7 weken na de bevalling een platte buik met Belly Bandit

In mijn volgende post zal ik jullie vertellen hoe ik 12 kilo ben afgevallen na de zwangerschap. Maar hoe krijg je weer de buikspieren en een platte buik na de zwangerschap? Van een grote buik ben ik naar een platte buik gegaan in 7 weken. Hoe ik het heb gedaan? Heel makkelijk!

7 weken na de bevalling had ik op Instagram een kiekje gedeeld van mijn platte buik. Ik heb veel commentaar gekregen en iedereen was verbaasd hoe snel ik de zwangerschapskilo’s kwijt ben geraakt. Tijdens de zwangerschap had ik een bijzonder grote buik. Normaal zie je bij mensen dat ze zijn aangekomen aan hun ronde gezicht of benen. Bij mij was het mijn buik. Maar na 7 weken was mijn buik niet alleen plat, maar je zag al de buikspieren.


Mijn geheim

In shape vóór de zwangerschap

Als je van plan bent om zwanger te worden en niet veel wilt aankomen, moet je vooral vóórdat je zwanger wordt je lichaam goed in shape houden. Voordat ik zwanger was, trainde ik 3x per week in de sportschool. Ik deed veel buikspieroefeningen die ik ook tijdens de zwangerschap veel heb gedaan. Op een gegeven moment werd mijn buik zo groot dat het niet meer goed was, vanwege kans op diastasis recty of rugproblemen.  Maar ik denk dat een goede basis in het begin jou goed op weg helpt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens de zwangerschap een tijdje nog steeds de buikspieren kon zien en de buik een mooie vorm had.

Niet te ongezond eten tijdens de zwangerschap helpt natuurlijk ook ontzettend mee. Alle kilo’s die je er tijdens de zwangerschap bij krijgt, zijn er later moeilijker af te krijgen. Ik moet zeggen dat ik hier ook de mist in ben gegaan. Ik weet niet of het de hormonen waren of wat het was, maar je krijgt veel trek in zoete dingen. Probeer je in te houden want het is echt ongezond en de calorieën tikken alleen maar omhoog.

Waisttrainer, buikband of tailleband

In Nederland is het niet heel bekend en sommige mensen (zelfs artsen) beweren dat het niet goed is omdat het je maag lui zou maken waardoor je maag na de bevalling juist niet naar zijn plek gaat. Maar in sommige landen en culturen is een waistrainer het eerste item die je in je zwangerschapskoffer moet doen. Zodra je bent bevallen moet je het omdoen. Een waisttrainer zou helpen je maag en buik weer op zijn plek te zetten, met als resultaat een platte buik.

Mijn moeder heeft het gebruikt, mijn zus heeft het gebruikt dus ik kon het niet laten om het ook te gebruiken na de zwangerschap. Je hebt verschillende type waisttrainers op de markt. Ik heb het nodige research gedaan, want je hebt echt heel veel soorten. Ik kwam meteen uit bij het verhaal van Jessica Alba. Jessica Alba heeft twee kinderen en krijgt nu ook een derde. Degenen die haar volgen weten hoe mooi haar lichaam en buik eruitzien na elke bevalling. Volgens haar zit het geheim van haar platte pre baby bikini buik in de waisttrainer. Zij heeft het drie maanden, dag en nacht gedragen.

Je bent zeker ook bekend met het fenomeen “Internet made me buy it”. In dit geval was het net zo met mij na het lezen van de verhalen van Jessica Alba. Ik ga daarom jullie iets meer over vertellen over het merk en de soort waisttrainer die ik persoonlijk heb gebruikt samen met mijn eerlijke ervaringen. Alles heb ik zelf gekocht en ik word ook niet betaald voor wat ik hier zeg.

