Hoe lang kan je make-up of beauty producten behouden? De houdbaarheid na opening

De vervaldatum van make-up - De houdbaarheid na opening

We weten hoeveel je van die perfecte roze lippenstift houdt. Of de eyeliner die is afgesleten tot niet meer dan een knobbeltje. Maar er komt een moment dat je moet loslaten en de realiteit accepteren dat je favoriete make-up of huidverzorgingsproduct uiteindelijk is verstreken. Hier lees je hoe je kan weten of je favoriete beautyproduct is verstreken en hoe lang het nou eigenlijk houdbaar is.

Waarom bevatten niet al onze huidverzorgingsproducten gewoon een houdbaarheidsdatum? Nou, het lastige van make-up is dat de houdbaarheid afhangt van wanneer een product voor het eerst wordt geopend, hoe het wordt bewaard en het soort verpakking.Wist je dat…

… de houdbaarheid vaak gewoon vermeld staat op het potje of verpakking van je beautyproduct? De meeste merken zijn namelijk verplicht om dit te vermelden. Kijk goed naar bijvoorbeeld het potje van je gezichtscrème of naar je lippenstift. Vaak zie je één van onderstaande icoontjes.
De houdbaarheid na opening van make-up en huidverzorgingsproducten

Dit is het zogeheten “PAO-symbool”. PAO staat voor  Period After Opening en geeft aan hoe lang het product na opening houdbaar is. Dit dient als een richtlijn voor wanneer je een product moet weggooien, nadat je het hebt geopend.

Het symbool bevat de letter ‘m’, wat staat voor “maand” en een cijfer vóór de letter ‘m’, wat staat voor het aantal maanden. Bijvoorbeeld “6m” betekent dat als je het product eenmaal hebt geopend, je dit product niet langer moet gebruiken dan zes maanden. Met name poeders zoals een blush kan je echter ook daarna nog gebruiken. Let wel op dat er in de loop der tijd mogelijk veel bacteriën op het poeder verzameld zijn via de kwasten die er elke keer op gaan. Als het raar ruikt of een andere kleur begint te krijgen, gooi het ECHT weg.

Maar wat als er geen PAO symbool op staat? Om je verder te helpen laat ik je hieronder de basisrichtlijnen van de houdbaarheid van je beautyproducten zien.

Make-up vervaldatum | De houdbaarheid na opening door https://conveybeauty.com

Hoe kan je de houdbaarheid zo lang mogelijk verlengen?

1. Draai doppen en deksels stevig vast om te voorkomen dat de producten uitdrogen
2. Stel make-up niet bloot aan extreme temperaturen, het kan de consistentie veranderen
3. Verwijder onmiddellijk alle make-up die kapot is of waarvan het deksel ontbreekt of niet goed sluit. Als je wilt, kunt je proberen de inhoud te verplaatsen naar een ander potje waarvan het deksel wel goed sluit.
4. Ga nooit met je vingers of kwasten in het potje. Gebruik altijd een (schone) spatel om het product te pakken.
5. Maak je make-up kwasten regelmatig schoon. Zo worden bacteriën niet van product naar product getransporteerd. Hoe je dit makkelijk kan doen, laat ik je zien in deze video.

Wanneer heb je je make-up of huidverzorgingsproducten voor het laatst grondig gecheckt op houdbaarheid?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.