Recept: Heerlijk tiramisu zonder alcohol, ei en cafeïne (zwangerproof)

tiramisu recept

tiramisu recept

tiramisu recept

Traditionele tiramisu-vulling, of vla, zoals men het zou kunnen noemen, bevat rauwe eieren. Veel mensen houden niet van het idee rauwe eieren te consumeren of ze te serveren, vanwege het kleine risico op salmonella uit besmette eieren. Dit is vooral als kinderen, zwangeren en ouderen betrokken zijn. Ook de alcohol die meestal in Tiramisu zit, wordt niet aanbevolen aan zwangeren of kinderen. Maar hoe zit het dan met de hoeveelheid cafeïne? Om dit te beperken gebruik ik in mijn recept decaf koffie. Dit is koffie zonder cafeïne.

Gebruik voor dit recept het liefst verse decaf koffie. Espresso is geweldig, en anders sterke verse zwarte koffie, gemaakt met een koffiezetter of koffiemachine.De chocolade die je voor deze tiramisu gebruikt, moet een cacaogehalte van ten minste 70% hebben en van goede kwaliteit zijn. Je wilt dat de donkere smaak van de chocolade goed contrasteert met de romige vulling. Beide zullen elkaar versterken.

Als laatste voordat we beginnen, houd er rekening mee dat de tiramisu ten minste 4 uur in de koelkast moet zitten. Een hele nacht in de koelkast laten staan is het beste. Dit is zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de tiramisu goed kan opstijven!

Nu de bereiding!

Ingrediënten

tiramisu recept250 g slagroom
250 g Mascarpone
60 g witte fijne kristalsuiker
1 portie langevingers Let op: als je deze ook ei-vrij wilt hebben moet je het zelf maken of kant-en-klare ei vrije langevingers kopen.
250 ml (1 grote kop) sterke decaf zwarte koffie of espresso, afgekoeld tot kamertemperatuur
60 g donkere 70% chocolade
2 eetlepels ongezoete cacaopoeder

Werkwijze

  1. We beginnen met de crème. Klop de slagroom op in een ruime kom. Klop hierna de suiker lichtjes door de mascarpone, gedurende ongeveer 20 seconden om de mascarpone los te maken. Meng hierna de opgeklopte slagroom door de met suiker gezoete mascarpone.
  2. Giet de koffie in een ondiepe schaal. Doop de koekjes vervolgens in de koffiemix gedurende 5 seconden, niet langer. Leg ze daarna in een enkele laag op de bodem van bijvoorbeeld een vierkante ovenschaal. Of in een kopje zoals in de afbeelding hier. Als je een kopje gebruikt, moet je de koekjes breken om ze te laten passen alvorens ze naar beneden te drukken.
  3. Bedek de vochtige koekjes met de helft van het slagroom-mascarponemengsel (grote schaal). In glazen gebruik je ongeveer 1-2 volle eetlepels, afhankelijk van de grootte van je kopje.
  4. Rasp de helft van de 70 % chocolade over de slagroom-mascarponelaag.
  5. Herhaal dit met de volgende laag van de in koffie gedoopte langevingers, de slagroom-mascarpone mix en de tweede laag geraspte 70% chocolade.
  6. Breng tenslotte een fijne laag cacaopoeder aan met een zeef op de top.
  7. Bedek de schaal met huishoudfolie en plaats deze minimaal 4 uur in de koelkast. Het is zelfs aanbevolen om deze ’s nachts te laten staan.

Yumm, Eet smakelijk!

Xoxo,

Fani | Convey Beauty

XOXO

Author Signature for Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.