar wist je ook al dat kokosolie een geweldige uitkomst biedt als het gaat om het herstellen van droge gelliners en wenkbrauwgel? Verwarm een theelepel kokosolie 10 seconden in de magnetron of ongeveer 1 minuut au bain-marie. Je moet het voldoende verwarmen zodat het smelt, maar niet zodanig dat het te heet is om aan te raken.

Vervolgens neem je een paar druppels kokosolie in de palm van je hand en je roert met een wattenstaafje goed door de kokosolie heen. Als de olie volledig is ingetrokken pak je het wattenstaafje met de kokosolie en breng dit met kleine cirkels aan op de gel. Zodra de kokosolie gelijkmatig over de gel is verdeeld sluit je de gelpot goed af. Laat het geheel vijf tot tien minuten staan. De kokosolie zal in de gel dringen, waardoor deze weer zacht en als nieuw zal worden.

3 Inglot Duraline

Heb je geen zin om te wachten of te experimenteren met kokosolie, dan kan je Inglot Duraline voor €12 aanschaffen. Met slechts één druppeltje duraline kun je uitgedroogde gel eyeliner of wenkbrauwgel weer mooi zacht maken. Daarnaast maak je met duraline elke oogschaduw nog intenser en beter dekkend. Je kunt Inglot Duraline ook gebruiken voor je lipgels.

TIP: Zuurstof is de vijand van gel make-up. Wil je je gel eyeliner of wenkbrauwgel zo lang mogelijk vers en romig houden? Sluit het deksel goed af en laat de pot nooit open. Ook kan je de pot ondersteboven opbergen. Zo houd je de vochtigheid en de oliën bovenaan. De bodem kan iets uitdrogen, maar dit helpt het bruikbare deel fris te houden.

Heb je baat bij deze tips? Wij vinden het leuk om te horen!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.