Belly Bandit

Belly Bandit is een Amerikaans merk speciaal voor vrouwen met een uiteenlopende collectie van zwangerschapskleren, lingerie, buikbanden en shapewear. Ze hebben buikbanden om vóór, tijdens of na de zwangerschap te dragen en deze zijn gecreëerd om je buik, taille en heup na de zwangerschap te helpen krimpen. Shapewear komt in de vorm van corsetten, leggings en buikbanden die je onder kleren kan dragen om je buik, taille en heup kleiner te laten lijken.

Belly Bandit is verreweg het meest bekende merk buikband dat ik kon vinden, met overal goede reviews.

Hoe werkt de Belly Bandit Original Belly Wrap?

Voor het maximale effect moet de Belly Bandit Original Belly Wrap onmiddellijk na de bevalling en gedurende minimaal 6-8 weken worden gedragen. De Belly Bandit Original Belly Wrap moet elke dag de hele dag worden gedragen en is zelfs comfortabel genoeg om in te slapen. Onthoud: hoe langer je het op een dag draagt, hoe sneller je resultaat zal zien.

Belly Bandit original

Wat de site van Belly Bandit claimt dat het doet:

 • Verlies buikvet en zie er direct slanker uit
 • Ondersteunt rug-, been- en kernspieren
 • Ondersteunt tijdens borstvoeding
 • Biedt comfort na keizersnede
 • Helpt striae te minimaliseren
 • Versnelt genezing
 • Toepassing van medische klasse compressie om vloeistoffen door het lichaam te bevorderen
 • Kan helpen met spiergeheugen en lichaamsvorming
 • Helpt bij wijkende buikspieren ook bekend als diastase recti
 • 100% latexvrij

Je hebt verschillende kleuren en designs. Let op, de prijs verschilt enorm afhankelijk van welk design je kiest. Wil je een normale, effen kleur zoals die van mij die hetzelfde doet, dan is het goedkoper met een richtprijs van €58 tegenover €75 voor de meer fashionable varianten. Ik heb die van mij hier gekocht.

Hoe werkt de Belly Bandit Belly Shield?

De Belly Shield is apart verkrijgbaar als een bijbehorend stuk voor de populaire Belly Bandit post-pregnancy Belly Wrap. De Belly Shield moet je onder de Belly Wrap dragen en is ontworpen om een ​​beschermende eerste laag te zijn die je gevoelige huid beschermt, hydrateert en herstelt. Gemaakt met hun unieke “WonderWeave” materiaal, dat geschikt is om lotions en crèmes te houden waar je ze wilt hebben.

Gebruik voor keizersnedebescherming: de Belly Shield kan gebruikt worden om je snede te beschermen en het schuren van kleren tegen de wond te voorkomen. Littekenbehandelingen kunnen ook gebruikt worden bij de Belly Shield.

Wat de site van Belly Bandit claimt dat het doet:

 • Past perfect onder de Belly Bandit post-pregnancy Belly Wrap (apart verkrijgbaar)
 • Machinewasbaar. (Spoel de Belly Shield in de was met een HP-neutrale zeep zoals van het merk Neutral)
 • WonderWeave materiaal houdt crèmes op je huid en uit je kleding
 • C-section Recovery: voegt een extra laag bescherming over je incisie toe
 • Inclusief de Palmer’s Stretch Mark Lotion

De Belly Shield is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en huidskleur. De richtprijs is €40.

Mijn ervaring

Ik heb de Original Belly Bandit Belly Wrap en de Belly Shield allebei in de kleur zwart gekocht van het merk Belly Bandit. Ik zou de huidskleur varianten aanbevelen puur met als reden dat je deze minder ziet onder kleding. Zelf had ik het ook gedaan als deze kleur niet uitverkocht was geweest toen ik het wilde kopen :(. Allebei heb ik in maat S gekocht. De maat die je nodig hebt kan je achterhalen in de onderstaande maattabel of op hun site.

