Nieuw & Verbeterd Tiramisu Recept

Nieuw & Verbeterd Tiramisu Recept

Jaren geleden heb ik met jullie ons favoriete recept voor tiramisu zonder alcohol, ei en cafeïne (zwangerproof) gedeeld. Dit was op het moment dat ik zwanger was en dus tiramisu cravings had. Nog steeds is tiramisu één van mijn favoriete Italiaanse desserts.

Het traditionele recept wordt gemaakt met lange vingers gedrenkt in koffie en een likeur (meestal Marsala) en bedekt met een crème van mascarpone, rauw eigeel en suiker, en vervolgens afgewerkt met een laagje cacaopoeder. Als zwangere kon ik toendertijd zowel de alcohol als de rauwe eieren in een tiramisu niet eten.De laatste jaren ben ik gaan experimenteren met dit recept voor het populaire Italiaanse toetje. Hoewel ik nu de Marsala zeker niet achterwege zou laten, is de smaak van rauw ei gecombineerd met slagroom nog steeds iets wat ik liever niet gebruik. De smaak van de tiramisu is namelijk heel anders afhankelijk van of je wel of geen rauw ei in het recept gebruikt.

Deze versie is dus niet meer geschikt voor zwangeren door de alcohol.

Hoe maak je eivrije tiramisu?

Nieuw & Verbeterd Tiramisu Recept

eivrij tiramisu recept

Geloof me als ik zeg dat het maken van dit Italiaanse dessert echt heel eenvoudig is met weinig ingrediënten.

Volg mijn eenvoudige stap-voor-stap instructies en dit geweldige Italiaanse dessert is binnen 20 minuten klaar!

Ingrediënten:

260 ml room (32% vet)
300 g verse mascarpone kaas
300 g lange vingers, ook wel savoiardi genoemd
100 g fijne suiker
250 ml vers gezette espresso koffie, gekoeld
50 ml Marsala-wijn, optioneel
60 g ongezoet cacaopoederBereidingswijze

  1. Begin met het kloppen van de slagroom. Doe de room in een mixer. Begin op de minimumsnelheid, verhoog dan langzaam naar gemiddelde snelheid en klop de slagroom ongeveer 5 minuten, of totdat deze een rijke, donzige en luchtige textuur heeft bereikt. Zodra de slagroom klaar is, zet je deze in de koelkast tot gebruik.
  2. Maak vervolgens de mascarponecrème klaar. Doe de mascarpone in de mixer en meng deze samen met de suiker op lage snelheid gedurende ongeveer 3 minuten, tot het romig en volledig gemengd is.
  3. Voeg in drie stappen steeds ⅓ van de slagroom toe aan de mascarponecrème en meng het voorzichtig met een spatel van onder naar boven, zodat je slagroom zijn luchtigheid niet verliest. Zet de crème tot gebruik in de koelkast.
  4. Meng in een kleine ovenschaal de koude espresso met de Marsala en dompel vervolgens elke lange vinger in de koffie-Marsala mix gedurende 1 seconde aan elke kant.
  5. Plaats elke lange vinger in een rechthoekige ovenschaal van 15×20 cm en ga door met het proces totdat de hele bodem bedekt is met lange vingers. Indien nodig kun je het koekje doormidden breken om de bodem te vullen.
  6. Verdeel de helft van de slagroom-mascarponecrème voorzichtig over de lange vingers en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Je kunt een spatel of grote lepel gebruiken om je hierbij te helpen.
  7. Herhaal het proces van het weken van de lange vingers in het koffie- en likeurmengsel en leg ze vervolgens over de room, totdat deze volledig bedekt is.
  8. Verdeel tenslotte de overgebleven slagroom-mascarponecrème gelijkmatig over de lange vingers.
  9. Zet de tiramisu in de koelkast en laat minimaal een paar uur opstijven, nog beter als je hem een nacht laat staan.

Bestrooi het dessert vlak voor het serveren met cacaopoeder en serveer meteen!

Wat vind je van mijn nieuwe en verbeterde tiramisu recept?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.