Verzachten van baby buikkrampjes met Weleda Baby Buikjesolie

Verzachten van baby buikkrampjes met Weleda Baby Buikjesolie

Weleda Baby buikjesolie tegen baby darmkrampjes

Je verwacht dat je baby zal huilen – alle baby’s doen het – en zouden moeten huilen! Maar als het voelt alsof het buitensporig is, of als je baby volledig ontroostbaar lijkt, kan het meer zijn dan regelmatig huilen. Het kan koliek zijn oftewel baby buikkrampjes. Technisch gezien wordt koliek gedefinieerd als “ernstige, vaak fluctuerende pijn in de buik veroorzaakt door darmgas of obstructie in de darmen en vooral geleden door baby’s.” Het hoeft geen koliek te zijn maar simpele darmkrampjes kunnen ook erg vervelend zijn voor je pasgeborene. Bijna alle baby’s hebben tenminste een keer hier last van.

Koliek of darmkrampjes zijn vermoeiend voor zowel de baby als de ouders. Hoewel er geen ‘remedie’ is voor koliek (omdat het technisch gezien geen ziekte is) en het uiteindelijk vanzelf zal verdwijnen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om te proberen je baby te kalmeren en te troosten.

Naast dat er verschillende manieren zijn om je baby vast te houden of te swaddlen om de pijn te verlichten, heb ik de nieuwe Weleda Baby Buikjesolie geprobeerd. De Weleda Baby Buikjesolie is speciaal ontwikkeld om de buik te ontspannen en de pijn te verlichten. Dit is als het ware een olie om buikmassage aan je baby te geven. Deze helpt je baby ontspannen, ondersteunt de spijsvertering en kalmeert en brengt je baby tot rust. De verlichting voelt mijn dochter ook echt meteen!

Baby Buikjesolie is speciaal ontwikkeld voor een ontspannen buikmassage die de spijsvertering ondersteunt.  Daarbij werkt de zachte geur van Roomse kamille kalmerend en brengt je baby tot rust. Deze olie bevat naast milde amandelolie ook natuurlijke etherische oliën van kardemom en majoraan.  Ook is deze buikjesolie Vegan. Dit wil zeggen dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt.Het gebruik

Ik gebruik de olie vaak na het badje om mijn dochter Céline tot rust te brengen voor het slapen gaan. Tevens is het hoofdingrediënt, amandelolie, bijzonder huidvriendelijk. De babyhuid voelt meteen zo zacht aan. Ik verwarm wat baby buikjesolie in mijn handen en masseer zacht vanaf de navel in steeds grotere cirkelbewegingen met de klok mee. Daarna volg ik met de voeding. Weleda raadt echter aan om eerst te voeden en vervolgens na ongeveer een kwartier (eten laten zaken) voorzichtig met de massage van het buikje te beginnen. Bij onze dochter werkt deze volgorde niet ideaal omdat ze dan golfjes melk naar buiten laat. Daarna brengen we Céline in bed en slaapt ze lekker zacht. Deze combinatie werkt ideaal!

Onze dochter is blij en wij zijn blij! WIN WIN!

De Weleda Baby Buikjesolie is Convey Beauty Approved!

Nieuw van Weleda

Nieuw van Weleda babypoeder , natuurlijke baby producten / vegan

Aangezien we toch met het merk Weleda bezig zijn, hebben ze nu ook Weleda Babypoeder op de markt gebracht. Weleda Babypoeder met als hoofdingrediënt Calendula-extract en talk, absorbeert vocht en beschermt tegen huidirritaties. Het is geschikt voor huidplooitjes, billetjes en als navelverzorging.

Zelf gebruik ik niks aan de navel van Céline, maar soms heeft ze wel last van een geïrriteerde huid. Met name door vocht in de huidplooitjes na het badje of bij haar billetjes na een poepexplosie. Dan gebruik ik dit natuurlijke babypoeder om de vochtige plekken te absorberen en de gevoelige babyhuid te beschermen.

Het gebruik

Ik breng de talkpoeder na het badje aan op de handdoekdroge huid en huidplooitjes. Ook na elke luierwissel op de billetjes. Mocht je dit product willen gebruiken als navelverzorging dan kun je het de eerste weken na de geboorte gebruiken.

Kwaliteitslabel

Nieuw van Weleda | biologisch natuurlijke baby producten

Zowel het Weleda Babypoeder als de Weleda babybuikjesolie heeft het NATRUE-kwaliteitslabel. Dat houdt onder andere in dat zowel de babybuikjesolie als het babypoeder gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten en vrij is van conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen.

NATRUE-categorie ‘Natuurcosmetica met bio-aandeel’ garandeert bovendien dat voor deze Babypoeder en Baby Buikjesolie minimaal 70% aan biologische ingrediënten is gebruikt.

Heb jij al deze nieuwe producten van Weleda uitgeprobeerd? Wat vind jij ervan?

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

 

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.