Vergelijking van de Gucci GG Marmont Matelassé met de Chanel Classic Flap tas

Vergelijking van de Gucci GG Marmont Matelassé met de Chanel Classic Flap tas

Vergelijking gucci tas vs chanel tas

Laatst heb ik een zwarte Gucci GG Marmont Matelassé schoudertas gekocht waar ik heel erg enthousiast over ben. Mijn eerste gedachte was eigenlijk om het niet te kopen! Ik twijfelde ontzettend tussen de Gucci GG Matelassé tas en de Chanel Classic Flap tas. Er zijn namelijk diverse gewilde designer crossbody handtassen en welke is nou echt de investering waard?

Uiteraard zal mijn mening nooit voor iedereen kunnen spreken, maar ik ben dol op het testen van deze producten en het met jullie delen van mijn gedachten. Ik word regelmatig gevraagd naar mijn mening over designeraankopen, dus ik dacht dat een post over de verschillen tussen beide tassen wel nuttig zou kunnen zijn. Deze post is dus voor iedereen die sommige van deze tassen op blogs of op Pinterest heeft gezien en mogelijk in de verleiding is gebracht om er één aan je collectie toe te voegen. Natuurlijk heb ik eerst heel veel uitgezocht over beide tassen en uitgebreid vergeleken. De prijs heeft uiteindelijk voor mij de doorslag gegeven.

Omdat ik weet dat er meerdere mensen zijn die met dit dilemma zitten, dacht ik dat het misschien goed zou zijn om mijn bevindingen over deze twee tassen ook met jullie te delen.

De verschillen: Gucci Marmont of Chanel Classic Flap

Vergelijking van de Gucci GG Marmont Matelassé met de Chanel Classic Flap tas

Vergelijking gucci tas vs chanel tas

Vergelijk ik Gucci met Chanel, dan denk ik dat de Medium Gucci Marmont Bag vergelijkbaar is met de Chanel Jumbo Flap. En de Small Gucci Marmont Bag is vergelijkbaar met de Chanel Classic Flap in M/L.

De GG Marmont heeft een zachtere structuur dan de Chanel tas. Het is een soort van squishable! Ter vergelijking: de Chanel Flap Bag heeft veel meer een gestructureerde vorm. De Chanel Classic Flap Bag kan je in Caviar Leer kopen voor meer duurzaamheid. De Lambskin-optie krast veel makkelijker en kan na verloop van tijd zijn vorm verliezen.

Beide tassen hebben een glijdende ketting zodat de tas zowel met een kortere dubbele ketting of een langere enkele ketting kan worden gedragen.

De Gucci-tas heeft een leren stuk aan de ketting zitten dat fungeert als een stukje vulling om de tas op de schouder te leggen. Ik moet toegeven dat dit veel comfortabeler is dan de Chanel-ketting. Het enige nadeel van dit stukje leer is dat je ervoor moet zorgen dat de ketting goed zit zodat het leer op de juiste plek zit op je schouder.

Er is ook een klein verschil te vinden op de achterkant van de tas. De Gucci Marmont tas heeft een hart gestikt in een chevron-patroon, terwijl de Chanel-tas een klein vakje heeft dat je zou kunnen gebruiken om je visitekaartjes in te plaatsen. Daarbij moet gezegd worden dat het vakje erg klein is om er veel in te plaatsen. Zelf vind ik het hartje achter de Gucci tas een beetje kinderlijk. Ik zou er eigenlijk liever niks achter willen hebben dan een hartje of een onnodig vakje.De Gucci-tas heeft een microvezel-voering in een grijstint. Vanaf maat Small heb je ook een klein vak met ritssluiting. De Chanel-tas is veel ingewikkelder met een ritssluiting aan de binnenzijde van de klep die vrij klein is. Als je de klep optilt, vind je een lipstickhouder, een paar kleine opbergvakken en het hoofdvak. Vanwege de kastanjebruine kleur aan de binnenkant van de Chanel-tas, is het gemakkelijker om krassen te zien in het leer, dus wees er heel voorzichtig mee!

En nu het prijsverschil…

De Gucci-tas kost ongeveer €1600 voor de Small, terwijl de Small Chanel Classic Flap Bag in prijs schommelt. Elk jaar verandert Chanel zijn prijs voor deze tas (naar boven helaas). Maar de Chanel-tas stijgt ook elk jaar in waarde. De inruilwaarde op de Gucci-tas zou waarschijnlijk geweldig zijn, maar niet zo groot als de Chanel-tas.

Uiteindelijk zal de Chanel-tas altijd mijn droom tas zijn, omdat het een klassieke tas is die niet alleen moeilijk te krijgen is, maar ook iconisch is. Je moet wel iets voorzichtiger zijn met de binnenkant van de tas en krassen vermijden. Het kiezen van kaviaarleer om het veel duurzamer te maken helpt ook ontzettend. Maar dat betekent niet dat je nog steeds niet erg voorzichtig moet zijn met deze tas. Ook zijn Chanel-tassen erg populair onder dieven. Je Chanel-tas even op een tafel leggen en niet goed opletten, dan zou een dief het zo van je kunnen afpakken.

Dan de Gucci GG Marmont Matelassé schoudertas. Deze tas is niet alleen mooi, maar ook leuk! Hij is wat comfortabeler om te dragen vanwege de riemen en ik maak me wat minder zorgen over de slijtage. De microvezel aan de binnenkant zou kunnen worden verpest met een open lippenstift of door te morsen, maar hetzelfde zou kunnen worden gezegd over de Chanel Flap Bag. Omdat de Gucci een beetje zachter en minder gestructureerd is, is hij gemakkelijker te vullen met meer van mijn essentials dan in de Chanel-tas zouden passen.

Ik maak me minder zorgen over krassen op de Gucci-tas vanwege de robuuste look. Dit terwijl de Chanel-tas je veel meer zorgen geeft vanwege de glanzende afwerking.

Conclusie

Mijn eindoordeel? Naar mijn mening is de Chanel Classic Flap Bag precies dat – een klassieker! Ik zal het altijd op een hogere rang zetten dan mijn andere tassen, omdat het zo iconisch is.

Mijn nieuwe Gucci GG Marmont Matelassé is mijn leuke nieuwe tas. Een tas die me nog jarenlang plezier zal geven vanwege zijn klassieke stijl. Het is iets comfortabeler om te dragen en ik heb geen moeite om het vol te proppen met spullen. De kleur zwart met de gouden details ziet er ontzettend chique en tegelijkertijd stoer uit. Ik heb heel veel plezier gehad om het op mijn kleding te stijlen. Verder zonder stress op pad gaan met mijn Gucci Marmont tas heeft zeker mijn voorkeur. Al helemaal als ik vanwege de lagere prijs ook nog steeds op een paar drankjes kan trakteren ;).

Ik hoop dat deze bevindingen jou kunnen helpen met je beslissing! Hoe dan ook zijn dit twee geweldige tassen!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.