Vakantie naar Curaçao tijdens Covid Pandemie

Vakantie naar Curacao tijdens Covid Pandemienaar curacao tijdens corona - waar moet je rekening mee houden?naar curacao tijdens corona - waar moet je rekening mee houden?Vakantie naar Curacao tijdens Covid Pandemienaar curacao tijdens corona - waar moet je rekening mee houden?naar curacao tijdens corona - waar moet je rekening mee houden?

naar curacao tijdens corona - waar moet je rekening mee houden?Als je je afvraagt hoe het is om op vakantie te gaan naar Curaçao tijdens de Covid-pandemie, dan is deze blogpost iets voor jou!

Zoals jullie misschien weten hebben wij vier weken geleden last minute onze tickets geboekt naar Curaçao. Last minute, omdat je in deze onzekere tijd gewoon niet veel van te voren kan plannen. De Covid-gevallen waren toen aan het dalen en wij dachten “nu is de tijd”. Wij hadden het gevoel dat als we dan niet gaan het aantal Covid-gevallen misschien weer zou stijgen, met alle gevolgen van dien.

Wij moesten een PCR-test doen (totaal 180 euro voor twee volwassenen) en een gezondheidsverklaring invullen. Ook moet je alvast een afspraak maken voor de antigeentest (40 euro) op Curaçao. Dit doe je allemaal online en dat zou het inchecken op Schiphol vergemakkelen. Alles ging best wel snel, maar het was redelijk rustig op Schiphol toen wij gingen. Je moet een mondkapje aanhouden ten allen tijden op Schiphol, behalve als je even moet eten of drinken. Dit geldt ook in het vliegtuig!!! Ja, je hoort het goed. Ruim 10 uur lang met je mondkapje aan boord. Ik vond dat best wel lastig moet ik eerlijk zeggen. De kinderen hoeven geen mondkapjes aan en ook geen PCR-tests te doen. Dat scheelt!

Wij waren op het moment van vliegen niet gevaccineerd en hebben ook alle regels gevolgd. Verder kom je aan op vliegveld Hato Curaçao en gaan ze alle papieren checken. Dit doen ze best wel streng vind ik, maar dat is begrijpelijk.

Eenmaal buiten kan je lekker weer de mondkapjes afdoen en fris ademen.

In hotels hoef je geen mondkapjes aan. Bijna alle hotels en resorts zijn gewoon open. De lobby’s zitten in open (buiten-)ruimtes en naar de kamers toe loop je ook in open gangen. Eigenlijk is Curaçao wat dat betreft de ideale bestemming tijdens Covid. Ontbijten en dineren deden we ook lekker buiten aan het water. Behalve om even naar de supermarkt te gaan hoef je nergens echt naar binnen. Als je bijvoorbeeld wel ergens naar binnen moet, verwachten ze dat je een mondkapje aan hebt. Dit staat ook vaak aangeduid op de deur voordat je naar binnen gaat.

Drie dagen nadat je bent gearriveerd op Curaçao dien je een antigeentest te doen. Bij bijna elk hotel bieden ze de mogelijkheid om het ter plekke in het hotel te doen. Je hoeft dus daarvoor ook niet weg. De resultaten van de test krijg je dezelfde dag per mail. Eenmaal negatief kan je lekker genieten van je vakantie. Het gaf ons ook een geruststelling om te weten dat de meerderheid van de mensen op Curaçao toen al waren gevaccineerd. En met 1 á 2 of soms 0 gevallen per dag op het hele eiland was het voor ons ook geen big deal om af en toe zonder mondkapje te lopen (behalve als het verplicht was).

Omdat Curaçao gemiddeld 1 tot 2 gevallen per dag had, hoefden wij voor de terugreis geen PCR-test te doen. Een gezondheidsverklaring moesten we wel invullen. En natuurlijk weer de mondkapjes aanhouden in het vliegveld en aan boord van het vliegtuig.

Kijk hier naar onze reischecklist.

Ga jij op vakantie naar Curaçao? Kijk ten allen tijden naar de informatie op de websites van Rijksoverheid en op de websites van Curaçao. De gegevens hierboven kunnen altijd weer veranderen op het moment dat jij wilt gaan vliegen.

Verder wens ik je een fijne vakantie!

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.