Basisrecept voor de perfecte Avocado toast

Basis recept voor de perfecte avocado toast

Op Instagram krijg ik vaak genoeg de vraag hoe ik mijn avocado toast maak. Feit is dat ik het erg graag eet. Als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor. Ik heb hier voor jullie het perfecte basisrecept voor de meest lekkere avocado toast ooit! Het is de perfecte basis, want je kunt er daarna nog allerlei lekkere dingen aan toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld fetakaas, ei of zalm.

Maar eerst de voordelen…

Ik vind het zelf altijd extra motiverend om te weten dat wat ik eet ook ontzettend gezond is! Avocado’s vormen een echte beauty superfood. Avocado’s zijn namelijk rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Een enkele avocado bevat daarnaast ook nog eens 10 gram vezels en een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C, vitamine B-6, vitamine E, kalium en magnesium. Dit zijn allemaal goede dingen, vooral de vezels en goede vetten in avocado’s. Een dieet rijk aan vezels bijvoorbeeld heeft namelijk tal van voordelen. Avocado’s bevatten meer oplosbare vezels dan de meeste voedingsmiddelen en helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, bevorderen de darmregulatie en helpen om op gewicht te blijven. Maar er zijn nog meer voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het eten van avocado’s ook aanzienlijk kan helpen om cellulitis en striae te bestrijden vanwege de hoeveelheid vitamine E in deze vrucht? Het is daarom een echte beauty favoriet en hier thuis eten wij het ook graag. Ook voor alle veganisten en vegetariërs is dit een heerlijke optie.Basisrecept Avocado toast

Basis recept voor de perfecte avocado toast1 rijpe avocado
2 sneetjes brood (ik HOU van zuurdesem brood. Lekker eerst opwarmen of toasten in de oven.)
Sap van 1/2 citroen
Een halve tot 1 theelepel Cayenne peper
1 eetlepel olijfolie
Beetje zout, peper en chili flakes naar smaak

Ik begin altijd met het zuurdesem brood in de oven plaatsen voor ongeveer 5 minuten op 180 graden. (Toasten in een toaster is natuurlijk een snellere optie.) Op deze manier is het brood net lekker warm en krokant als ik klaar ben met de bereiding van de avocado puree. Voor de avocado puree, schep de avocado uit de schil en plaats deze in een kom. Giet vervolgens de helft van de olijfolie en citroensap erover. Pureer het geheel met een vork tot het smeuïg wordt. Voeg vervolgens de Cayenne-peper en wat zout en peper toe en meng alles goed met de vork. De Cayenne-peper en de citroen zijn voor mij de echte smaakmakers voor deze avocado toast. Wees dus niet bang om met de hoeveelheid te experimenteren. Ik eet graag mijn avocado toast met de rest van de citroensap en olijfolie, plus nog een paar rode paprikavlokken. Dit is wel optioneel. Ik houd van de pittige smaak.

Hierna kan je lekker wat combinaties uitproberen op je avocado toast! Als ik veel honger heb houd ik ervan om een eitje te bakken en deze op de avocado toast te eten. Soms wissel ik dit af met een lekkere gerookte zalm. Maar ook simpelweg een beetje feta en tomaat smaakt heerlijk in combinatie met dit basisrecept voor avocado toast!

Heb jij het nagemaakt? Laat je ons weten hoe het smaakt? Ik ben super benieuwd!

Xoxo,

Fani | Convey BeautyXOXO

Author Signature for Posts

2 Reacties

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   oktober 14, 2018 / 11:53

   haha, Eet smakelijk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.