Nieuwe ochtend gewoonte: Glas water met citroen!

Nieuwe ochtend gewoonte: Glas water met citroen! Voordelen: geen acne, heldere huid, afvallen

Zoals jullie misschien op mijn Instagram Stories hebben opgemerkt, ben ik ontzettend bezig met het ontwikkelen van een gezonde lifestyle. Naast dat ik BBG en intermittent fasting doe, drink ik collageen en appel cider vinegar. Sinds kort heb ik een nieuwe gewoonte ontdekt die ik graag toevoeg aan de lijst “gezonde lifestyle“. Namelijk het drinken van wat water met citroen ’s ochtends op een lege maag!

Citroen is een rijke bron van vitamine C en heeft enorme gezondheidsvoordelen, variërend van zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen tot zijn immuunversterkende eigenschappen. Eén van de meest gebruikelijke manieren om van de gezondheidsvoordelen van citroen te profiteren, is door er sap van te maken. Citroensap werkt als een spijsverterings- en ontgiftingsmiddel. Het helpt bij het reinigen van de lever, wat leidt tot een betere spijsvertering. Citroensap is ook een effectieve manier om af te vallen, omdat het de stofwisseling van het lichaam verhoogt. Voor mensen die citroen willen gebruiken om het afvallen te ondersteunen, kan het elke ochtend drinken van citroensap met warm water op een lege maag verbluffende resultaten opleveren. Naast de voordelen voor gewichtsverlies, heeft het elke ochtend drinken van warm citroenwater ook tal van andere voordelen volgens voedingsdeskundigen. Hieronder wat voordelen die ik kon vinden opgesomd;

 1. Citroensap is een rijke bron van vitamine C en ondersteunt het immuunsysteem. Prima middel dus tegen verkoudheid en griep.
 2. Citroensap met warm water helpt bij snel gewichtsverlies omdat het de spijsvertering bevordert en de stofwisseling versnelt.
 3. Citroenwater is ook een populaire remedie voor veel soorten huidproblemen, variërend van acne, huiduitslag en rimpels tot donkere vlekken.
 4. Helpt infecties te bestrijden door de antibacteriële eigenschappen.
 5. Werkt als een ontgiftingsmiddel.
 6. Helpt bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en dus bij het reguleren van een natuurlijke stoelgang.
 7. Citroenen zijn een rijke bron van kalium, calcium, fosfor, magnesium enz.
 8. Citroensap is ook erg effectief bij het reinigen van de lever, omdat het de lever stimuleert om gifstoffen weg te spoelen.
 9. De ontstekingsremmende eigenschappen van citroen helpen bij het bestrijden van luchtweginfecties, keelpijn en ontsteking van amandelen.
 10. Citroensap met warm water helpt bij kiespijn en voorkomt tandvleesontsteking.

Nieuwe ochtend gewoonte: Glas water met citroen! Voordelen: geen acne, heldere huid, afvallen

Ik drink al een tijdje citroenwater elke ochtend op een lege maag en ik merk dat dit ontzettend helpt bij het volhouden van mijn Intermittent Fasting-routine. Daarnaast merk ik bijzondere resultaten wat betreft de spijsvertering en het afvallen. Wat ik al zeg, ik ben ontzettend bezig met een gezonde lifestyle door verschillende dingen uit te proberen. Afvallen is natuurlijk niet alleen wat water met citroen drinken maar ook al het andere. Ik heb sinds het drinken van citroenwater ook een meer heldere huid. Wat suggereert dat dit een perfect drankje is als je van je acne of andere huidproblemen af wilt zijn!

Ik heb veel minder last van een opgeblazen gevoel en ik merk dat na het drinken van citroenwater mijn urineproductie bijzonder hoog is. Wat natuurlijk enorm veel detoxvoordelen biedt en zo helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit mijn lichaam. Daarnaast is een dagelijkse boost van de immuunsysteem dankzij de gezonde vitamine C in citroenen, geen overbodige luxe in deze tijden…

Al met al, kan ik deze nieuwe gewoonte jullie enorm aanraden! Veel moeite om te maken kost het ook echt niet! Voeg de helft van een vers geperste (liefst biologische) citroen toe aan 250 ml warm water en geniet van de smaak en de voordelen! Ik gebruik een kopje elke ochtend. Soms voeg ik wat schijfjes gember toe. 

Wat vind jij van deze nieuwe gewoonte? Merk jij al iets?

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Lau
  mei 27, 2022 / 09:05

  Neem je dit ook tijdens je fasten periode of wanneer deze klaar is voordat je gaat eten?

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   mei 27, 2022 / 14:51

   Hoi hoi,
   Ik neem het first things first in de ochtend als ik wakker ben. Op een lege maag dus.

   Tijdens intermittent fasting kan je ook gewoon water drinken. Dat is geen probleem voor zo ver ik weet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.