Waarom ik zo dol ben op het eten van rauwe knoflookteentjes

Rauwe knoflook eten is gezond

Rauwe knoflook eten is gezond

Ik ben gek op het eten van rauwe knoflook. Ik weet het, ik weet het, arme Paul.😈

Het is een paar maanden geleden begonnen, toen ik meerdere keren een amandelontsteking had. Ik heb toen alles gedaan en geprobeerd. Van gorgelen met zoutoplossing tot aan zware antibiotica. Op een gegeven moment ging ik op zoek naar homeopathische alternatieven. En Google was toen natuurlijk mijn beste vriend. Al snel kwam ik op de heilzame voordelen van rauwe knoflook. Knoflook staat bekend als een WONDER medicijn. Sommige voordelen zijn meteen bevredigend. In ons huis koken we al met heel veel knoflook. Maar voor het beste resultaat moet je knoflook RAUW eten!

Oké, een paar dingen voordat we beginnen – als je besluit om net als ik rauwe knoflook te eten, zorg dan dat je een tandenborstel bij de hand hebt. Laten we zeggen dat je adem erg gaat stinken. Zelf merk je na een aantal dagen niks meer. Maar degenen om je heen wel😸. Grappig hoe het me letterlijk niets kan schelen, want de voordelen wegen gewoon volledig op tegen de slechte ademgeur. En daarom zijn tandenborstels uitgevonden – voor knoflookliefhebbers, duh.Voordelen van het eten van rauwe knoflook

Waarom ik elke dag rauwe knoflookteentjes eet:

 • Knoflook moet vers zijn om je tegen ziektes te beschermen. Het bevat een heleboel vitamines, heilzame oliën en aminozuren. Bovendien bevat het allicine, een organische verbinding die bacteriën en schimmels doodt. Allicine wordt alleen gevormd door de mechanische vernietiging van plantencellen die plaatsvindt wanneer het wordt gesneden of geperst. Wanneer een knoflookteen wordt gesneden of geperst, vermengen de componenten zich en vormen ze een antimicrobiële verbinding, terwijl verhitting bijna alle gunstige eigenschappen van knoflook doodt. Sommige aminozuren, vitamine C, calcium, ijzer en andere mineralen zijn ook componenten van verse knoflook.
 • Het kauwen van rauwe (RAW!!) knoflook kan het risico op het ontwikkelen van verschillende soorten kanker verlagen. Dit komt omdat de verbindingen in knoflook de deling van kankercellen kunnen stoppen en ervoor kunnen zorgen dat ze afsterven. Plus het verbetert het immuunsysteem als geen ander!
 • Reguleert de bloeddruk. Voeg knoflook toe aan je dieet als je last hebt van hoge bloeddruk. Het verwijdt bloedvaten en verlaagt de arteriële druk. Om hypertensie te genezen, moet men dagelijks 4 teentjes knoflook eten. Bovendien verlaagt knoflook het gehalte aan ‘slechte’ cholesterol in het bloed met 10-15%.
 • Vermindert gebitsproblemen. Door zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen is knoflook goed voor de mondholte. Het doodt schadelijke microben en geneest ontstoken tandvlees. Bovendien vermindert knoflook het risico op gaatjes. Als je daarom regelmatig knoflook gaat eten, hoeft je je tandarts niet zo vaak te zien.
 • Verminderd risico op hartaandoeningen.
 • ​Verbetert het geheugen. Met de leeftijd kunnen geheugen- en cognitieve veranderingen optreden. Delen van de hersenen die verband houden met leren, geheugen, planning en andere cognitieve functies kunnen krimpen naarmate je ouder wordt. Bovendien kan verminderde bloedtoevoer naar de hersenen vanwege de vernauwing van de slagaders, schade aan cellen door vrije radicalen en verhoogde ontsteking in de hersenen optreden, die allemaal het cognitief functioneren beïnvloeden. De ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook kunnen gunstig zijn voor je hersenen.
 • Knoflook remt infecties en helpt virussen te bestrijden. Knoflook kan verkoudheid en griep voorkomen. Zeg maar dag tegen Covid, Corona, Omikron of welke variant er mag komen. De voordelen van rauwe knoflook staan ​​bekend om zijn antibacteriële, ontstekingsremmende en schimmeldodende werking!!
 • Verhoogt het uithoudingsvermogen. Knoflook zorgt ervoor dat het hart en de spieren effectiever werken. Als je vaak sport, zal knoflook consumptie je resultaten verbeteren. Het vermindert vermoeidheid, verhoogt de productiviteit en helpt mensen het koude seizoen te overleven.
 • ​Huidvoordelen. Knoflook is een krachtige antioxidant en heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Omdat acne wordt veroorzaakt door overmatige ophoping van gifstoffen, verstopte poriën en bacteriële infecties, kan knoflook worden gebruikt om acne te verminderen. Het helpt de huid te beschermen tegen UV-schade en rimpels. Twee teentjes die dagelijks worden gegeten, zijn voldoende om de aanmaak van natuurlijk collageen en elastine te ontwikkelen.

