Review Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick

Review Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick

Als je Convey Beauty al wat langer bezoekt, dan weet je hoe vaak ik op zoek ben geweest naar goede natuurlijke deodoranten. Vaak werken ze niet goed of geven ze me rode aanslag. Ik weet dat veel mensen dit probleem hebben. Vandaar dat ik even wilde delen dat ik een nieuwe favoriet heb ontdekt! Ik heb afgelopen maand toen ik in Parijs was de Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick bij de Pharmacie gehaald. En spoiler alert, hij is echt goed! Hieronder lees je wat meer over deze natuurlijke deodorant en waarom ik een fan ben!

Ingrediënten

De kern van de effectiviteit van de Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick zijn de natuurlijke ingrediënten. Het belangrijkste bestanddeel is biologisch druivenwater, een kenmerkend element in veel producten van Caudalie. Druivenwater staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen en werkt uitstekend voor de gevoelige huid. Bovendien is de deodorant verrijkt met eucalyptus, waardoor het een frisse, verkwikkende geur krijgt zonder overweldigend te zijn.Belangrijk is dat Caudalie’s toewijding aan een schone formule betekent dat deze deodorant vrij is van aluminiumzouten, alcohol, siliconen en zuiveringszout. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid of allergieën voor ingrediënten in conventionele deodorant. Ik heb geen enkele allergische reactie ervaren bij het eerste gebruik van de Caudalie-deodorant. Dat is dus zeer fijn als je hier vaak last van hebt bij natuurlijke deodoranten.

Volledige lijst van ingrediënten :

butylene glycol, glycerin, propanediol, aqua/water/eau, sodium stearate, polyglyceryl-4 caprate, polyglyceryl-6 caprylate, citronellyl methylcrotonate, vitis vinifera (grape) fruit water, eucalyptus globulus leaf oil, caprylyl glycol, limonene, vitis vinifera (grape) juice, citric acid, sodium benzoate, potassium sorbate, citronellol.

Verpakking

In lijn met het milieubewuste ethos van Caudalie is de Vinofresh Deodorant Stick verpakt in recycleerbare materialen. Het merk is er trots op dat het de impact op het milieu minimaliseert, en dit product vormt hierop geen uitzondering. Ik vind de verpakking zeer mooi en handig in gebruik.

Effectiviteit

Review Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick

Een veelvoorkomend probleem bij natuurlijke deodorant is de effectiviteit in vergelijking met traditionele deodorant. De Vinofresh Deodorant Stick pakt dit probleem aan met een formule die geur effectief neutraliseert en vocht absorbeert, waardoor langdurige frisheid ontstaat. De Vinofresh Deodorant Stick heeft geen parfum en je zal dus niet de hele dag naar bijvoorbeeld sterke rozen ruiken. Als je daar dus naar op zoek bent, dan is deze deodorant echt niet iets voor jou. Het heeft namelijk een zeer zachte geur die vooral zweetgeuren neutraliseert. Bij gebruik ruik je wel een beetje eucalyptus, maar na een tijdje ruik je deze ook niet meer. Het heeft zeker geen sterke geur die de hele dag blijft zitten zoals een parfum. Maar het fijne is dat je ook geen andere vieze geurtjes ruikt! Ik voelde me de hele dag comfortabel en geurvrij tijdens het gebruik van de Vinofresh Deodorant Stick, zelfs tijdens fysieke activiteiten.

Toepassing: soepel en gemakkelijk

De deodorant glijdt soepel over de huid en laat geen plakkerige resten of witte vlekken achter. Dit vond ik een zeer belangrijk voordeel, want de andere natuurlijke deodoranten die ik ook fijn vind zijn helaas wel plakkerig. De Vinofresh Deodorant Stick trekt snel in, wat betekent dat je je  direct na het aanbrengen kunt aankleden zonder zorgen over vlekken op je kleding.