Belly Bandit Maattabel wrap

Ik heb het een maand gebruikt. In het begin heb ik het dag en nacht gedragen. Maar al snel wordt je het zat want het moet echt strak zitten. Ik vond het geen probleem ’s nachts want dan lig je lekker plat en met een pasgeboren baby die in de nacht huilt is zo’n band niet het allervervelendste. Wel vond ik het ontzettend irritant overdag, want zeker als je zit blijft het drukken boven en onder op je buik. Als je borstvoeding geeft is het ook niet makkelijk aangezien het vies kan worden en bij het zitten drukt het erg naar binnen. Na zeker een week droeg ik het dus alleen ’s nachts als ik ging slapen en soms overdag als ik even ging wandelen. Zolang ik recht stond.

Belly Shield

Al heel snel heb ik de Belly Shield niet meer kunnen gebruiken. Ondanks dat ik een maat S had, was het meteen na een week al groot voor mij geworden. Ik weet niet of het komt doordat het materiaal te rekbaar wordt als je net bent bevallen en daarna als je baarmoeder weer naar zijn plek gaat en dus kleiner wordt, past het niet meer. Voor mij was de Belly Shield niet echt handig en ik heb het eigenlijk voor niks gekocht. Voor mensen met een keizersnede of met littekens is de Belly Shield wel handig aangezien het de buik beschermt en je crèmes kan smeren die rustig kunnen inwerken op de juiste plek.

Belly Wrap

De Belly Wrap aan de andere kant beveel ik zeker aan. Het helpt je buik snel en makkelijk weer plat te maken. TIP: als je weer kan sporten, draag de Belly Wrap onder je fitnesskleren. Door met de Belly Wrap te fitnessen verbrand je meer buikvet omdat het warm blijft onder de Belly Wrap. Je gaat merken dat je dus ook meer zweet ziet. Behalve dat het in de borstvoedingsperiode en overdag een beetje oncomfortabel zit, vond ik het resultaat na gebruik ’s nachts zeer veelbelovend. De maat S paste ook nog steeds goed. De Belly Wrap heeft genoeg ruimte in het klitsysteem om je buik te ondersteunen in alle fases in tegenstelling tot de Belly Shield die maar twee haakposities heeft.

Bovendien is het ontworpen om te werken met het natuurlijke hormoon van je lichaam, relaxin, dat het genezingsproces helpt versnellen en je pre-zwangerschap bikini body helpt terug te krijgen. Relaxin, een natuurlijk hormoon, zorgt ervoor dat je bekken en ligamenten verzachten voor de geboorte van het kind. Het blijft gedurende een beperkte hoeveelheid tijd na de bevalling in je lichaam. Dit is dan ook je kans om je buik, taille en heupen te helpen krimpen, verstevigen en vormen.

Ondanks wat je hier in Nederland vaak hoort, heb ik persoonlijk een hele goede ervaring gehad met de Belly Bandit Belly Wrap en het is dan ook Convey Beauty Approved!

Wat vind jij van Belly Wraps na de zwangerschap? Heb jij een ander ervaring dan ik? Deel het met ons!

XOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

 1. blank
  Dana
  oktober 13, 2019 / 04:46

  Heeft de belly bandit ook nog nut na vier maanden na de bevalling?

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   oktober 14, 2019 / 16:26

   Ja hoor! Een waistband is voor iedereen, niet alleen voor mama’s. Je kan het anytime gebruiken. Puur voor een platte buik. Veel mensen gebruiken het ook onder kleding. De Kardashians gebruiken het ook heel vaak om hun ceintuur smaller te laten lijken en te streven naar een platte buik.
   Wel is het zo dat hoe eerder je begint met het dragen van de belly bandit na een bevalling, hoe sneller je baarmoeder naar zijn plek gaat en dus je buik ook weer platter uitziet. Hoe langer je wacht hoe meer/vaker je het zal moeten gebruiken om echt resultaat te zien. Natuurlijk is gezonde voeding (geen suiker, vet etc) ook van belang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.