Hoe ik knoflook eet

Ik eet de teentjes meestal vroeg in de ochtend op een lege maag. De allicineverbinding komt pas tot leven als de knoflook geplet of gekliefd wordt & RAUW geconsumeerd wordt!! Ongekookt dus. Ik gebruik deze knoflookpers. Ik doe 1 knoflookteen in de knoflookpers zodat ik het niet hoef te kauwen en ik meng de stukjes met een beetje honing. Vervolgens slik ik het geheel door met een beetje water.

Als je nu niet kan, voeg dan in ieder geval wat in blokjes gesneden/gehakte knoflook toe aan je salade/saus of neem ten minste dagelijks een knoflooksupplement of probeer knoflookextract. Een andere leuke manier om aan je knoflook te komen is door gepelde knoflookteentjes aan olijfolie toe te voegen. Je kunt kruiden zoals chili-olie, koriander, komijn en kurkuma toevoegen – alles werkt goed met knoflook. Je kunt ook knoflook fijn prakken, mengen met olijfolie en citroen en uitsmeren op een stuk toast.

Hoeveel knoflook per dag ?

Eén tot drie teentjes per dag wordt aanbevolen. Zelf vind ik één goed genoeg.

Enkele mogelijke bijwerkingen van het eten van te veel rauwe knoflook zijn een slechte adem, een branderig gevoel in de mond of maag, brandend maagzuur, gas, misselijkheid, braken, lichaamsgeur en diarree.

Voorlopig ben ik niet van plan om te stoppen met deze nieuwe obsessie. Eigenlijk maakt het me niet uit of het ruikt, knoflook is nodig.

Nog iemand een die-hard knoflookfan?

XOXO

Author Signature for Posts

5 Reacties

 1. blank
  Bart
  januari 6, 2023 / 16:33

  Ooh wat erg, rauwe knoflook niet te harden. Is voor vampieren gemaakt dat spul. niet voor mensen om rauw te eten. Ooh wat erg

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   januari 10, 2023 / 12:52

   Dan ben ik inmiddels een vampier geworden🤣 want ik eet het nog steeds elke dag☺️

 2. blank
  Petra
  maart 19, 2023 / 05:06

  Ik ben ook begonnen met elke dag teentje knoflook peterselie beetje boter samen prakken op een toastje heerlijk begin van de dag .

  • blank
   Fani | Convey Beauty
   Auteur
   maart 20, 2023 / 15:03

   Super gezond! Ik heb nu lange tijd geen griep of keelontstekingen gehad 🙌🏼 En je raakt gewend aan de geur

 3. blank
  Hans
  mei 17, 2023 / 22:55

  snij teentje knoflook in hele kleine stukjes, leg enkele stukjes op een walnoot: heerlijk pikant borrelnootje!H

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.