Geschikt voor iedereen

Caudalie heeft de Vinofresh Deodorant Stick ontworpen als unisex, waarmee hij een breed publiek kan bereiken. De subtiele eucalyptusgeur is verfrissend en geschikt voor alle geslachten, waardoor het een veelzijdige aanvulling is op elke persoonlijke verzorgingsroutine.

Prijs: €16,45
Te koop: HIERConclusie

In een wereld waarin we ons steeds meer bewust zijn van wat we op ons lichaam smeren en de impact ervan op het milieu, zijn producten als de Caudalie Vinofresh Natural Deodorant Stick zeer  goed om in je routine te hebben. Het is verfrissend om te zien dat merken als Caudalie voorop lopen in het combineren van luxe, doeltreffendheid en duurzaamheid. Wat ik erg fijn vind, zijn de pure ingrediënten in deze deodorant, maar met name ook wat het vooral allemaal niet bevat! Dit maakt deze deodorant ideaal voor mensen die allergische reacties krijgen bij het gebruik van andere natuurlijke deodoranten.

Clean voor de huid: Zonder Parabenen, Fenoxyethanol, Ftalaten, Triclosan, Triclocarban, BHA, Teer, 1,4-Dioxaan, Formaldehyde en formaldehyde-afgevende conserveermiddelen (quaternium-15, DMDM-hydantoïne, imidazolidinylureum, diazolidinylureum, polyoxymethyleenureum, natriumhydroxymethylglycinaat, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, glyoxal, methenamine, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxaan, nitropropaan-1, formaline, methanal, methylaldehyde, methyleenoxide, paraformaldehyde), Bisfenol A (BPS), ethylacrylaat, tetrahydrofurfuryl methacrylaat, trimethylolpropaantrimethylacrylaat, zwarte koolstof, lood, loodacetaat, kwik en derivaten (thimerosal), tolueen, acrylamide, broomstyreen, styreen en styreenoxide, nitromuskussen.

Hoge tolerantie: Zonder Sulfaten (Natriumlaurethsulfaat, Ammoniumlaurylsulfaat), Chloorfenesine, Resorcinol & 2-methylresorcinol, Retinylpalmitaat, Hydrochinon, Glycolethers (waaronder butoxyethanol, 2-methoxyethanol, dipropyleenglycol), Benzalkoniumchloride, MIT (methylisothiazolinon), MCITazoline (methylchloor), ethanolamines (monoethanolamine: MEA, tri-ethanolamine: TEA, di-ethanolamine: DEA, cocamide DEA, cocamide MEA, DEA-cetylfosfaat, DEA oleth-3-fosfaat, lauramide DEA, linoeamide MEA, myristamide DEA, oleamide DEA, stearamide MEA, TEA-laurylsulfaat, MIPA, DEA styreen/acrylaten/DVB-copolymeer), O-fenylfenol en zouten, aminomethylpropanol, PEG*, kaliumhydroxide, polyaminopropylbiguanide, ethylmethacrylaat, butylmethacrylaat, hydroxypropylmethacrylaat.

Clean voor de planeet: Zonder Nylon, EDTA, Trinatrium NTA, Cyclotetrasiloxaan, Siliconen, Behentrimoniumchloride, microplastic bolletjes exfolianten, Octinoxaat, Octocrileen, Benzofenonen (waaronder oxybenzone), methylmethacrylaat, polyacrylamide, natriumstyreen/acrylaten/divinylbenzeen-copolymeer.
Zonder Minerale oliën (Petrolatum, Vaseline, Paraffine, Isoparaffine C10-11, Isododecaan, Isohexadecaan, gehydrogeneerd* Polyisobuteen, synthetische Wassen, Ceresine, Ozoceriet).
Zonder Hyaluronzuur van kip/rund, Varkenscollageen, Haaiensqualaan, Runderelastine, Schapenlanoline, Cochenille, Keratine.

Ik ben een fan van de Caudalie Vinofresh Natuurlijke Deodorant Stick en het is daardoor Convey Beauty Approved!

Wat is jouw favoriete Caudalie product?

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.