Make-up Trend | De runway glossy eyelook met EYE GLOSS

Make-up trend - EYE GLOSS of oog gloss
Photo by: Instagram (kyliejenner)

We kenden het al van de Chanel en Dior runway-modellen. Ik heb het over de glossy eyelook ofwel wetlook-ooglid! Het hoogglanzende ooglid is al tientallen jaren een ambitieuze look. We vonden het geweldig op de runway, in tijdschriften en in videoclips. De laatste tijd zien we het ook steeds vaker op straat. Of het nu gekleurd of transparant is, de eye gloss of ooggloss is een oogverblindende uitstraling voor dag, nacht, weekend en zelfs voor bruiloften.Eye gloss DIY

Welke merken moet je hebben Glossy eyelook - EYE GLOSS
Photo by: YouTube (feelunique)

Voordat je naar buiten gaat en meteen die dure eye gloss koopt, probeer het eerst eens thuis zelf te maken met deze eenvoudige DIY. Na onderzoek te hebben gedaan naar methoden die alles gebruikten, van glycerine tot vaseline, heb ik de eenvoudigste en minst dure methode gevonden om deze nieuwe make-up trend zelf voor elkaar te krijgen.

Stap 1

Ook als je voor een heldere en glanzende look kiest, moet je het ooglid nog steeds voorbereiden met een oogschaduw om alles op zijn plaats te houden. Dit is ook de manier waarop je een kleurexplosie kunt krijgen, zoals blauw of zwart! Ik ga vaak voor een schaduw in een lichte taupe-kleur.

Stap 2

Breng vervolgens lip gloss of vaseline aan op je ooglid door erop te tikken met je vinger. Ik gebruik de Clear Lipglass van MAC omdat het niet superplakkerig is, maar je kunt ook gaan voor andere merken.

Alhoewel deze methode zeer goedkoop is en er dramatisch goed uitziet, heeft het ook een nadeel. Het nadeel is dat het de neiging heeft om heel plakkerig te zijn en hierdoor soms moeilijk te verwijderen. Houd er bovendien rekening mee dat je ogen zeer kwetsbaar zijn. Pak daarom altijd een nieuwe lip gloss als je deze gaat gebruiken op je ogen om verspreiding van bacteriën te voorkomen.De top 10 eye gloss op de markt

Ooggloss kan in het begin raar aanvoelen. Het kan een beetje zwaar en plakkerig zijn als je er niet aan gewend bent. Je zult echter al snel in de ban raken van deze glinsterende trend. Wil je niet experimenteren door het zelf te maken? Dan kan je ook kijken naar deze top 10 beste eye gloss die ik hieronder voor jullie heb uitgezocht. Deze hebben een niet-plakkerige consistentie en zijn comfortabel om te dragen. Je ogen krijgen een pakkende vinylfinish. In tegenstelling tot lip gloss en vaseline zijn de onderstaande merken speciaal ontworpen om op het oog te dragen. Toch geven ze nog steeds een kleverig gevoel en bewegen ze zich meer dan traditionele schaduwen.

  1. Kevyn Aucoin Exotique Diamond Eye Gloss, £30
  2. Tom Ford Summer Soleil 2018 Eye Gloss, €35
  3. 3ina Ooggloss transparant, €13,99
  4. MAC Studio Eye Gloss, €24
  5. 3 Concepts Eyes Glass Gloss, €25,55
  6. Yves Saint Laurent Eye Gloss Smudger, €35
  7. Bobbi Brown Eye Gloss, €29
  8. NYX Lid Lacquer, £6
  9. Butter London Eye Gloss ook te koop op Amazon, €17
  10. Essence I Love Dewy Eye Gloss, €2,59

Gebruiksaanwijzing

Je kan een eye gloss aanbrengen over oogschaduw of onder glitter voor een jeugdige, dewy oog-look.

Wat vind jij van deze nieuwe trend?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.